Kart

Sammenlign flybilletter til Goa

Svaiende palmer, hvit sand og glitrende vann: tre viktige elementer som årlig trekker 2 millioner besøkende til Indias minste delstat som lyder navnet Goa og som av mange er kalt hippienes paradis.

Området er kjent for sin siesta fokuserte ”leve livet” holdningen som Goerne kaller ”susegad”, hvilket gjør det særdeles populært blant solsøkende turister, selv om Goa har mer å by på enn som så. Rester etter den portugisisk kolonitiden som varte nesten 500 år er synlig overalt: Fra utsøkt, men falleferdig arkitektur til en øst- møter vest meny hvor kokosmelk, palmeeddik og chili blir blandet med smaker fra Lisboa.

 

Visum

Nordmenn må ha visum for å reise til India. Dette koster 400,- og kan ku ordnes ved den indiske ambassaden i Oslo.

Sesong

Den beste perioden å besøke Goa er mellom oktober/november og februar/mars. Regntiden fra april/mai og til oktober, mens den tørre og noe kjøligere årstiden varer fra oktober til april.

Reise rundt

Taxi er både billig og enkelt. Hvis sjåføren ikke bruker taksameter, er det en god ide å avtale pris på forhånd. Et annet alternativ er å hoppe på en rickshaw.

Åpningstider

Butikker holder åpent mandag til lørdag fra 10.00 – 20.00. 

Tips

Det vanlig og høflig er å gi 10% tips når du er fornøyd med servicen. På mindre turistifiserte steder bør du óg gi driks, men ikke nødvendigvis 10%.

Nødnummer

108

Ambassade

Den norske ambassaden ligger i New Dehli og har adresse 50-C, Shantipath, Chanakyapuri, 110021. Telefon: +91 11 4177 9200.

 

Severdigheter (topp 5)

1. Panaj. Goas hovedstad ligger langs bredden av Mandovi-elven og er en liten by med lite trafikk og en særdeles avslappet atmosfære, veldig ulik mange andre byer i India. Det er óg en pen by hvor den koloniale arven har blitt godt tatt vare på og hvor uteliv og mulighet for shopping er upåklagelig. 

2. Gamle Goa. Ca. 10 kilometer øst for Panjim ligger gamlebyen, også kalt ”Østens Roma”, som under kolonitiden var delstatshovedstaden nesten 300 år. Her ligger flotte kirker, klostre, museer og kunstgallerier på rekke og rad. Vakre basilikaen Bom Jesus, som forresten står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og St. Catherine-katedralende er det mest besøkte. 

3. Lørdagsmarkedet i Ajuna. Markedet har åpent hver lørdag i vinterhalvåret fra 17.00 til 01.00 og hit kommer både lokalbefolkningen, charter turister og backpacker for å spise, drikke, høre på musikk og for å shoppe klær, smykker og andre billige skatter. Et annet, og noe annerledes, marked som er verdt å nevne er Mapusa-markedet hvor leverandører og handelsmenn fra hele Goa samles i håp om å gjøre et kupp på klær eller produkter som krydder, grønnsaker og frukt. Her kan du også finne fine tekstiler, suvenirer og antikviteter.

4. Strender. Goa er stappfull av dem, men det er i visstnok sør du finner de betste Palolem Beach og Cola Beach er bare to eksempler. Den første er travel med masse mennesker, den andre ligger langt utenfor allfarvei. 

5. Delfiner. Det er mye mer mer ålreit å se delfiner i sitt naturlige element enn på Animal Planet, og blir du med på et delfin-cruise er sjansene store for at du får selskap av en gjeng blide som karer som svømmer om kapp med båten.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 1,4 millioner

Valuta

Rupee (Rs)

Telefon

+91

Religion

Hinduisme

Tidsforskjell

+3,5 timer sommertid  og +4.5 timer vintertid

Offisielt språk

Hindi

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Goa

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.