Kart

Reiseguide til Berlin

Informasjon om Berlin

Berlin er en fantastisk by hvor mange begivenheter som har hatt en enorm effekt på resten av Europa har tatt plass gjennom årene. Dette er en by som har overlevd krigen, blitt delt i to og så gjenforent. I dag er Berlin en livlig by som er aktiv 24 timer i døgnet, og kan by på en mengde flotte museum, kunstgalleri og andre kulturelle severdigheter. Berlin har kommet seg gjennom årevis av undertrykkelse og har nå oppnådd en trendy popularitet og atmosfære som har blitt sammenlignet med 80-tallets New York. Dette betyr at byen er det perfekte reisemål for turister og andre reisende som ønsker en herlig byferie med både kultur og underholdning.

Andre ting å gjøre i Berlin

For en fascinerende innsikt i Berlins urolige historie gjennom det 20.århundre, sett kursen mot Checkpoint Charlie – en tidligere grenseovergang mellom den amerikanske sektoren av Vest-Berlin og den sovjetiske sektoren Øst-Berlin. Hvis du vil se dypere inn i byens historie, besøk Story of Berlin, som forteller byens historien fra den ble grunnlagt helt opp til Berlinmurens fall. Her kan du også se en atombunker fra den kalde krigen. Gå ikke glipp av et besøk til Gendarmenmarkt, kjent som en av Europas mest imponerende og vakreste plasser. Her finner du Konzerthaus, som er hjemmet til Berlins symfoniorkester. Rundt juletider er dette også hvor du kan besøke Berlins mest sjarmerende julemarked, og gjennom resten av året er Gendarmenmarkt den perfekte plass å ta en kopp kaffe på. Hvis du vil nyte en flott utsikt over Berlin, ta heisen til toppen av Tysklands høyeste bygning, TV Tower, hvor du i en roterende restaurant kan nyte en fantastisk utsikt mens du spiser en deilig middag.

Mat og drikke i Berlin

I Tyskland er den veldig tradisjonelle og enkle, men likevel tilfredsstillende, pølsen mest populær på menyen til den som vil spise billig. I Berlin har pølsen blitt transformert til den lokale spesialiteten Currywurst – en tykk, røket pølse i tomatsaus med karripulver. Det spiller ingen rolle om du vil ha pølser eller et utvalg av internajsonale retter, det å spise ute i Berlin er ganske billig i forhold til mange andre steder i Europa – spesielt i området rundt Oranienburger Street. Øl er Berlins mest tradisjonelle drikk, og i Tyskland finner du faktisk 40% av verdens bryggerier. Så uansett hvor du går kan du være sikker på at du får et hjemmelaget produkt – ofte med en distinktiv smak. The ‘Berliner Weiße’ (øl med saft) er en kjent variant.

Været i Berlin

Berlins har et fastlandsklima med kalde vintre og varme somre. Hvis du helst vil ha sol bør du besøke byen mellom april og september. Temperaturen kan stige til 32°C i juli.

Når det er best å besøke Berlin

Berlin byr på kulturfestivaler året rundt. Den mest kjente er Berlins internasjonale filmfestival, verdens tredje største filmfestival, som tar plass i februar hvert år og byr på tolv dager med både nye og gamle klassikere i alle sjangre. Besøk Berlin om sommeren hvis du vil ha det flotteste været, og i desember hvis du vil oppleve de berømte julemarkedene.

Fly til Berlin

Direktefly til Berlin finner du fra mange norske byer. Berlin har tre små internasjonale flyplasser og alle har busser, tog og taxier som kan hjelpe deg å nå sentrum og ditt overnattingssted.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.