Kart

Reiseguide til Bangkok

Informasjon om Bangkok

Kaotisk er nok det ordet som best beskriver Bangkok – Thailands hovedstad og Sørøst-Asias midtpunkt. En flott blanding av tradisjonell Thai kultur samt moderne vestlig kultur gjør at denne metropolen er en spennende by spesielt populær blant backpackers (‘ryggsekkturister’) – på grunn av sitt store utvalg av billige overnattingssteder og pulserende natteliv, samt byens base som en innfallsport til de idylliske tropiske paradisene man finner i den sørlige delen av landet. Men Bangkoks kulturelle severdigheter gjør at byen også er populær blant andre turister, og besøkende fra hele verden kommer for å smake på den livlige atmosfæren og nydelige maten ,og for å beundre fantastiske slott og palasser.

Andre ting å gjøre i Bangkok

Bangkok er en drømmedestinasjon for den som elsker kultur – med over 400 tempel, utallige imponerende slott og palasser, og et stort utvalg av museum. Vimanmek Palace er verdens største gyllne teaktre våning og kan besøkes på en guidet tur, mens the Royal Barges National Museum har en imponerende kolleksjon av kongelige fartøy – sjeldent i bruk av kongefamilien i dag – det eldste fra 1357. Jim Thompson’s House er en stille oase i midten av Thailands travle hovedstad og var en gang hjemmet til en amerikansk silkeentreprenør som forsvant under mystiske omstendinger i Malaysia i 1967. Jim Thompsons hjem er bygd i tradisjonell Thai-stil og huser en kolleksjon av orientalsk kunst, antikviteter og silke. Et cruise langs elva er en fin måte å oppleve Bangkok på, mens den som vil være der ting foregår kan se på Muay Thai (Thai boxing) på Ratchadamnoen eller Lumphini stadioene. Bangkok er også berømt for billig shopping, med et stort utvalg av marked for de som vil kjøpe souvenirer og annet krimskrams. Prøv Chatuchak markedet, som er åpent hver helg, hvor du kan velge og vrake mellom over 9 000 boder. Patpong nattmarked ligger i Bangkoks Red Light distrikt men er rettet mot turister. Khao San Road i Banglamphu-distriktet er et mekka for ryggsekkturister og verdt å besøke om du ønsker å kjøpe billige klær og smykker.

Mat og drikke i Bangkok

Autentisk thaimat til en billlig penge er lett å finne i Bangkok, med en rekke gateboder som selger alt fra stekte nudler (phat thai) til frityrstekte gresshopper. Den beste maten finner du i de mest beskjedne områdene, så frykt ikke om restauranten er litt shabby – maten er mest sannsynelig bedre enn i mange de fineste spisestedene i Bangkok! Besøk Sukhumvit-området om du vil spise på pene restauranter, eller Banglamphu-området om du vil ha vestlig fastfood slik som hamburger og chips. For de som ønsker noe litt mer romantisk, bli med på et middagscruise langs Chao Phraya-elva.

Været i Bangkok

Monsunen, eller regnsesongen, varer som regel fra juni til oktober. Mest nedbør er det i august og september, så i disse månedene er det større sjanser for flom. Fra november til mai er det tørrere, men fuktigheten i Bangkok er høy året rundt – spesielt fra mars til mai.

Når det er best å besøke Bangkok

Fra november til februar er det mindre nedbør og derfor best å besøke Bangkok. Men temperaturene er høye året rundt, og det er også fuktigheten.

Fly til Bangkok

Fly fra alle verdens hjørner lander på Bangkok Suvarnabhumi Airport, 30 km øst for byen, mens mange fly fra Thailands andre byer lander på Bangkok Don Meung, 24 km nord for byen. Et flott utvalg av offentlig transport er tilgjengelig fra begge flyplasser for å komme seg inn til Bangkok sentrum.

Bildene av Flickr/emilio labrador

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.