Kart

Reiseguide til Dubai

Informasjon om Dubai

Dubai er verdens raskest voksende by og kan også skryte av å ha verdens høyeste bygninger samt kunstige øyer som visstnok kan sees fra verdensrommet. Det kommer derfor ikke som en overraskelse at de som besøker denne spennende og dynamiske byen har brukt ordet ‘surreal’ for å beskrive den. Tidligere en travel havneby på en eldgamle handelsrute, er Dubai nå et kommersielt senter – etter at olje ble oppdaget i 1960-årene. Selv om byen er mest kjent for sin fantastiske shopping, er det fortsatt mulig å se glimt av tradisjonell arabisk kultur blant skyskraperne.

Andre ting å gjøre i Dubai

Skattefrie Dubai er et paradis for den som elsker å shoppe. Dubai Mall er verdens største shoppingsenter og byr på 1 200 butikker samt en innendørs skøytebane. Men for å oppleve tradisjonell arabisk kultur bør du heller ta turen til et av Dubais mange marked (souks). Prut for å oppnå den beste prisen, og gå ikke glipp av de eksotiske duftene på det fargerike Spice Market (kryddermarkedet). Kamelløp er populære blant både lokalbefolkningen og turister, og foregår tidlig om morgenen på forskjellige steder rundt omkring i Dubai. Hvis du reiser med barn er Children’s City i Creekside Park en underholdende og interessant plass å tilbringe en dag – både for små og store barn. Hele familien kan også ha det morro samt kjøle ned kroppen på Wild Wadi Waterpark, og du kan til og med stå på ski i det moderne Ski Dubai – et innendørs snøsenter. Sheikh Saeed Al-Maktoum Museum er en flott attraksjon for den som er glad i historie. Hvis du ønsker en mer tradisjonell arabisk opplevelse, er det mulig å sette kursen ut i ørkenen og tilbringe natten i et beduintelt. Hvis dette ikke er noe for deg, besøk Dubais Bastakiya-distriktet for en roligere, bohemsk atmosfære, tradisjonell arkitektur og en rekke museum og kunstgallerier.

Mat og drikke i Dubai

Dubai byr på mat som kan tilfredsstille alle smaker og lommebøker. Prøv en shawarma, som er den arabiske versjonen av en burger og finnes til en billig penge over hele byen. Falafel er en annen populær mattrett i Dubai – dette er friterte ‘matboller’ laget av kikerter og ofte servert i pitabrød med hvitløksdressing. Den ultramoderne Dubai Marina har et stort utvalg av restauranter og er populær blant bade lokalbefolkningen og turister på grunn av sin flotte utsikt samt en rekke femstjerners hotell. Husk at private restauranter i Dubai ikke serverer alkohol, så hvis du vil ha et glass vin til middagen må du besøke internasjonale hotell.

Været i Dubai

Dubais klima er subtropisk og det er utrolig varmt her. Det regner sjeldent, så du kan forvente sol året rundt. Vinterværet er varmt for den som kommer fra Europa, men det kan bli kaldt om natten. Høye temperaturer kombinert med høy fuktighet gjør at det å besøke Dubai midt på sommeren kan være ubehagelig for de fleste.

Når det er best å besøke Dubai

Sett kursen mot Dubai fra november til april hvis du vil ha behagelige temperaturer – og kamelløpsesongen er fra september til mars. Ikke-muslimer bør unngå å besøke byen under Ramadan; da er det å spise, drikke og røyke i dagslys forbudt.

Fly til Dubai

Emirates og FlyDubai er bare noen av de mange flyselskapene som flyr til Dubai International –innfallsporten til Midtøsten. Berømt for flott tax-free shopping, er flyplassen knyttet til Dubai sentrum med metro fra terminal 1 and 3. De fleste besøkende tar taxi for å komme seg rundt i byen.

Bildene av flickr/NathanLaurell

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.