Kart

Reiseguide til Ibiza

Introduktion til Ibiza

Ibiza er en liten Middelhavsøy som gjennom årene har fått rykte på seg som ‘partydestinasjon nummer èn’. De fleste besøker øya for å nyte sol, strender og det beryktete nattelivet, men det er også mye annet å se og gjøre på Ibiza – noe turister sakte men sikkert har begynt å oppdage. Bare få minutter fra nattklubber og pulserende resorter finnes en stille, nydelig og tradisjonell øy med severdigheter som er vel verdt et besøk. Utforsk gamlebyen, flotte hotell, autentiske hvitvaskede landsbyer og nyt det store utvalget av aktiviteter – for eksempel sykling og vannsporter.

Andre ting å gjøre i Ibiza

Byen Santa Gertrudis, som ligger midt på øya, er også verdt et besøk. Her finner du små butikker som selger tradisjonelle hippyklær, et fint utvalg av koselige barer og en hvitvasket kirke som dominerer bybildet. Etter du har sett det meste av Dalt Vila og besøkt katedralen og andre severdigheter i gamlebyen, er det også lurt å ta turen innom den nyere delen av byen. Her kan shopaholics handle på den spanske moteforretningen Zara samt kjøpe andre typiske ‘Ibiza-klær’ – som for eksempel lange, hvite kjoler. Den som vil smake på øyas spesialiteter vil elske de mange restaurantene og kaféene, her kan du spise deilig mat, drikke en kopp sterk kaffe og se ‘livet gå forbi’. Pacha er fortsatt Ibizas mest berømte nattklubb – hit kommer bare de mest trendye, og billetter til store, ettertraktete fester blir fort utsolgt.

Mat og drikke i Ibiza

Tradisjonen å gro og høste vinranker har på Ibiza siden det 8. århundre blitt påvirket av grekere, romere og fønikere. Siden 1990 har produksjonen av vin økt, og Ibiza eksporterer nå enkelte vinmerker til andre land. Spesielt populære er Sant Mateu, Buscastell og Sant Josep. For den som elsker søtsaker er Ibiza et paradis. Søte konditorkaker finnes i alle butikker, og spesielt populære er bunyols (frityrstekt, med anisfrøsmak), orelletes (sukret kake med anislikør) og flaó (en type ostekake).

Været i Ibiza

Ibiza har et varmt klima og selv om vinteren er temperaturene sjeldent lavere enn 13-14°C. Og selv om det er lite nedbør på øya, er den likevel grønn og frodig – Ibiza kalles også Pitiusas Island på grunn av de grønne furutrærne som gror overalt og klynger seg til åssidene. Sommertemperaturene holder seg rundt 30°C (juli og august) – med rundt 25°C i vannet.

Når det er best å besøke Ibiza

Selv om de fleste ikke ser på Ibiza som et attraktivt reisemål året rundt, kan det faktisk være det. Vintersolen er en forfriskende forandring fra den intense sommersolen – og om vinteren kan du ta raske gåtturer på øde strender i stedet for avkjølende svømmeturer. Om vinteren vil også vakre blomster erstatte det tørre sommerlandskapet. Det som ikke forandrer seg fra sommer til vinter, derimot, er kvaliteten på restaurantene, feststemningen, shopping-mulighetene og den avslappende atmosfæren. Men de fleste turister kommer likevel på besøk mellom mai og oktober for å nyte solen, det krystallklare vannet og lange, lyse kvelder.

Fly til Ibiza

Flyvninger til Ibiza er det mange av – mest om sommeren, men nå også flere og flere om vinteren, som gjør det mulig å ta en kort men luksuriøs spa weekend her. Ibiza airport ligger bare 7 km fra Ibiza by, på den sørlige delen av øya.

 Ibiza Gode tilbud

Hoteller i Ibiza

Bilutleie i Ibiza

Bildene av Flickr/Philip Larson

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.