Retningslinjer for personvern

Sist oppdatert: 7. september 2014

 

Retningslinjer for personvern

Disse retningslinjene (sammen med våre tjenestevilkår og retningslinjer for informasjonskapsler) forklarer hvordan all personlig identifiserbar informasjon og data ( «Personlig data») som vi samler fra deg, eller som du gir til oss, blir behandlet av oss. Disse retningslinjene gjelder våre nettsider, applikasjoner, verktøy, markedsføring e-post-kommunikasjon, kontoer for innlogging og alle andre tjenester drevet av oss («Skyscanner Services»).

Skyscanner er forpliktet til å beskytte og respektere ditt personvern, og vi har som høyeste prioritet å sikre alle konfidensielle, personlige detaljer du gir oss. Som en gjest eller bruker av Skyscanners tjenester har du rett til å kjenne til og forstå vår praksis for behandling av privat informasjon før du gir oss noen av dine personlige detaljer.

Ved å bruke Skyscanners tjenester sier du deg enig i vår bruk av din personlige informasjon i samsvar med disse retningslinjene

 

Hvilken type informasjon samler vi inn?

Vi samler informasjon som blir gitt av deg, slik som navn, e-postadresse eller passorddetaljer og hvor du registrerer deg for å motta eller bruke våre tjenester. For eksempel hvor du registrerer en konto hos oss, registrerer deg for en Skyscanner-promotering eller for å motta «Prisvarsler», «Airmail» eller annen kommunikasjon. Når du gjør en bestilling gjennom vår «via Skyscanner-funksjonalitet» kan du bli spurt om å oppgi mer informasjon slik som adresse, passnummer og kredittkortdetaljer.

Vi samler automatisk enkelte typer informasjon passivt som et resultat av at du bruker Skyscanner.  Denne informasjonen er forbundet med enheten du benytter for å bruke Skyscanners tjenester,og inkluderer din IP-adresse, operativsystem, nettleser, refererende URL, sidevisninger, tider for bruk og din geografiske posisjon.

Vi samler også på informasjon som blir gitt til oss når du kobler til Skyscanner fra en tredjeparts applikasjon, sosiale nettverkssider (slik som Facebook eller Twitter) eller andre nettsider (slik som en markedsføringspartner).

Bruk av informasjon

Vi bruker informasjon i vår besittelse på følgende måter:

·         for å verifisere tillatelsen din til å få tilgang til enkelte funksjoner

·         for å tillate deg å få tilgang til og bruke tjenester som du velger å motta

·         for å optimalisere Skyscanners tjenester, og for å personliggjøre besøkene dine ved å huske sted, språk, valuta og tidligere søk

·         for systemadministrasjon

·         for å analysere bruksmønstre og trender for å forbedre og forstå hvordan personer bruker tjenestene våre

·         for å kontakte deg:

-       der hvor du har bedt oss om det eller for å svare på forespørsel du har sendt oss

-       der hvor det er nødvendig å varsle deg om endringer eller oppdateringer av tjenestene våre

-       for å sende deg bestillingsbekreftelser, varsler, kunngjøringer eller nyhetsbrev som du abonnerer på, inkludert til mobilenheten din

-       der hvor du har registrert deg for, eller det er tillatt ved lov, å motta markedsføring via e-post fra en Skyscanner-adresse om våre eller våre partneres tjenester.  Du kan be om å ikke motta slike e-poster ved å klikke på lenken for avregistrering på bunnen av e-postene. 

 

Som nevnt ovenfor kan du bli bedt om å oppgi kredittkort- eller annen informasjon til oss eller den relevante bestillingspartneren vår når du bestiller ved å bruke vår «via Skyscanner-funksjon».  I slike omstendigheter blir den informasjon bare samlet og brukt til å behandle bestillingen din.  Når du bruker Skyscanner på en elektronisk mobilenhet kan du også bli bedt om å oppgi kreditt- eller betalingskortdetaljer med en funksjon for autofullføring. Når du oppgir slike detaljer blir de bare lagret på enheten du benytter til å bruke de aktuelle Skyscanner-tjenestene, og blir ikke lagret eller brukt av oss på noen måte. Dersom du velger å gjøre en bestilling med en tredjeparts tilbyder blir kredittkort- eller betalingskortdetaljene du oppga brukt til å autofullføre den relevante delen for kredittkort- eller betalingskortdetaljer på tredjepartens nettside for å gjøre bestillingsprosessen enklere.

Deling av din informasjon

Vi selger aldri din personlige informasjon til tredjeparter, men vi kan i enkelte tilfeller dele eller gi den personlige informasjonen din til tredjeparter i samsvar med disse retningslinjene, eller dersom vi pålagt å gjøre det under loven. 

Vi kan dele informasjonen din med tilknyttede firmaer innenfor Skyscanners selskapsgruppe for bruk i samsvar med disse retningslinjene og for formål nevnt ovenfor.  Vi kan også dele informasjonen din med enkelte tredjeparter for å behandle informasjonen din på vegne av oss. For eksempel kan vi dele e-postadressen din til en tiltrodde tredjeparts selskaper sammen med annen data innsamlet av oss for å hjelpe å identifisere trender, og å skreddersy Skyscanner-tjenester og annen kommunikasjon vi sender deg.

Vi krever at disse tredjepartene (noen kan være basert utenfor EØS) overholder strenge instruksjoner, og vi krever at de ikke bruker din personlige informasjon til sin egen forretningsvirksomhet uten at du har uttrykkelig samtykket til bruken av den personlige informasjonen din på denne måten. Alle tredjeparter som får tilgang til din informasjon mens de tilbyr tjenester på våre vegne er lagt under strenge kontraktsmessige restriksjoner for å forsikre om at informasjonen din er beskyttet, og at den bare blir behandlet i samsvar med gjeldende lovverk for datavern / personvern. Vi kan også granske disse tjenesteyterne uavhengig for å forsikre oss om at de holder våre standarder.

Når vi kjører en promotering i samarbeid med en tredjepart kan vi noen ganger dele e-postadresser til deltagere med partneren som driver konkurransen. Når dette er tilfellet blir det tydelig forklart i vilkårene for promoteringen, og du vil bli spurt om du samtykker til at informasjonen din blir brukt på den måten når du registrerer deg. Vi har ikke ansvar for våre partneres senere bruk eller distribusjon av e-postadresser.

Dersom vi har videresendt deg til nettsider til tredjeparts reisetilbydere for at du skal gjøre bestillinger kan vi bruke din personlige informasjon til å autofullføre enkelte detaljer på tredjepartens firmanettside for å gjøre bestillingsprosessen enklere og mer effektiv for deg.

I tillegg kan vi også dele din personlige informasjon hvor dette er nødvendig for å håndheve våretjenestevilkår, andre avtaler eller til en mulig eller endelig kjøper dersom Skyscanner selv (eller deler av vår selskap) blir solgt.

Vi kan også dele anonym, aggregert brukerinformasjon med andre.

Datalagring

All personlig informasjon du gir oss blir lagret på våre sikre servere.  For øyeblikket har vi servere plassert i Storbritannia, Nederland, Singapore, Hong Kong og Kina. De spesifikke serverne som din informasjon er lagret på avhenger av hvor du brukte Skyscanner-tjenesten fra. Uavhengig av sted kan vi forsikre deg om at tilstrekkelig tekniske og organisatoriske tiltak er på plass for å beskytte din personlige informasjon. Vi begrenser tilgangen til din personlige informasjon til ansatte som vi tror har legitime grunner til å få tilgang til informasjonen din for å uføre sin rolle, og å tilby produkter og tjenester til deg.

Dessverre kan overføringer via Internett aldri være helt sikre. Selv om vi gjør vårt beste for å beskytte din personlige informasjon kan vi ikke garantere sikkerheten til informasjon som blir overført til våre nettsider eller andre Skyscanner-tjenester. Alle overføringer skjer på eget ansvar. Så snart vi har mottatt din personlige informasjon vil vi bruke strenge prosedyrer og sikkerhetsfunksjoner for å forhindre uautorisert tilgang.

Informasjonskapsler og sporingsverktøy

Vi bruker informasjonskapsler og sporingsverktøy for å samle aggregert bruker- og demografisk informasjon om brukerne våre over tid.  For eksempel bruker vi sporingsbilder plassert i nettsidens kode og Ad-X-teknologi for å hjelpe oss å analysere bruken av Skyscanners tjenester, og for å måle effektiviteten til markedsføringen vår. Ad-X-teknologi genererer anonym informasjon ved å bruke ikke-persistent ID-sporing for enheter, slik som IDFA og andre ikke-personlige sporingsmekanismer. Ad-X behandler denne informasjonen på vegne av oss. Dersom du ikke ønsker å spores av Ad-X, eller ønsker å finne mer informasjon om hvordan Ad-X behandler denne informasjonen, kan du gjøre det gjennom adxtracking.com.  Du kan finne ut mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler ved å lese våre retningslinjer for informasjonskapsler.

Tredjeparters nettsider

Skyscanners tjenester inneholder lenker til tredjeparters nettsider. Vennligst vær oppmerksom på at vi ikke er ansvarlige for hvordan tredjeparter behandler personvernet ditt. Når du forlater, eller slutter å bruke Skyscanners tjenester på en annen måte, oppmuntrer vi deg til å lese personvernerklæringene / retningslinjene for personvern til alle tredjeparters nettsider som samler personlig informasjon fra deg.

For å tilby deg en nyttig sosial opplevelse når du bruker Skyscanners tjenester kan vi gi deg valget om å eksportere informasjon til tredjeparts applikasjoner og nettsider, inkludert sosiale nettverk som Facebook og Twitter. Når du eksporterer slik informasjon kan du dele informasjon med individer eller organisasjoner som er ansvarlige for å drifte og vedlikeholde slike tredjeparts applikasjoner og nettsider. Informasjonen kan også bli tilgjengelig for andre som besøker eller bruker applikasjonene eller nettsidene. Vi verken eier eller driver applikasjonene eller nettsidene som du kobler til, og vi anbefaler at du ser igjennom retningslinjene for personvern hos slike nettsider for å forsikre deg om at du er komfortabel med måten de bruker informasjonen du deler med dem.

Tilgang til din personlige informasjon

I samsvar med gjeldende lov har du til en hver tid rett til å finne ut hvilken personlig informasjon vi besitter om deg. Dersom du ønsker å be om denne informasjonen ber vi deg å sende en skriftlig forespørsel til Skyscanner, Quartermile One, 15 Lauriston Place, Edinburgh EH3 9EN markert med «General Counsel».

Du har rett til å spørre oss om å ikke bruke din personlige informasjon til markedsføring. Du kan bruke denne retten ved å krysse av de relevante boksene på skjemaet vi bruker til å samle informasjonen din, eller ved å kontakte oss når du vil her. Du kan også be om å ikke motta markedsførings-e-poster ved å klikke på avmeldingslenken på bunnen av slike e-poster.

Dersom du er en bruker av vår innloggingstjeneste kan du administrere noe av din informasjon og personlige innstillinger fra «Konto»-området på nettsiden vår.

Kontakt oss

Dersom du har noen spørsmål om disse retningslinjene ber vi deg kontakte oss på e-post, og markere e-posten for å tiltrekke seg oppmerksomheten til Skyscanners juridiske avdeling.