Vår guide til 7 vakre Kanariøyer

Alle artikler

Vår guide til 7 vakre Kanariøyer

Det er så urolig mye mer å oppdage på Kanariøyene en solfylt idyll, så velg deg ut en øy og gjør deg klar for nye og spennende oppdagelser. Finn fly til Kanariøyene

Tenerife

Dette er øya alle kjenner, eller tror de kjenner. Høydepunktet (bokstavelig talt) er Teide-fjellet, en høyreist vulkan som kan nås med taubane eller til fots. Vulkanens dampende stier fører ned til en tykk furuskog hvor masse fuglekvitter kan høres før de når kysten og de svarte sandstrender som lavaen har laget. Teide-fjellet har også sørget for de naturlige bassengene ved Garachico, samt de bisarre fjellformasjonene rundt Canadas del Teide. De nydelige gamlebyene La Laguna og La Orotava derimot, med fargesprakende herskapshus og balkonger i tre, er det oss tobente som har bygd. Kanalen mellom Tenerife og La Gomera er det beste stedet å dra på hvalsafari. Hopp ombord en båt i Los Cristianos og hold øynene åpne for spermhval, vågehval og til og med spekkhuggere.

Tenerife

Gran Canaria

Gran Canaria er et selvutnevnt “mini-kontinent”, og for en gang skyld så er snakker turist-plakatene sant. For Kanariøyenes mest befolkede øy har absolutt alt. Her kan du rusle i vannkanten i livlige Las Palamas de Gran Canaria den ene dagen, og kjøre i full fart nedover store, øde sanddyner i Maspalomas den neste. Lenger innover i landet kan du utforske dype juv og høye fjelltopper, klatre opp vulkanen Roque Nublo og gå sikksakk over fjellene mellom furuskog og pittoreske gamlebyer Teror og Tejeda. Den høyeste landsbyen er Artenara, og er kjent for sine grotter (noen av dem er fortsatt bebodd) og vidstrakt utsikt over øya og over til Teide-fjellet.

Gran Canaria

Lanzarote

Lanzarote har en helt stil hovedsakelig takket være øyas egne arkitekt og designer Cesar Manrique som satte bremser for tøylesløs utbygging. Her er det restriksjoner på hvor høye bygningene kan være, det finnes ingen reklameplakater og i nesten alle rundkjøringer i sentrum står det en skulptur til pynt. Den høye standarden er reflektert i alt fra hoteller til mat og vin. Velg mellom å bo i luksustelt i Finca de Arrieta eller på en vingård på Finca Malvasia, eller du kan tilbringe dagene til å spise fersk blekksprut og muslinger og nyte Kanariøyenes beste vin, dyrket i vulkansk jordsmonn. Ta deg tid til å besøke den vulkanske hulen Jameos del Agua, formet naturen, men bearbeidet av Manrique, og den utenomjordiske Timanfaya nasjonalpark, åstedet for en av verdens verste jordskjelvene i 1730.

Timanfaya nasjonalpark på Lanzarote

Les mer: 5 gode grunner til å besøke Catania.

Fuerteventura

Det er de som ikke synes Fuerteventura er spesielt fin, mens andre lar seg imponere av øyas vulkanske fjelltopper og flotte strender. Noen synes rett og slett at Fuerteventura er stygg på grunn av det veldig tørre landskapet, de uinspirerende flatene og støvete fjell Men for vannsport-elskere er Fuerteventura er eneste stor lekeplass. Her finner du blant annet noen av de beste surfeforholdene på Kanariøyene, og noen av de flotteste sandstrendene i Europa, verdig enhver feriekatalog. Nord på øya kan du slappe av med sand mellom tærne på de gylne sanddynene i Parque Natural de Corralejos, eller slikke salt av fingrene dine etter et festmåltid med fersk sjømat i den lille fiskelandsbyen El Cotillo. Ikke gå glipp av Lajares, en koselig by med bakerier, surfebutikker og markeder, og vurder å ta deg en tur til Los Lobos, en ubebodd og uberørt øy rett utenfor Corralejo.

Fuerteventura

La Gomera

Ikke så glad i sand overalt? Hvis sandstrender ikke er din greie, dra til La Gomera, en øy hvor fjellvegger dominerer. Denne øya er så ulendt at lokalbefolkningen har utviklet et eget språk for å kunne kommunisere på tvers av raviner, og dermed spare seg for en flere timers gåtur. I dag er La Gomera populær nettopp på grunn av turmulighetene, med et spennende utvalg av stier som snor seg gjennom frodige daler og tåkefylte skoger og ut til dramatiske klipper før de åler seg nedover gjennom bananplantasjer og kanariske jordlapper som ligger som trasser, før de når sjøen. San Sebastian er den eneste ordentlige byen og her kan du følge i Christopher Columbus’ fotspor – han la nemlig i hvan her på vei til India.

La Gomera

La Palma

Det er ikke mange som besøker La Palma, men den grønneste av Kanariøyene er himmelen for turgåere og kanskje øygruppas best bevarte hemmelighet. Øya er et UNESCO biosfærereservat; med uberørt regnskog, vulkanske krater beskyttet av skyggende furutrær, og en viltvoksende nasjonalpark full av bekker og fossefall. Gå ikke glipp av en fottur i Caldera de Taburiente. Det er vel verdt potensielle blemmer for å oppleve det spesielle landskapet og for en sjanse til å se skydotter piple utover kanten på krateret.

La Palma

Les mer: Reisevideo fra Marokko.

El Hierro

El Hierro er den minste av Kanariøyene og ligger midt I Atlanterhavet. Nettopp det at den ligger avsides byr på en virkelig sjanse til å komme seg vekk fra alt tjas og mas og bare nyte det rolige livet på øya. Dette er nok et UNESCO biosfærereservat, og du vil se mye av det typisk kanariske “månelandskapet”, men hovedgrunnen til hvorfor du bør besøke øya er sjansen til å “forsvinne” inn i en verden av frodige daler og vulkansk landskap hvor alt du hører er fulgekvitter og lyden avøyas kjente kjempeøgle.

El Hierro

Oversatt fra den originale artikkelen.

Skyscanner er verdens ledende reisesøkemotor, og hjelper deg å finne billige flybilletter, hoteller og [leiebiler](http://www.skyscanner.no/bilutleie).