Kart

Reiseguide til Dalaman

Introduktion til Dalaman

Dalaman ligger på Tyrkias berømte turkise kyst, og med sine flotte strender, det varme Egeerhavet og vakre innsjøer og fjell, kommer det ikke som en stor overraskelse at denne byen er et populært reisemål blant turister verden over. Dalaman har vokst raskt i de siste årene og bortsett fra å allerede ha forbedret infrastrukturen og bygget en internasjonal flyplass, står en ny marina og golfbane på programmet. Bevis på byens popularitet ligger i det at mange europeere har nylig kjøpt feriehus her – mest sannsynlig på grunn av Dalamans utrolig vakre omgivelser samt byens internasjonale flyplass. Dalaman har også en natrurtro strand som ligger i et fredet område – her bor de sjeldne loggerhead-skilpaddene og blåkrabbene.

Andre ting å gjøre i Dalaman

Dalaman ligger i nærheten av det populære feriestedet Fethiye (i øst) og Marmaris (i vest). Besøk de vakre strendene Olu Deniz og Calis – som kan lett nås med leiebil eller taxi. Olu Deniz byr på paragliding, og stranda er også perfekt for de som reiser med småbarn. Calis er den største stranda i Fethiye (4 km) og har en livlig promenade som byr på utallige restauranter og barer. Marmaris er en flott destinasjon for den som elsker å dykke, her er vannet krystallklart og innbydende. Fethiye er en livelig tyrkisk markedsby som har en perfekt blanding av det tradisjonelle og det moderne Tyrkia. Bruk dine beste pruteteknikker i byens bazaar-område Paspatur, her er det et stort utvalg av boder som selger alle slags produkter. Tirsdag er markedsdag i Fethiye – da samles 500 torghandlere for å selge sine varer. Fra Marmaris kan du også hoppe på en katamaran for å seile til Rhodos – denne nydelige greske øya ligger like sør for Tyrkias kyst.

Mat og drikke i Dalaman

Maten i Dalaman er påvirket av ottomansk kokekunst. Lam og kjøttdeig står på topp, kombinert med grønnsaker og krydder, og skaper herlige retter slik som karniyarik (halve auberginer fylt med lammekjøttdeig, pinjekjerner og tørket frukt) og hunkar begendili kofte (kjøttboller servert med en deilig puré laget av røkte auberginer og ost). Besøk uformelle restauranter (lokanta) og velg mellom et stort utvalg av matretter – disse er som regel avertert på en tavle utenfor inngangsdøra. Hvis du har lyst på noe godt men enkelt, prøv lamb adana kebab på pide brød, imambayildi (grytestekte auberginer fylt med løk, hvitløk og tomater), sammen med efes (det lokale ølet), sahlep (orkidé te), og til slutt en søt konditorkake kalt baklava.

Været i Dalaman

Dalaman-området har et flott middelhavsklima med gjennomsnittstemperaturer på 29˚C i juli og 9˚C i januar. Det er som oftest varmt og tørt om sommeren, og mildt men mye regn om vinteren.

Når det er best å besøke Dalaman

På grunn av Dalamans flotte klima varer feriesesongen her fra tildlig om våren til sent på høsten. Hvis du liker intens varme er sommeren best. Høsten er ofte litt kjøligere men temperaturene er likevel flotte hvis du vil ligge på stranda og sole deg. Tidlig om våren er også en fin tid, da er solen litt svakere men vannet likevel varmt – og dette er også en fin tid å besøke Dalaman om du vil møte skilpaddene.

Fly til Dalaman

Fly direkte til Dalaman Airport – en nylig utvidet internajonal flyplass med to terminaler og en rekke taxier som kjøre deg inn til byen (6 km). Dalaman tar imot fly fra over 120 destinasjoner – blant annet fra Europa, Nord-Afrika, Midtøsten og resten av Tyrkia.

 Dalaman Gode tilbud

Hoteller i Dalaman

Bilutleie i Dalaman

Bildene av Flickr/mwanasimba

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.