Kart

Sammenlign flybilletter til Atlanta Hartsfield-Jackson

Atlanta ligger i den amerikanske delstaten staten Georgia og blir regnet for sørstatenes hovedstad. For oss nordmenn er den nok mest kjent som Coca-Cola sitt fødested (det er også her selskapets hovedkvarter ligger). Det er kanskje ikke så mange av oss som vurderer Atlanta som et attraktiv feriemål, men du vil bli overrasket over alt byen har å by på.

Utover kjente turistattraksjoner finnes en førsteklasses samling restauranter, shopping for alle, flott natur like rundt hjørnet og en interessant historie. Alt er med på å skape en by med både sørstatssjarme og eleganse. Det er ikke rart Atlanta har blitt en populær by å både besøke og bo i.

 

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum så lengedet er snakk om en vanlig turist- eller jobbreise på opp til tre måneder. Husk å ha gyldig, elektronisk pass.

Sesong

Atlanta kan fint besøkes året rundt, i hvert fall hvis ferien ikke er væravhengig. På sommeren er det sol og varmt, på vinteren er det kaldt og det kan komme en del snø.

Reise rundt

Atlanta har et godt utviklet buss- og togsystem som gjør det enkelt å komme seg fra a til å. Dessuten er det rimelig. Taxi er det heller ikke noe problem å benytte seg av.

Åpningstider

Butikkene i Atlanta opererer stort sett med de samme åpningstidene som resten av landet: Mandag til lørdag, fra 10:00 – 21:00 og søndag fra 12:00 – 18:00. Mindre butikker velger kanskje å stenge på søndager og de større shoppingsentrene har gjerne utvidet åpningstid en dag i uka.

Tips

15 – 20% i driks er vanlig på restauranter. Det er også vanlig å gi 10 – 20% driks til frisører, massører på spa og liknende. Får du hjelp til å bære bagasjen din, gi en dollar eller to.

Nødnummer

911

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse: 3715 Northside Parkway, Building 200, Suite 700, Atlanta, GA 30327. Telefon: (404) 923-5079.

 

Severdigheter (topp 5)

1. The World of Coca-Cola. Ved siden at Georgia Aquarium (som for øvrig er verdens største), ligger Coca Colas hovedkvarter og museum, som enhver Cola-elsker bør besøke i løpet av sitt liv.. Her får du en god dose Cola-historie, Andy Warhols Coca-Cola bilder og, selvfølgelig, smaksprøver.

2. CNN senteret. Nok et hovedkvarter, men denne gangen snakker vi nyheter og media. Her kan besøkende få en tur bak kulissene for å se hvordan nyheter blir til. Du lærer om spesialeffekter og får et glimt av nyhetsredaksjonen, Hvem vet, kanskje får du øye på en kjent journalist?

3. Piedmont Park. Midt i tjukkeste asfalt-jungelen ligger Piedmont Park, Atlantas svar på Central Park, hvor musikkfestivaler og andre kulturelle aktiviteter arrangeres, Området har også fine sykkelstier, et marked hver lørdag, en eget ”hundesone” for de firbente og mye grønt gress å boltre seg på.

4. The King Center. Det historiske senteret berømmer livet, arbeidet og arven til den amerikanske borgerrettighetsforkjemperen Martin Luther King Jr. Sentret er stort og strekker seg over flere kvartal, derfor er det en god ide å plukke opp et kart på informasjonssenteret slik at du kan få en oversikt over området og de ulike utstillingene.

5. Shopping. Atlantas shoppingmuligheter er uten sidestykke, med store kjøpesentre, små butikker og eksklusive boutiques. Buckhead distriktet er spesielt kjent for shopping i den dyrere prisklassen.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 450 000

Valuta

Amerikanske dollar (USD)

Telefon

+ (1) 404

Religion

Religion i USA er preget av et mangfold av religiøs tro og praksis, men kristendom dominerer

Tidsforskjell

- 6

Offisielt språk

USA har ikke noe offisielt språk på føderalt nivå, men engelsk er de facto det nasjonale språket

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Atlanta Hartsfield-Jackson

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.