Kart

Reiseguide til Fuerteventura

Introduktion til Fuerteventura

Fuerteventura er berømt for sine lange, øde strender med hvit sand og turkis vann. Øyas flotte kystlinje er nesten 200 km lang og består av landskap med store kontraster – og byr på hele 150 forskjellige strender. Av alle Kanariøyene er Fuerteventura den som er minst befolket og dette gjør at den er veldig populær blant turister som ønsker en stille og rolig ferie. Jandiakysten i sør har ofte varme atlantiske briser og rullende bølger, noe som gjør at dette området er perfekt for brettseiling samt mindre utbredte vannsporter slik som kite surfing – som også er avhenging av gode vindforhold. Men det er ikke bare sol, sjø og surfing som er trekkplaster på Fuerteventura. Øya har også blitt tildelt en UNESCO Biosphere Reserve Award på grunn av sitt engasjement i bærekraftig turisme. Og lengere inn i landet på Fuerteventura kan du besøke sjarmerende små byer og vakre daler. Tindayafjellet, også kalt det hellige fjell, holder majestetisk utkikk over øya og er noe man absolutt bør få med seg.

Andre ting å gjøre i Fuerteventura

Hvis du gjerne vil oppleve noe kulturelt innimellom lange dager på stranda og i vakre naturomgivelser, kan du beundre en flott samling av moderne kunst på Casa de los Coroneles i La Oliva. Her finner du maleri, fotografier og andre flotte kunstverk. I Oliva bør du også besøke Centro de Arte Canario, som byr på en vakker hage med skulpturer og gallerier som inneholder mesterverk av kunstnerne Cesar Manrique og Alberto Agullo. Nord på øya finner du en annen attraksjon som er verdt å besøke, nemlig El Cotillo – en tidligere fiskeby som oser sjarm. El Cotillo har en attraktiv havn og et nydelig slott – Castillo del Toston. Fra toppen av dette slottet kan du nyte en fabelaktig utsikt over surfestranda i El Cotillo, som har mange skulpturer av den franske kunstneren Kadir Attia.

Mat og drikke i Fuerteventura

Selv om du kan spise en rekke internasjonale retter på Fuerteventura, lønner det seg å smake på de lokale spesialitetene. Gofio, som er laget av hvete, mais og gryn, er øyas svar på brød, og kan også lages i en søt variant med honning og nøtter. Fersk sjømat er også populært, samt papas arrugadas (små uskrelte poteter som dampkokes med salt og serveres med en sterkt krydret kanarisk mojo saus), og øyas geitost. En annen delikatesse er queso majorero, som kommer i forskjellige smaker og varianter, og er laget av en tykk aromatisk, fet melk – produsert av de tusener av geiter som streifer omkring på øya. Queso majorero er spesielt godt sammen med den lokale drikken ron miel – en mørk rom med sirup og honning.

Været i Fuerteventura

Fuerteventura har et subtropisk klima, med en årlig gjennomsnittstemperatur på 21˚C – som praktisk talt garanterer perfekt ferievær året rundt. Øya kan skryte av å ha mer enn 300 soldager i året og mindre regn enn de andre øyene i Kanari-gruppen.

Når det er best å besøke Fuerteventura

På grunn av det varme været kan du nyte Fuerteventuras vakre strender og naturomgivelser året rundt. Hvis du liker brettseilig må du besøke øya mot slutten av juli for å oppleve den underholdende brettseilig konkurransen på Playa de Sotavento. Det er gratis for tilskuere, og hvert år kommer brettseilere og kitesurfere fra hele verden for å delta.

Fly til Fuerteventura

Fly direkte fra de fleste europeiske byer til Fuerteventura Airport, som ligger 6 km sør for Puerto del Rosario – på øyas østkyst. Fra flyplassen kan du ta buss eller taxi til Puerto del Rosario – og så videre til andre deler av Fuerteventura.

 Fuerteventura Gode tilbud

Hoteller i Fuerteventura

Bilutleie i Fuerteventura

Bildene av flickr/alfatendorf

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.