Kart

Sammenlign flybilletter til Accra

Accra ligger på Afrikas vestkyst og er hovedstaden og den største byen i Ghana. Den er stor og støyete og har ingen slående severdigheter på linje med Cape Coast eller Elmina, men den har bra med shopping, et yrende uteliv og byr på den beste maten i landet.

I Accra er det liv, fra morgen til kveld, og der den muligens kommer til kort i utseende og arkitektur, tar den igjen i opplevelser. Besøk en av byens spennende museer før du spiser og shopper bort pengene dine på et eller flere fargerike markeder. På kvelden er det bare å ta for seg noe av det Accra er best kjent for: Et rytmisk og pulserende uteliv. Dagen derpå er det duket for strandliv. Her kan du, med andre ord, kombinere by og strand. 

 

Visum

Nordmenn må ha visum til Ghana og dette må du søke om på forhånd ved den danske ambassaden i København. Pass på å gjøre dette i god tid før avreise.

Sesong

Når det er best å reise, kommer helt an på hva du har tenkt til å gjøre, men værmessig er november til april den tørreste måneden, samt at da er det heller ikke fullt så varmt.

Reise rundt

Accra er en stor by, så den er kanskje ikke den beste å ta seg rundt i til fots. Det finnes busser, bl.a. de lokale bussene kalt ”tro-tro”, men disse er ofte veldig fulle, ikke spesielt trygge og ofte upålitelige. Drosje er en mulighet, men prut før du setter deg inn i taxien da de ikke bruker taksameter. Du kan eventuelt leie bil med sjåfør.

Åpningstider

Butikker har åpent mandag til lørdag fra 08.30 til 12.00 og fra 15.30 - 19.00. Større kjøpesentre og matvarebutikker har ofte åpent lenger og på søndager.

Tips

På litt finere restauranter forventes det at du tipser ca. 10%, ellers er ikke driks nødvendig.

Nødnummer

191 politi, 193 ambulanse, brann 192

Ambassade

Den norske ambassade har adresse: 10, Klotey Crescent
North Labone  
Accra, Ghana. Telefon: +233 302744300.

 

Severdigheter (topp 5)

1. Nasjonalmuseet. Museet, som ligger i nydelige omgivelser forteller flere aspekter av Ghanas kultur og historie. Utstillingene av lokalt håndverk, seremonielle objekter og slavehandel er spesielt verdt å legge merke til.

2. Oxford Street. Det er på Oxford Street det skjer. Noen av Accras beste restauranter, barer og butikker ligger her. Haugevis av boder som selger privatkopier av klokker, CD’er og klær, samt en pulserende og svett trafikk er med på å skape den livlige atmosfæren Accra er så kjent for.

3. Makola markedet Det er ingen ”inngangsdør” eller et skilt som viser vei til Makola markedet. Før du vet ordet av det, står du midt oppi en haug av mennesker, klær, ivrige kjøpmenn og selgere på jakt etter en og deal. For besøkende som ikke er vant til det, kan det muligens bli en noe intens opplevelse, men det er morsomt og spennende på samme tid og kan nesten bli sett på som en innvielse til Ghana.

4. Labai Beach. Det er her Accra beboerne elsker å samles og feste i helgene. Vær forberedt på masse mennesker, høy musikk, matlukt overalt og en ganske så intens varme. Dette er party Ghana-stil og veldig moro å få med seg. Labadi ligger ca 8 km øst for Accra og for å komme deg hit hopper du på en ”tro-tro”.

5. Jamestown (light huse). Dette nabolaget oppstod først som et fellesskap rundt britiske James Fort. Siden har bydelen vokst sammen med Accra. I disse dager er Jamestown en av de fattigere bydeler i hovedstaden, men byr fortsatt på et yrende liv. Og hvis du klatrer til toppen på det 40 meter høye fyret, vil du få en flott utsikt over byen og den fargerike fiskehavna.

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 2,3 millioner

Valuta

Cedi (GHC)

Telefon

+233

Religion

Islam

Tidsforskjell

+10 time sommertid og +11 timer vintertid

Offisielt språk

Engelsk.

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Accra

Vanlige spørsmål

Det finnes én flyplass i Accra: Accra.
Delta, Qatar Airways, KLM, Singapore Airlines, Qantas, Air Namibia, Kenya Airways og Alitalia flyr alle direkte til Accra.
Billigste måned å fly til Accra er februar.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.