Kart

Sammenlign flybilletter til Buenos Aires

Buenos Aires

Fly til Buenos Aires og opplev en begeistret ferie i den lidenskapelige argentinske kulturen, i hjertet av Latin-Amerikas nest største by. Buenos Aires er en stadig mer populær turistdestinasjon, kanskje på grunn av den unike kombinasjonen av livlige rytmer, imponerende arkitektur, og førsteklasses mat, samtidig som det er relativt rimelig. Buenos Aires er kjent for å være en smeltedigel av europeisk, afrikansk, asiatisk og latin-amerikansk innflytelse, og du kan spise deg gjennom alle kontinenter i de sjarmerende gatene i Buenos Aires’ ulike bydeler. Mest kjent er imidlertid den førsteklasses argentinske biffen som serveres på steakhouses overalt i byen. Argentinsk rødvin er også blant spesialitetene, og den dyprøde vinen er som resten av Buenos Aires: fyldig og proppfull av smak. Gigantiske Buenos Aires holder høy temperatur og høyt tempo både på restaurantene, på utestedene og på de mange tangoklubbene. Fotball er en annen av byens store lidenskaper, og et besøk på en fotballstadion, eller i det minste på en bar som viser lokaloppgjør i fotball kan være blant feriens høydepunkter. Nesten uansett hva du gjør her i denne fyrrige hovedstaden er det følelser og spenning med i bildet, så finn flybilletter til Buenos Aires nå.

Sesong

Med beliggenhet på den sørlige halvkule er årstidene i Buenos Aires motsatt av våre. Sommermånedene i byen kan bli veldig varme med høy luftfuktighet, og det kan regne mye. Fra juni til august er det kjølig eller kald vinter i Buenos Aires, med temperaturer ned i null grader. De beste tidspunktene å fly til Buenos Aires på er våren eller høsten, med behagelig temperatur, færre turister og gode tilbud på fly og hotell om du er heldig.

Offentlig transport

I travle Buenos Aires er den 100 år gamle undergrunnsbanen Subte den beste måten å komme seg frem på. Det er rimelig, raskt og effektivt, selv om det kan bli både trangt og varmt i rushtiden. Buenos Aires har også et omfattende bussnettverk som dekker hele byen og tar deg frem til alle severdighetene i Buenos Aires sentrum og omegn. Kjøp en rutebok for å finne ut hvor og når bussene går, og husk at du kun kan betale med mynter. Hvis du vil leie bil i Buenos Aires er det like greit å unngå å kjøre i sentrum i rushtiden. For å komme deg til og fra flyplassen kan du ta en rimelig lokalbuss, som tar rundt to timer fra flyplassen til Buenos Aires sentrum, eller betale litt ekstra for en flybuss. Taxi er også et alternativ, men gå til de offisielle taxiholdeplassene istedenfor å bli med private sjåfører.

Åpningstider

Shoppingmulighetene i Argentinas hovedstad er utmerket, og mange flyr til Buenos Aires for å gjøre gode kjøp på lærvarer, håndverksprodukter og argentinsk rødvin. Mange eksklusive designerbutikker tilbyr fremragende lærvarer i form av klær, sko, hansker og vesker, så det er verdt å få med seg noen av disse produktene til en god pris. Butikkene i Buenos Aires åpner stort sett fra klokken 09.00 eller 10.00 og stenger klokken 20.00 på hverdager. På lørdager stenger de fleste steder klokken 14.00, og det meste er søndagsstengt. Kjøpesentrene i og like utenfor Buenos Aires er åpne mellom 10.00 og 22.00 alle dager, mens banker er åpne fra 10.00 til 15.00 mandag til fredag.

Tips og driks

Buenos Aires er kjent for sine mange restauranter av alle slag, og særlig de berømte biffstedene med saftig, argentinsk biff. Ikke gå glipp av disse når du reiser til Argentinas hovedstad! Når du spiser ute på restaurant i Buenos Aires er det vanlig å tipse 10% av regningen. Husk å ha kontanter til å tipse, du kan ikke legge det til på kortet, selv om du betaler med kort. I taxi trenger du ikke å tipse, men rund gjerne opp til nærmeste peso.

Nødinformasjon

I Buenos Aires er det generelle nødnummeret 911, og dette tar deg til alle nødtjenestene om nødvendig. Du kan også ringe direkte til politiet på 101, brannvesenet på 100 og hvis du trenger ambulanse er nødnummeret 107. Vær oppmerksom på at det ikke er sikkert at operatøren snakker engelsk, så om du kommer ut for et nødstilfelle mens du er på reise i Buenos Aires kan det være lurt å snakke litt spansk.

Severdigheter

1. Plaza de Mayo: Midt i Buenos Aires ligger det viktigste torget i byen, en plass som stammer fra grunnleggingen av byen i 1580, og som i dag er hjertet av byen. Her finner du regjeringshuset Casa Rosada, hvor Evita holdt sin berømte tale. Du kan besøke Museo de Casa Rosada for å lære mer.

2. Cementerio de la Recoleta: På den berømte Recoleta-kirkegården ligger en rekke kjente argentinere begravd, blant annet Evita Peron. Den har blitt kåret til en av verdens vakreste kirkegårder, og har en rekke intrikate og vakkert utsmykkede mausoleer.

3. Museo de Arte Latinoamerico: Det unge MALBA-museet ligger i en vakker, lys bygning som huser en stor samling av moderne latinamerikansk kunst. Filmvisninger og kunstutstillinger i kultursenter-delen av museet er også populære blant lokalbefolkningen og kulturinteresserte turister som reiser på ferie til Buenos Aires.

4. Bombonero Stadion: Dette er hjemmebanen til det berømte argentinske fotballaget Boca Juniors, som er blant verdens beste. Stadionet er ser ut som en konfekteske, derfor har den fått navnet sitt, som betyr sjokolade. Den uvanlige utformingen har utmerket akustikk, og det er som oftest kjempegod fotballstemning i Boca-distriktet.

5. Teatro Colón: Operahuset i Buenos Aires er over 100 år gammelt, men regnes for å være blant verdens beste, med utmerket akustikk, kunstnerisk utforming og vakker arkitektur.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 2,3 millioner

Valuta: Argentinske pesos (ARS)

Landkode: +54

Religion: Romersk-katolsk

Tidssone: Fire timer etter Norge vintertid, fem timer om sommeren. UTC -3

Offisielt språk: Spansk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Buenos Aires

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.