Kart

Sammenlign flybilletter til Seoul

Seoul ligger ved Hanelva og er hovedstaden i Sør-Korea. Byen er hjem til mange millioner innbyggere og sammen med forsteder i naboprovinsene Incheon og Gyeonggi utgjør den storbyområdet Sudogwon; som er verdens nest mest befolkede urbane området.

Seoul er en hypermoderne og travel by, overfylt av mennesker, skyskrapere og trafikkstøy. Samtidig er den tradisjonell. Her finner du stilige butikker og kjøpesentre luksusklassen i en gate og små butikker som selger blekksprut og telefonkort i et smug like rundt hjørnet. Seoul blir av mange sett på som Asias svar på New York og her er det mye å ta seg til for turister. Men når du først har tatt turen hit, prøv å oppsøke noen steder som er litt mindre turistifisete og litt mer uortodoks.

 

Visum

Nordmenn kan oppholde seg i Korea i 90 dager på turistvisum. Du kan søke om visum på den sør-koreanske ambassaden I Oslo.

Sesong

Vår og høst er best. Da det er behagelige temperaturer og mye sol.

Reise rundt

Offentlig transport i Seoul er rimelig, bra og relativt komfortabelt. Metroen er det beste fremkomstmiddel i byen, men det finnes også busser og mange taxier.

Åpningstider

Det fleste butikker har åpent hver dag fra ca. 10:00 – 22:00, mens mange av markedene holder åpent 24 timer i døgnet.

Tips

Å gi tips er ikke utbredt i Sør-Korea, men bli ikke overrasket hvis hoteller og restauranter legger til 10% service i regningen.

Nødnummer

Politi 112, Brann og ambulanse 119.

Ambassade

Den norske ambassaden har adresse: 13th fl. Jeong-dong Building,21-15 Jeongdong-gil, Jung-gu, Seoul 100-784. Telefon: ?82 (02) 727 7100.

 

Severdigheter (topp 5)

1. Gyeongbok-palasset. Palasset ble opprinnelig bygd av kong Taejo, grunnleggeren av Joseon-dynastiet, og er det flotteste palasset i Seoul. Det ble brent ned i 1592 under den japanske invasjonen og lå i ruiner i nesten 300 år før Heungseon Daewongun, kong Gojongs far, begynte å bygge det opp igjen i 1865. Kong Gojong flyttet inn i løpet av 1868, men det dyre ombyggingsprosjektet, en arkitektonisk skjønnhet, slo regjeringen praktisk talt konkurs.

2. Buckchon Hanok Village. Det er ikke vanskelig å gå tilbake i tid i dette pittoreske nabolaget. Landsbyen, som har to palasser ved sin side; Gyeongbok palasset i vest og Changdeok pallaset i øst har den største konsentrasjonene i Seoul av privateide tradisjonelle koreanske trehus eller ”hanok”, som de heter. Nabolaget er også krydret med koselige kafeer, gallerier og restauranter. Den enkleste måten å komme hit er å ta metro linje 3 til Anguk stasjon og ta Exit 3.

3. Bugaksan. Enhver utlending som kommer til Seoul har en tendens til å graviterer mot dette expat vennlige nabolaget som ligger i nærheten av en amerikanske militærbase. Her, på rekke og rad, ligger barer, nattklubber, restauranter og butikker som selger alt fra reproduserte koreansk møbler og skreddersydde dresser til smykker og koreansk keramikk.

4. Cheonggyecheon elven. En spasertur langs denne 5,8 kilometer lange elva er nesten like bra for sjelen og sinnet som et spabesøk. Elven ligger like ved Sejongro, en av byens travleste gater, men er bemerkelsesverdig rolig fordi den ligger nesten 4,6 meter under gatenivå og er dermed ”beskyttet” mot trafikkstøy og annet bråk. Du kan vandre rundt på egenhånd eller med guide.

5. Koreas krigsminnemuseum. Korea har blitt invadert utallige ganger, og dette er det beste stedet å lære om landets vanskelige historie, særlig dets relasjoner med sine nærmeste naboer. Selv om det kaller seg et krigsminnemuseum, er det egentlig et stor militærhistorisk museum med stridsvogner, fly og våpen på utstilling. Gitt at halvøya teknisk sett fortsatt er i krig med Nord-Korea, er dette så absolutt et relevant sted å besøke. Ta T-bane linje 4 til Samgakji Station.

 

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Mer enn 10 millioner

Valuta

Won (KRW)

Telefon

+ 82

Religion

Religionens rolle i Sør-Korea vært kompleks grunnet det store mangfoldet. Kristendom og buddhisme er de som står sterkest.

Tidsforskjell

+7 på sommeren og +8 på vinteren

Offisielt språk

Koreansk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Seoul

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.