Kart

Reiseguide til Gerona

Introduktion til Gerona

Gerona ligger i hjertet av Spanias Costa Brava, og har en livlig storbykarisma – men uten de store folkemengdene og trafikken. Byens travle gater, flotte festivaler, kulturelle aktiviteter, innbydende restauranter og interessante severdigheter gjør at den er et populært reisemål året rundt.

Andre ting å gjøre i Girona

Gerona kan ikke bare skryte med overflod av historie og kultur, men er også en flott destinasjon for den som elsker å shoppe. Du finner et stort utvalg av butikker i Eixample-området samt i de nyere områdene Palau-Montilivi og Güell-Gerona. For den som liker å shoppe utendørs, besøk et av byens marked på tirsdager og lørdager – en flott måte å shoppe på hvis du vil prute og lete etter gode tilbud. Intet besøk til Gerona er komplett uten en tur innom Dali Theatre-Museum – som ligger i det tidligere Municipal Theatre. Dali’s unike surrealistiske stil reflekteres her, og selv den som ikke er særlig begeistret for kunst vil bli fascinert av denne flotte og enestående samlingen.

Mat og drikke i Girona

Det er et stort utvalg av restauranter i Gerona som byr på mat fra en rekke internasjonale kjøkken – med en sterk katalansk, middelhavsk og basker innflytelse. Gerona har et rikt utvalg av fersk fisk, og som i mange andre spanske byer er også tapas-rettene populære.

Været i Girona

Gerona har et typisk middelhavsklima med vintertemperaturer mellom 13 og 17 °C. Om sommeren er det varmt, men ikke uutholdelig – takket være kjølig bris fra Middelhavet.

Når det er best å besøke Girona

På grunn av sin rikhet i kultur og deilig mat, er Gerona flott å besøke året rundt. I september og oktober holdes det hvert år en jazzfestival i byen, og i april byr en gastronomisk uke på et herlig utvalg av fristende retter. Som i mange andre deler av Spania feires the Feast of the Epiphany den 5. januar – da kan du beundre den imponerende Parade of The Three Kings. I mai holdes en ukeslang blomsterfestival, da er gamlebyen i Gerona er dekorert med vakre blomster og byr på flotte utendørs konserter og utstillinger.

Fly til Girona

Du kan fly til Gerona fra mange britiske, spanske og andre europeiske byer. Gerona-Costa Brava Airport ligger omtrent 12 km utenfor byen, og byr på gode transportmuligheter til og fra sentrum. Flyplassen er lett tilgjengelig med bil, buss og taxi.

 Girona Gode tilbud

Hoteller i Girona

Bilutleie i Girona

Bildene av Flickr: whitestone67, toniVC, natashap

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.