Kart

Sammenlign flybilletter til Beirut

Fra å være en krigssone der få turister la ferien sin, har Beirut i de siste årene blitt en spennende og populær feriedestinasjon i Midtøsten. Libanons hovedstad har nå et rykte for å være et pulserende, moderne reisemål med skyskrapere og shopping, strender og severdigheter. Beirut utvikler seg stadig videre, og har gått fra å være en borgerkrigsherjet by med komplekse utfordringer, til en luksuriøs og kosmopolitisk storby som gir de mange besøkende det de vil ha. Spennende butikker i Beiruts moderne souker lokker handleglade turister, mens middelhavsklimaet og deilige strender er trekkplasteret for de som vil nyte sol, varme og vannsport i historiske omgivelser. Beirut kalles ’Midtøstens riviera’, og med lang fransk innflytelse er sammenligningen ikke overraskende. På den palmekledde Corniche-promenaden ligger hoteller, kafeer og restauranter som ser utover Middelhavet, mens turister og lokale benytter den vakre strekningen til å jogge, sykle eller spasere blant fortausselgere og sjakkspillere. Beirut er kjent for en førsteklasses kafekultur, så en naturlig del av en reise til Beirut er å sitte på en av de mange fortauskafeene med en kruttsterk kopp kaffe og se på livet som går forbi. Ellers finner du utallige spennende severdigheter, museer og aktiviteter, og ikke langt unna Beirut sentrum ligger flere antikke ruiner og historisk viktige attraksjoner. Når du kommer med fly til Beirut kan du fra luften se utover et landskap som har vært et kulturelt knutepunkt i hundrevis av år. Beirut er et fint utgangspunkt for dagsturer i området eller lengre ekspedisjoner med guide i resten av Libanon.

Sesong

Med en idyllisk plassering mellom Middelhavet og Libanons fjell har Beirut et varmt og mildt klima hele året. Det blir sjelden veldig kaldt, men det kan regne en del i vintermånedene. Om sommeren kan det bli opptil førti grader, men med bris fra kysten og airconditioning er det sjelden plagsomt varmt. Det beste tidspunktet å reise til Beirut på er i april-mai. Da er temperaturen behagelig og det er ikke altfor mange mennesker i byen. Du finner også billige billetter til Beirut i september, mens sommeren er høysesong for turister i Libanon.

Offentlig transport

I Beirut er buss det viktigste fremkomstmidlet, og moderne busser med aircondition dekker hele sentrum og nærområdene. Det er rimelig å ta bussen, men det kan være en utfordring å finne frem da de fleste bussrutene og kartene er på arabisk, og det er mange bussjåfører som ikke snakker engelsk. Minibusser er et godt transportalternativ, og disse kan praies på gaten. Libanon er et lite land, og det er mulig å ta buss til alle de viktigste stedene i landet fra Beirut. Hvis du vil ta taxi bør du passe på at det er en service-taxi, en delt drosjeservice som er mye billigere enn private taxier. Fra flyplassen i Beirut bør du prøve å ta service-taxi heller enn en privat taxi, ellers kan det fort bli dyrt. Dersom du vil reise på dagsturer for å se severdigheter utenfor Beirut er det imidlertid et godt alternativ å leie privattaxi.

Åpningstider

Beirut er en moderne og spennende storby, med mange gode shoppingmuligheter. Soukene i Beirut er hovedområdet for handel, og her ligger en rekke butikker i alle kategorier, både mote, hjem og velvære. Du finner også et eget tradisjonsrikt gullmarked i forbindelse med soukene. Butikker i Beirut er generelt åpne fra ca. 10.00 om morgenen til 22.00 om kvelden alle dager, selv om enkelte forretninger holder stengt på søndager. Banker er åpne fra 08.30 til 14.00 mandag til fredag.

Tips og driks

Det er ganske vanlig å tipse i Beirut, og på restauranter og kafeer er 10-15% en god tommelfingerregel om servicen er bra. De fleste gir også tips til andre i servicebransjen, som hotellansatte og rengjøringspersonale, guider og lignende: noen dollar er som oftest nok. Det er vanlig å gi tips i taxi, så du bør runde opp regningen både i private og i service-taxier. Hvis du tar taxi til og fra flyplassen i Beirut bør du legge til noen tusen libanesiske pund for hjelp med bagasjen.

Nødinformasjon

Dersom du trenger politi når du er på reise i Beirut ringer du 112, og brannvesenet når du på 175. Hvis du trenger ambulanse ringer du Røde Kors på 140. 125 er nummeret til sivilforsvaret i Libanon.

Severdigheter

1. Corniche: Promenadegaten Corniche ligger vakkert til langs stranden i Beirut, med palmetrær og flott utsikt over havet og Libanonfjellet mot øst.

2. Al Omari-moskeen: Den billedskjønne moskeen var den største og viktigste moskeen i Libanon til den nye Mohammad Al-Amin-moskeen ble bygget i 2002. Det forseggjorte og vakkert dekorerte interiøret og de mange religiøse artefaktene er av særlig interesse.

3. Nasjonalmuseet Mat’haf: Libanons nasjonalmuseum ligger i en flott bygning i Beirut sentrum, og huser gjenstander fra hele landets historie, med særlig fokus på arkeologiske gjenstander.

4. Soukene i Beirut: Soukene har vært det viktigste handelsområdet i Beirut i hele byens historie, og selv om området ble skadet under krigen i Libanon har de i dag blitt bygget opp til et stilfullt, moderne kompleks av handlegater, butikker, kafeer og gullsmeder.

5. Baalbek-templet: Sør for Beirut ligger ruinene av det antikke tempelet i Baalbek, som er blant de viktigste historiske byggverkene i Midtøsten.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Rundt 350 000, men tallene er usikre

Valuta: Libanesisk pund (LBP)

Landkode: +961

Religion: Islam og kristendom er de viktigste religionene i Libanon

Tidssone: En time etter Norge, UTC +2

Offisielt språk: Arabisk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Beirut

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.