Kart

Sammenlign flybilletter til Innsbruck

Tyrols hovedstad er et skue å se til der den ligger omringet av høye, flotte fjell. Nordkette fjellekjede ligger så nært at det er mulig å reise fra hjertet av byen til over 2000 meter over havet i løpet av bare noen minutter, hvor en verden av grønt gress og kubjelle-klokkespill venter. Og det er for så vidt forståelig hvorfor en del besøkende bare så vidt titter innom Innsbruck før det bærer opp i fjellsidene for å nyte av de mange sommer- og vinteraktivitetene som florerer.

Men selv om Innsbruck kanskje er mest kjent som et vintersport-sted med en rekke alpinanlegg innen rekkevidde, ville det være en skam å overse byen. Byen har et koselig sentrum og gamleby med flotte historiske bygninger og en avslappet atmosfære.

 

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Østerrike.

Sesong

Kommer helt an på hva du ønsker å få ut av ferien din. Østerrike er helt nydelig mellom mai og september, men er du typen som trives best med ski på beina og liker å stå i bakken dagen lang, er vinteren din Innsbruck-sesong.

Reise rundt

I Innsbruck er det trikken som teller. Den er både en turistattraksjon og den beste måten å komme seg rundt i byen.

Åpningstider

De fleste butikker har åpent mandag til fredag fra 08.00/9.00 - 18.00. Oftehar de stengt et par timer ved lunsjtider. Lørdag har de åpent fra 08.00 - 13.00, bortsett fra første lørdag i måneden hvor de har åpent til 17.00.

Tips

På hoteller og restauranter er det veldig vanlig at service blir lagt til regningen, men det forventes allikevel at du legger igjen driks. Tar du taxi, bør du gi 10% i tips.

Nødnummer

112

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse: Bank für Tirol und Vorarlberg AG, Stadtforum, 6020 Innsbruck.Telefon: +43 (0)505 - 333 1001

 

Severdigheter (topp 5)

1. Hofkirche. Innsbrucks store stolthet, den gotiske Hofkirche, er en av Europas flotteste slottskirker. Den ligger i gamlebyen (Altstadt) og ble ferdigstilt i 1553 av keiser Ferdinand I som med seg på bygge-laget hadde en rekke kjente kunstnere på den tiden som Albrecht Dürer, Alexander Colin og Peter Vischer the Elde.

2. Hofburg slottet. Hofburg ble bygget for erkehertug Sigmund Rich på 1400-tallet og har en imponerende fasade som gjør den umulig å ikke legge merke til. På 1500-tallet ble den påbygd av keiser Maximilian I og på 1700-tallet fikk den en total barokk-renovering av keiserinne Maria Theresia. Midtpunktet er den 31 meter lange ”Riesensaal” utsmykket med malerier av Maria Theresia og hennes 16 barn, inkludert Marie Antoinette.

3. Golden Dachl. Innsbrucks ”gull-vidunder” er det berømte ”gulltaket”: et storslått gotisk karnapp vindu dekket med 2647 forgylte kobbersteiner. Det ble bygget til ære for keiser Maximilian I da han giftet seg med Bianca Maria Sforza.

4. Alpenzoo Innsbruck-Tyrol. Bare én kilometer nord for Innsbruck sentrum ligger Schloss Weiherburg fra 1400-tallet, hjem til Innsbruck-Tyrol dyrehage. Denne dyrehagen er kjent for sin samling av dyr fra verdens kjølige hjørner, inkludert pattedyr, fugler og reptiler - og er populær blant både eksperter og turister.

5. Stå på ski. Det beste av Innsbrucks mange skianlegg ligger kun en kort busstur unna byens hoteller og hele seks av dem går det shuttle-buss til. Ett inngangspass gir deg adgang til hele 500 kilometer med løyper. Det skulle være nok eller?

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Litt over 120 000

Valuta

Euro (EUR)

Telefon

+ 43

Religion

Romersk-katolsk

Tidsforskjell

Ingen

Offisielt språk

Tysk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Innsbruck

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.