Kart

Sammenlign flybilletter til Nairobi

Den travle millionbyen Nairobi på slettelandet midt i Kenya er en kaotisk og trafikkert by der skyskrapere og velstående nabolag med digre luksusvillaer ligger noen steinkast unna slumstrøkene. Mange kommer med fly til Nairobi som utgangspunkt for safarireiser eller opplevelsesturer ellers i Kenya og Øst-Afrika, men Nairobi er også verdt et besøk i seg selv. Den stadig voksende storbyen er blant Afrikas største, og her finner du en smeltedigel av folk fra mange kulturer og bakgrunner. I Nairobi kan du smake på spennende matretter fra store deler av afrikanske kjøkken, du kan nyte en sterk og god kaffe på kafe, du kan gå på livlige markeder og møte lokale kjøpmenn og –kvinner som selger alt fra fargerike stoffer og frisk frukt til håndverk, designervesker og kunst. Det er også flere spennende museer i sentrum. Med en lokalkjent guide kan du trygt utforske de mange sidene ved Nairobi, fra storbyens tre hundre år gamle historie, til de mange tusen årene med historie i landet og naturen som omringer hovedstaden på det imponerende kenyanske fjellplatået.

Sesong

Nairobi har et behagelig tropisk klima, og byen ligger på 1500 meters høyde over havet, så den typiske kenyanske varmen er ikke overveldende. Temperaturen ligger mellom 15 og 25 grader hele året, men det er varmest i januar-februar. Da er det også mest regn, så om du vil ha en behagelig Nairobi-reise er juni til august bra tidspunkt å finne flybilletter til Nairobi. Da er temperaturen passelig, og det er lite nedbør.

Offentlig transport

Trafikken i Nairobi er beryktet, og særlig i rushtiden har den en tendens til å stoppe nesten helt opp. Unngå å reise med offentlig eller privat transport mellom syv og ni om morgenen og fra halv fem til halv syv om ettermiddagen for å slippe å sitte i lange køer. På motorveien kan det være trafikkork også utenom rushtid. Buss er det vanligste transportmidlet i Nairobi. Matatus er en type private busser som varierer fra minibusser til vanlige busser, og de fleste har fargerike dekorasjoner. Bussene har høye ulykkestall, og er ofte overfylte med mangel på setebelter til alle passasjerer. Double M er en tryggere utgave busser. I tillegg finnes det lokaltog, motorsykler og tuk-tuker i Nairobi sentrum. Offentlig registrerte taxier er kanskje det tryggeste alternativet for å komme deg frem, få hotellet til å bestille til deg. Du kan også leie bil i Nairobi, men unngå å kjøre etter mørkets frembrudd for å unngå biltyveri og kapring.

Åpningstider

Nairobi er en populær shoppingby i Afrika, og mange kommer hit for å gjøre en god handel på alt fra klær og mote, til møbler, hvitevarer og tradisjonelt håndverk. Kjøpesentre og større butikker er ofte åpen mellom 09.00 og 17.00 mandag til fredag, og 09.00 til 13.00 på lørdager. Enkelte butikker inne på kjøpesentrene kan ha lengre åpningstider. I helgene finner du flere spennende markeder i Nairobi, stort sett mellom 09.00 og 15.00. Dagligvareforretninger er generelt åpne mellom 08.00 og 18.00 mandag til lørdag, og til 13.00 på søndager. Enkelte kjøpesentre og butikkområder kan oppleves som utrygge, og pass på verdisaker når du handler. Banker i Nairobi er åpne fra 09.00 til 15.00 mandag til fredag, og offentlige kontorer har åpningstid mellom 08.00 og 17.00.

Tips og driks

I Kenya er det vanlig at ansatte i serviceindustrien er lavtlønnet og avhengig av tips. Det er ikke obligatorisk, men ganske vanlig å tipse alle som yter service, både på restaurant, kafeer, i butikker og på hotell i Nairobi. Når du går ut for å spise tipser du generelt rundt 10% av regningen. Til hotellansatte, frisører og taxisjåfører er det vanlig å gi mellom 100 og 500 shilling i tips. På safari og guidede turer er det valgfritt, men veldig vanlig å tipse.

Nødinformasjon

I Nairobi ringer du 999 for politi, ambulanse eller brannvesen i et nødstilfelle. Du kan også nå politiet på 122.

Severdigheter

1. Nairobi National Park: Det er ikke mange storbyer som har en nasjonalpark innenfor bygrensene. I den flotte nasjonalparken i Nairobi kan du dra på dagstur på safari, og her får du se både neshorn, løver, leoparder og giraffer, for å nevne noen. Det er til og med mulig å overnatte i telt inne i parkområdet.

2. Nairobi National Museum: Det nasjonale museet i Nairobi viser frem Kenyas rike historie, med antropologiske utstillinger, kunstgjenstander, håndverk og utstoppede dyr. Det er også en botanisk hage og to restauranter som er verdt et besøk.

3. Giraffsenteret: I det spennende giraffsenteret der de avler en sjelden øst-afrikansk giraff kan du lære om natur og konservering. Du kan også overnatte og spise frokost i spisesalen der giraffene gjerne stikker hodet inn.

4. Kibera: Nairobi har en rekke slumområder, og av sikkerhetsgrunner anbefales det ikke å reise til de fleste. Kibera-slummen har flere sosiale prosjekter, og med guider kan du få innsikt i en del av Kenya som er virkelighet for mange utenfor Nairobis mer velstående bydeler. Utvis forsiktighet, spør alltid om tillatelse til å ta bilder og bidra gjerne med penger til prosjektene som bedrer forholdene i området.

5. Karen Blixen Museum: Gården der Karen Blixen ligger ved foten av Ngong-høyden, og i dag er det et flott museum, med personlige historier og gjenoppleve den kjente filmen Mitt Afrika, med Meryl Streep og Robert Redford, som ble filmet på selve gården.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 3 375 000

Valuta: Kenyanske shilling (KES)

Landkode: +254

Religion: Kristendom

Tidssone: En time foran Norge sommertid, og to timer foran Norge vinterstid, UTC +3

Offisielt språk: Swahili og engelsk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Nairobi

Vanlige spørsmål

Det finnes 2 flyplasser i Nairobi: Nairobi Jomo Kenyatta og Nairobi Wilson.
Delta, Gulf Air, Oman Air, KLM, Singapore Airlines, Air Namibia, Kenya Airways og Daallo Airlines flyr alle direkte til Nairobi.
Billigste måned å fly til Nairobi er april.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.