Kart

Reiseguide til Kraków

Introduktion til Kraków

Kraków er en kosmopolitisk by og Polens kulturelle midtpunkt; sammen med blant annet Bergen ble Kraków kåret til europeisk kulturby i 2000. I 2007 fylte Kraków 750 år, så denne interessante byen har også en rik, fascinerende historie og fantastisk renessanse og gotisk arkitektur som overlevde den andre verdenskrig – i motsetning til mange andre polske byer. Fra sjarm og atmosfære i gamlebyen til livlige gallerier, barer og restauranter i jødedistriktet Kazimierz; det er ikke overraskende at Kraków er et populært reisemål blant turister fra alle verdens hjørner.

Andre ting å gjøre i Kraków

En av Krakóws flotteste severdigheter er Wawel Hill, her finner du både Wawel Cathedral og Wawel Castle. Wawel Castle var Polens politiske senter helt fram til det 16. århundre, og her kan du virkelig se og oppleve landets rike kulturarv. De fleste av Polens kroninger og begravelser tok plass i Wawel Cathedral, og det er mulig å klatre helt opp til toppen av tårnet for å nyte en panoramisk utsikt over byen samt beundre Sigismund Bell – som veier omtrent 10 000 kilo. Rynek Glowny er Krakóws populære markedsplass, en enorm plass på 10 flatemål som byr på fantastisk renessanse og gotisk arkitektur, og er det perfekte stedet å ta en kopp kaffe på mens du beundrer den vakre Cloth Hall (Sukiennice) – som ble bygd i det 15. århundre. Det er også et shoppingsenter her hvor du kan kjøpe souvenirer samt et museum, Malopolska Contemporary Art Collection, med et flott utvalg av polsk kunst. En av de mest undervurderte severdighetene i Kraków er Kraków Zoo, bare 10 km vest for bysentrum. Denne dyreparken, på 500 flatemål, ligger i skogsterreng og er ikke bare en flott destinasjon for småbarnsfamilier, men også for den som ønsker å komme seg ut av den travle byen for en dag. The Kraków Card er en flott måte å se så mye som mulig på uten å betale full pris. Tilgjengelig for to eller tre dager, byr dette kortet på gratis buss og trikkreiser rundt i byen samt gratis inngang til circa 30 museum.

Mat og drikke i Kraków

Tradisjonell polsk mat har gjennom årene blitt påvirket av en rekke ulike kulturer og har som regel en overflod av lokale urter og unike krydder. I gamle dager var det å jakte en populær polsk fritidsaktivitet, og dette har ført til at retter som inneholder viltkjøtt – slik som 'Kraków duck’, servert i en soppsaus – er tradisjonelle favoritter. Polen har mineralvann av høy kvalitet samt fruktavlinger som produserer delig saft. Te er en typisk hverdagsdrikk og som oftest servert svak med sukker og en skive sitron, sjeldent med melk. Vodka er landets mest populære alkoholdrikk og er i Polen nokså sterk - med et alkoholinnhold på 40 til 45%.

Været i Kraków

Kraków har et temperert klima, gjennomsnittstemperaturen i januar er rundt 0°C og i vintermånedene ligger et teppe av snø over byen. Våren er perfekt for sightseeing i byen, med milde temperaturer. Sommeren har tørt, litt varmere vær – i juli ligger gjennomsnittstemperaturen på rundt 24°C.

Når det er best å besøke Kraków

Kraków er flott å besøke året rundt, og derfor vil du nok møte på turister her i alle årets sesonger. Men du kan unngå de største folkemengdene og fortsatt nyte forholdsvis varmt vær hvis du besøker byen fra midten av mai og i juni, eller på begynnelsen av høsten – sent i september og i oktober.

Fly til Kraków

John Paul II International Airport ligger bare 11 km utenfor Kraków. Det går ofte busser inn til byen og du kan også hoppe på et tog og på 15 minutter være i byens hjerte.

 Kraków Gode tilbud

Hoteller i Kraków

Bilutleie i Kraków

Bildene av DoctorWho2

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.