Kart

Sammenlign flybilletter til Sydney

Sydney er blant de beste storbydestinasjonene i verden. I Australias største by finner du verdenskjente landemerker som Operahuset og Sydney Harbour Bridge like ved fristende badestrender som Bondi og Manly Beach. I solfylte Sydney kan du shoppe i designerbutikker og spise mat med Michelin-stjerner, du kan ta et havnecruise eller utforske det historiske kvarteret The Rocks, der straffanger og hvalfangere bodde side om side. Byen er like attraktiv for deg som er glad i kultur og historie, som for deg som liker å danse, og selv om det bor over 4 millioner mennesker her er Sydney sentrum ikke vanskelig å få oversikt over. I bykjernen ligger det flere flotte parker hvor det er populært å jogge, spille og ha piknik. De frodige botaniske hagene med utsikt over havneområdet er også grønne oaser blant skyskrapere og kjøpesentre. Ikke glem å utforske Sydneys mange forsteder, der hver har sin egen personlighet; fra kystparadiset ved Manly Beach til den livlige musikkscenen i Newtown. Felles for dem alle er at folk ferdes mye ute, fra fortauskafeer og uteservering til grupper som samles i parker og ved havnen. Det varme været lokker deg utendørs, og som turist i Sydney er det lett å treffe lokale som inviterer deg med på sosialt samvær, enten det er for å surfe, stå på rollerblades eller for å prøve en tradisjonell BBQ.

Sesong

Siden Sydney ligger på den sydlige halvkule er årstidene ’motsatt’ av her hjemme – praktisk for de som vil komme seg unna vinterkulden. Sommerstid, særlig i desember, kan det bli veldig varmt med høy luftfuktighet. Oktober-november eller februar-mars er perfekte tidspunkt å fly til Sydney, da gradestokken ligger rundt 25-30 grader og det er herlige badetemperaturer. Husk å bruke solkrem året rundt, særlig om sommeren, da solen er sterk og brenner lett.

Offentlig transport

Den offentlige transporten i Sydney er praktisk og grei. Du kan ta trikk, lokaltog, buss, monorail og ferger mellom de ulike severdighetene, og det er også helt fint å gå i de mest sentrumsnære områdene. Undergrunnen er rask og effektiv i sentrumskjernen. Det går trivelige ferger til strendene og forstedene langs Harbour Bay, som er en opplevelse du bør få med deg. Taxi er rimelig, og det er lett å komme seg til flyplassen i Sydney med bane.

Åpningstider

De fleste butikkene i Sydney er åpne fra 9.00-17.30 mandag til fredag, og det er vanlig med utvidet åpningstid til 21.00 på torsdager for en rekke butikker. I helgene holder mange butikker åpne mellom 10.00 og 17.00. Vær obs på at enkelte butikker som er åpne både lørdag og søndag kan holde stengt på mandager, særlig i forstedene. Bankene er generelt åpne fra 9.30 til 16.00 eller 17.00 mandag til fredag, og enkelte banker i sentrum har lørdagsåpent til 12.30. Offentlige kontorer åpner fra 9.00-16.00 i Sydney og forstedene.

Tips og driks

Tipskulturen i Australia er avslappet. Det er ikke forventet at du tipser, men mange pleier å tipse 10% av regningen, særlig på bedre restauranter. I Darling Harbour-området, som er Sydneys populære restaurantstrøk er maten og drikken ofte ganske dyr, og her er det også mer vanlig å tipse godt.

Nødinformasjon

Nødnummeret for fasttelefoner og de fleste mobiltelefoner er 000. Fordi deler av Australia har dårlig mobildekning i rurale strøk har Australia også et eget nummer for GSM- og satelittelefoner: det er 112.

Severdigheter

1. Operahuset i Sydney: En av verdens mest gjenkjennelige byggverk er det flotte Operahuset i Sydney, designet av danske Jørn Utzon. Få med deg en konsert, eller bare ta en drink i kafeen med unik utsikt over havneområdet.

2. Sydney Harbour Bridge: Den ikoniske broen forbinder nord- og sørsiden av Sydney Harbour, og har vært et landemerke for tilreisende til Sydney i alle år. Det er mulig å klatre over broen på organiserte turer – ikke noe for dem med høydeskrekk!

3. Bondi Beach: Den mest kjente stranden i Sydney er populær blant både surfere og solbadere. Dersom det blir trangt om plassen kan du også ta fergen til Manly Beach for å spille sandvolleyball eller utforske de hippe kafeene og surfebutikkene.

4. The Rocks: Dette historiske området nord i Sydney ligger rett under Sydney Harbour Bridge, og de sjarmerende trange gatene har en lang og røff historie, og i dag er de fylt av kafeer, små forretninger og gallerier.

5. Blue Mountains: En relativt kort togtur fra Sydney ligger de vakre Blue Mountains som har fått navnet sitt fra den blå disen som ligger over eukalyptusskogene om sommeren, takket være oljen som fordamper fra bladene. Her er det flott turterreng med mange aktivitetstilbud, som klatring, juving og rappellering.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 4 400 000

Valuta: Australske dollar (AUD)

Landkode: +61

Religion: Stor religionsfrihet, majoriteten er kristne, muslimer eller ikke-troende

Tidssone: 8 timer foran Norge, UTC +10

Offisielt språk: Australia har ikke et offisielt språk, men engelsk er i praksis hovedspråk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Sydney

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.