Kart

Reiseguide til Dublin

Introduktion til Dublin

Irlands hovedstad ligger ved elva Liffey og ble grunnlagt i år 988 – noe som gjør at Dublin har en rik historie. Dette ser man tydlig når man vandrer gjennom byen og har muligheten til å beundre eldgamle bygninger og konstruksjoner. Dublin er en ungdommelig by berømt for sitt pulserende natteliv og god irsk humor (craic) – og derfor en populær destinasjon for de som ønsker å ha det morro. Men, med et stort utvalg av historiske steder og berømte litterære navn slik som Oscar Wilde og James Joyce, trekker Dublin også til seg besøkende som ønsker å oppleve flott kultur. Så det spiller ingen rolle hvilke interesser du har eller hva du vil ha ut av ferien din, I Dublin er det utrolig mye å oppleve for alle og enhver.

Andre ting å gjøre i Dublin

Dublin har et stort utvalg av kulturelle severdigheter som gir oss fascinerende innsikt i byens 1 000 år gamle historie. Dublins slott er verdt et besøk; påbegynt av King John in 1204, men arkitekturen preges stort sett av 1700-tallet. De imponerende State Apartments er deler av bygningen som er åpne for publikum. Andre plasser for de som liker kultur er Nasjonalbiblioteket og Irlands Nasjonalmuseum, samt St Patrick’s Cathedral – den største kirken i Irland, antatt å ha blitt bygd på stedet der St Patrick døpte de han hadde omvendt til kristendommen. En av byens mest populære attraksjoner er Dublin Zoo, som ligger i den berømte Phoenix Park og er den perfekte destinasjonen for besøkende med barn. Her kan man underholde de minste i flere timer. Voksne på ferie i Dublin vil kanskje ta en tur innom Old Jameson Distillery for å være med på whiskey tasting. Her kan du også lære historien om denne drikken – kjent i Irland som ‘livets vann’. De modige kan besøke The Bram Stokers Dracula Experience, et nifst museum til ære for forfatteren, født i Dublin i 1847, og hans makabre skaperverk. Hvis dette ikke er skummelt nok, ta en tur på The Dublin Ghostbus for å besøke Dublins hus og steder der det spøker – sammen med guider som forteller historiene bak spøkelsene.

Mat og drikke i Dublin

Dublin har i de siste årene blitt en mer populær destinasjon når det gjelder mat og drikke, og byr på et stort utvalg av internasjonal samt tradisjonell irsk mat – slik som Guinness-basert gryteretter. Sett kursen for Temple Bar distriktet for å oppleve Dublins berømte pulserende natteliv – her finner du alt fra gamle puber til moderne nattklubber. Nattelivet i Dublin er kjent for å være dyrt, men du er iallefall garantert en hyggelig kveld selv om du bruker opp alle euroene dine. Grafton Street er litt mindre pulserende, med mange restauranter og vinbarer å velge mellom skulle du ønske en litt roligere kveld.

Været i Dublin

Dublin har et mildt klima året rundt og er ikke kjent for å ha stor temperaturvariasjon. Om sommeren er dagstemperaturen sjeldent over 15 - 20 grader, og nedbør er det stor mulighet for til alle tider – året rundt. Mye snø er det sjeldent, men noen få snøflak faller det av og til om vinteren.

Når det er best å besøke Dublin

Hvis man tar Dublins klima i betraktning så er det ikke noen bestemt tid på året som er best eller verst. Mars er populær blant turister og lokalbefolkningen, for da blir St Patrick’s Day feiret med gatefester og andre sosiale sammenkomster – til ære for Irlands skytshelgen.

Fly til Dublin

Fly til Dublin Airport med en rekke forskjellige flyselskap – inkludert Ryanair. Flyplassen ligger ca 12 km fra bysentrum, og det går ofte busser begge veier. Du kan også ta taxi; men forvent å betal minst 30 euro.

 Dublin Gode tilbud

Hoteller i Dublin

Bilutleie i Dublin

Bildene av flickr/m_p_king

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.