Kart

Reiseguide til Barcelona

Introduktion til Barcelona

Med en unik katalansk identitet byr Barcelona på en dynamisk blanding av kultur, karakteristisk arkitektur, byparker, førsteklasses hoteller og restauranter og et livlig natteliv samt et pulserende musikkmiljø, fascinerende historie og en misunnelsesverdig beliggenhet nær strand og sjø. Barcelona har en blanding av moderne og gotisk arkitektur som gir besøkende muligheten til å vandre langs eldgamle ruiner fra Romerriket og middelalderen, beundre det bølgende landskapet og mangfoldige piper i Gaudis La Pedrera på Passeig de Gràcia, nyte synet av Barokkfontenen i Parc de Ciutadella eller ta en tur på kabelbanen til Montjuïc for å oppleve utsikten til mange av byens flotte severdigheter. Besøkende kan i Barcelona nyte kultur på sitt beste, slappe av i en av de mange plazaene og parkene, kose seg med nydelig, fersk fisk fra det fargerike matmarkedet La Boqueria, eller shoppe i noen av byens moterike butikker.
 

Andre ting å gjøre i Barcelona

Barcelonas Port Vell strekker seg fra Columbus-monumentet til Barceloneta, og er den perfekte plassen å tilbringe en ettermiddag på. Familier og venner kan spasere i Spanias varme sol eller besøke en av de mange turistattraksjonene her – blant annet Imax 3D kinoen, Barcelona Aquarium som er hjem til mer enn 11 000 sjødyr og hele 450 forskjellige arter, eller Maremàgnum – et moderne shoppingsenter som byr på et stort utvalg av alle slags butikker, barer og restauranter og ligger bare et stenkast fra sjøen.
Barcelona byr på en rekke strender som kan nås med metroen eller på sykkel. Med klart, langgrunt vann og lange strekninger med gylden sand, er disse strendene perfekte for de som vil komme seg unna bysentrum og slappe av i sola eller ta en svømmetur.
Barcelona har også en rekke grønne, frodige byparker med skulpturer, innsjøer, fontener og museum. Parc de Collserola er et 8 000 hektar område som er beskyttet, mens Parc de Montjuïc har stått i fokus mang en gang under store begivenheter som OL i 1992, og sprer seg over en ås som byr på flotte grønne områder – slik som Barcelonas botaniske hagen.

Mat og drikke i Barcelona

Barcelonas kosmopolitiske atmosfære er også reflektert i byens store utvalg av restauranter og barer som passer alle forskjellige smaker og lommebøker. I tillegg til tradisjonelle spisesteder og tapasbarer har Barcelona også blitt en platform for en ny generasjon av kokker som har sørget for at katalansk mat har blitt verdenskjent. Typisk katalansk mat er f.eks. et lite måltid som heter Pa amb tomaquet – brød med tomat. Dette er rett og slett bare sprøtt brød dyppet i tomat, hvitløk og olivenolje, med salt og pepper. Veldig enkelt, men likevel en kjempegod smak! Besøkende som ønsker et ferskt og fargerikt måltid bør sette kursen mot et av Barcelonas mange matmarked – slik som det berømte Mercat de Boqueria som ligger i nærheten av La Rambla, eller Mercat de Santa Caterina – som ligger under et enormt, fargerikt tak. For en autentisk spansk ettermiddag eller kveld kan du besøke El Xampanyet for å smake på den musserende vinen cava – Barcelona og Spanias svar på champagne. El Xampanyet ligger i en brosteinsgate ikke langt fra Picassomuseet, og det ryktes at atmosfæren her er en av de beste i Barcelona.

Været i Barcelona

Barcelona har et behagelig klima året rundt. I sommermånedene varierer temperaturen mellom 21 og 29°C. Våren og høsten har også et behagelig klima med en temperatur på rundt 20 grader. I desember, Barcelonas kaldeste måned, er gjennomsnittstemperaturen mellom 10 og 13°C, og byen har ca 1 000 mm nedbør hvert år.

Når det er best å besøke Barcelona

Barcelona er en pulserende og kosmopolitisk by med en misunnelsesverdig beliggenhet nær strand og sjø, som betyr at byen kan nytes året rundt – enten som en kulturell byferie eller kombinert med strand og sol.

Fly til Barcelona

Barcelona Airport, El Prat, ligger bare 12 km utenfor byen. Tog går mellom flyplassen og Sants togstasjon hver halve time, og fire ganger i timen går flybussen fra Plaza de Cataluya til flyplassen. Girona og Reus flyplassene ligger begge bare en drøy time nord for byen.
 

 Barcelona Gode tilbud

Hoteller i Barcelona

Bilutleie i Barcelona

Bildene av Flickr: Jlastas, Jonmcalister, James Temple

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.