Kart

Reiseguide til Alicante

Informasjon om Alicante

En gang i tiden var Alicante bare nok en forfallen liten havneby, men den har nå blitt transformert til et flott reisemål med brede palmebulevarder, store plazaer, fantastisk mat og en typisk middelhavskultur. I tillegg til lange hvite sandstrender, et mildt klima og mer enn 300 soldager i året, er denne sjarmerende byen også kjent som Costa Blancas kulturhovedstad – og tilbyr et stort utvalg av historiske monumenter, interessante museum (slik som det flotte Museo de Bellas Artes Gravina) og en populær, livlig feststemning. Bortsett fra historie, kultur og en av Europas beste bystrender, kan Alicante også by på en pulserende atmosfære med et av Spanias mest berømte natteliv.
 

Andre ting å gjøre i Alicante

For de som er glad i å besøke museum, gå ikke glipp av det arkeologiske museum, Museo Provincial Arqueológico, som er kjent for sin unike og verdifulle samling av objekter fra steinalderen. Museo de Bellas Artes Gravina (MUBAG) tilbyr også en imponerende kolleksjon, med kunstgjenstander fra det 16. til det 20. århundre. Museo de Fogueres (The Bonfire Museum) er til ære for den årlige ’Hogueras de Sant Joan’ festivalen og dens historie. Gå en tur rundt i byen for å beundre Alicantes flotte utvalg av monumenter, plazaer, hager, museum og kirker, før du setter kursen ned mot den mer moderne marinaen. The Barrio de Santa Cruz er Alicantes gamlere bydel og byr på en labyrint av smale bakgater og plazaer med hvitmalte bygninger, pene balkonger og en hel rekke tapasbarer – samt byens historiske monumenter. Ta en dagstur fra Alicante til Tabarca Island, et beskyttet marinereservat som ligger omtrent 15 km fra Alicante. Denne øya er ca 2 000 meter lang og har en maksimum bredde på 400 meter, og byr på stille, rolig og krystallklart vann – perfekt for de som vil dykke eller snorkle.

Mat og drikke i Alicante

De mest kjente og populære rettene fra Alicante inneholder ris, og det finnes mer enn 300 varianter. Typiske måltider er paella, tilberedt med en blanding av grønnsaker kombinert med kylling, svin og/eller sjømat, samt ris-baserte supper og tørr ris kokt med fiskekraft og blekksprut, reker, sverdfisk eller annen sjømat. Saltet kjøtt og fisk er også veldig typisk for området – slik som tørket, saltet tunfisk, torsk, hummer og makrell. Sammen med et godt måltid bør man absolutt drikke vin fra Alicante, slik som Fondillón eller Bebidas Espirituosas de Alicante. Alicante byr også på en rekke heladerías – iskremkiosker – som har et stort utvalg av forskjellige smaker og unike lokale iskremvarianter.

Været i Alicante

Men en gjennomsnittstemperatur på 26.5°C i juli og 13°C i januar, er Alicante kjent for sitt flotte klima med behagelige somre og milde vintre.

Når det er best å besøke Alicante

Alicante og områdene rundt byen har mer enn 300 soldager i året og en årlig gjennomsnittstemperatur på 18.5°C – noe som gjøre at byen er et flott reisemål året rundt. Juni, juli og august er varmest og har flest soldager, men disse tre månedene er også de travleste når det gjelder turisme.

Fly til Alicante

Alicante airport ligger 9 km sørvest for Alicante. Charterfly, lavpris-flyselskap og tradisjonelle flyselskap lander alle her, så det er enkelt å komme seg til Alicante fra de fleste europeiske byer.

 Alicante Gode tilbud

Hoteller i Alicante

Bilutleie i Alicante

Bildene av flickr/Rafael dP fotos

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.