Kart

Sammenlign flybilletter til Amman

Amman er hovedstaden og den mest folkerike byen i Jordan. Det er landets politiske, kulturelle og kommersielle sentrum og en av de eldste kontinuerlig bebodde byer i verden hvor det finnes over 7000 år gamle arkeologiske funn.

Det er en moderne og vestliggjort by veldig ulik andre byer i Midtøsten som, for eksempel, rivaliserende Damaskus eller Kairo. Det er óg en by preget av store kontraster: Mens det i Øst Amman er mye fattigdom og palestinske flyktningleirer er Vest Amman grønt og frodig med trendy kafeer og barer, imponerende kunstgallerier og hyggelige boligområder. Det er umulig å få en full forståelse av Amman (eller til og med Jordan) uten å besøke begge områder.

 

Visum

Norske statsborgere trenger visum for å reise til Jordan. Du kan enten søke om det før avreise på det jordanske konsulatet i Oslo eller kjøpe det ved ankomst på flyplassen, samt på de fleste grenseoverganger.

Sesong

Amman er en helårsdestinasjon, men det er best å reise på våren (mars til mai) når temperaturen er varm, men ikke glohet.

Reise rundt

Ammans offentlige transporttilbud er ikke av det beste. Bussruter er dårlig lagt opp og vanskelige å navigere. Ammans gule drosjer er derfor den enkleste måten å komme seg rundt i byen. De skal alle ha taksameter og kan leies for en hel eller en halv dag. Du kan også fint bruke føttene da byens er kompakt nok til å utforskes til fots.

Åpningstider

Butikkene har åpent lørdag til torsdag fra 09.00 - 13.00 og fra 15.00 - 20.30.

Tips

På litt finere restauranter forventes det at du tipser ca. 10% .

Nødnummer

191 politi, 193/199 ambulanse, brann 199

Ambassade

Den norske ambassade har adresse: 25 Damascus Street
Abdoun. Amman.Telefon: +962 6 5902450

 

Severdigheter (topp 5)

1. Citadell-høyden (Jabal al-Qal’a). På en høyde i sentrum av Amman, og med en flott utsikt over byen, ligger Citadel ruinene etter et stort Herkules-tempel fra romertiden. Dette er et av verdens eldste kontinuerlige bebodde steder.

2. Mat og drikke. Gå på oppdagelsesferd i en av byens mange fargerike krydderbutikker, nyt en kopp arabisk kaffe, spis deg mett på mezze og smak på ferskpresset sukkerrør juice. Eller hva med et matkurs? Mat og drikke er den beste måten å bli kjent med en kultur. 

3. Det Kongelige Bilmuseum. Bilinteressert eller ei, dette museet vil garantert imponere. Det viser, i kronologisk rekkefølge, den private samlingen biler og motorsykler til den avdøde kong Hussein. Du vil samtidig få muligheten til å bli kjent med historien til Det hasjimittiske kongeriket.

4. Shopping. Amman er et shopping-eldorado. På loppemarkedet Souk Jara kan du gjøre gode og spennende kupp, eller du kan ta turen innom et av byens mange og moderne kjøpesentre.

5. Kong Abdullah I-moskeen. Ferdigstilt i 1989 som et minne om Kong Hussein sin bestefar, kan den umiskjennelige blå-kuppelformede moskéen huse opptil 7000 tilbedere inne og 3000 på gårdsplassen ute. Dette er den eneste moskeen i Amman som åpent tar imot ikke-muslimske besøkende.

Kjappe fakta

Innbyggere

Litt over 4 millioner

Valuta

JOD

Telefon

+962

Religion

Islam

Tidsforskjell

+1 time sommertid og +2 timer vintertid

Offisielt språk

Arabisk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Amman

Vanlige spørsmål

Det finnes 2 flyplasser i Amman: Queen Alia Intl og Amman Civil - Marka.
Delta, Gulf Air, Transavia France, Oman Air, KLM, transavia, Kenya Airways og Norwegian flyr alle direkte til Amman.
Billigste måned å fly til Amman er februar.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.