Kart

Sammenlign flybilletter til Bodrum

Bodrum er en havneby og ligger sørvest i Tyrkia i provinsen Muğla. Mer enn noen annen tyrkisk ferieby, er Bodrum både kul, elegant og sjarmerende. Folk flokker hit for å nyte strendene, boutique hotellene og det yrende utelivet, men også på grunn av kulturen, arkitekturen, moskeer, slott og ruiner.

Men det er bare de siste ti årene at har Bodrum har vært forbundet med moro, solfylte strender og sommerfølelse. Tidligere var det en enkel fiskerlandsby og den eldre generasjonen kan fortsatt huske en tid når alt var veldig annerledes. Den gang var ikke Bodrum en gang et sted folk ville dra til, mens nå bugner den av shoppingmuligheter og sjarme. Det er faktisk en av antikkens best bevarte byer fylt med masse historie.

 

Visum

Norske statsborgere trenger turistvisum for å reise til Tyrkia. Dette kan du søke om og betale på nett. Visumet kan du bruke ved flere innreiser så lenge det er innen 180 dager og oppholdene til sammen ikke er lenger enn 90 dager. Husk at det kun er de med ordinært, rødt pass som kan søke om elektronisk visum på nett og at passet må være gyldig i minst 60 dager etter visumets utløp.

Sesong

Bodrum har et ideelt klima året rundt og i motsetning til mange andre steder går ikke byen i dvale når lavsesongen begynner i oktober. I vinterhalvåret er temperaturen mer behagelig og det er færre folk å ”sloss” om plassen med.

Reise rundt

I Bodrum er det enkelt og billig å reise med kollektivtrafikk. Det vanligste er å ta buss, og selv om det ikke er noen faste rutetider, går de såpass ofte at du aldri trenger å vente mer enn noen minutter. Taxi er også tilgjengelig.

Åpningstider

Butikkene holder stort sett åpent mandag til lørdag, fra 09:00 – 19:00. Shoppingsentrene har ofte lengre åpningstider og noen av dem er også åpne på søndager.

Tips

Det er høflig å gi servitører, hotellpersonalet, massører på spa og liknende 5 – 10% i driks.

Nødnummer

Ambulanse 112, Politi 155

Ambassade

Den norske ambassaden ligger i Ankara og har adresse: KırkpınarSokak no. 18, 06540 Cankaya. Telefon: +90 (312) 408 4800.

 

Severdigheter (topp 5)

1. St. Petersborgen. Den staselige borgen ligger i havna og er Bodrums kjennemerke. Den ble bygget på begynnelsen av 1400-tallet av Johanitterordenen og huser et museum med arkeologiske skater funnet på havets bunn.

2. Mausoleet. Mausoleet er et monument etter Kong Mausollos. Det ble dessverre ødelagt, trolig av et jordskjelv, og i dag er det kun rester igjen. Men husk at det som fremstår som lite annet enn en haug av gammel marmor og småstein, var en gang en av antikkens syv underverk.

3. Gamlebyen. Rett bak St. Petersborgen ligger et av Bodrums fineste områder. De mange trange gågatene hvor hvitkalkede små steinhus ligger som perler på en snor er et vakkert syn. Her finnes også nok av søte koselige butikker og kafeer skulle du ha lyst til å slappe av med noe godt å spise og drikke.

4. Sand og strandpromenade. Bodrum har en fin bystrand og langs strandpromenaden finner du kafeer og restauranter.

5. Shopping. Billig og bra burde vært Tyrkias slagord, og Bodrum er intet unntak. Her kan du gjøre kupp på alt fra skinn og krydder til tyrkiske tepper og gull. Og det er på markedene du får mest for pengene, selv om det også ligger flere bra butikker langs hovedgatene som sammen med shoppingsentrene kan hjelpe deg i gang med en heftig shoppingrunde.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Nesten 40 000

Valuta

Tyrkiske lire (TRL)

Telefon

+ (90) 252

Religion

Islam

Tidsforskjell

+ 1 time

Offisielt språk

Tyrkisk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Bodrum

Vanlige spørsmål

Det finnes én flyplass i Bodrum: Bodrum.
Qatar Airways, Alitalia, TUI, Azerbaijan Airlines, Laudamotion, Corendon Airlines, Lufthansa og SAS flyr alle direkte til Bodrum.
Billigste måned å fly til Bodrum er mai.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.