På to hjul: Sykkelferier for de sporty

Alle artikler

På to hjul: Sykkelferier for de sporty

Sykkelferier trenger ikke være hardt arbeid - med mindre du vil det selv. Her er det noe for alle som har to hjul og eventyrlyst.

Tour de France er ikke det det engang var (og det er kanskje like greit!), men den franske klassikeren er ikke den eneste sykkelturen det er verdt å gjøre en ekstra innsats for. Selv om du ikke har sykkelshorts og flere sykkelritt bak deg er det godt mulig å legge ut på et ferieeventyr på to hjul. Skyscanner presenterer noen av de beste sykkelferiene – for alle sprekhetsgrader.

Alpe d’Huez, Frankrike

OK, så er kanskje selve Tour de France utenfor rekkevidde for oss amatørsyklister, men sykkelverdenens kanskje mest berømte oppoverbakke i Alpe d’Huez er det mulig å prøve seg på. Skjønt – du bør være i god form for å takle 14 kilometer med 21 svinger, 1120 meter stigning fra 7.7% til 12%. Det koster deg nok både muskler, svette og overarbeidete lunger, i tillegg til reise, opphold og sykkel – men om du er en seriøs syklist er det verdt det. Det er lettest å fly til Grenoble, og ta tog, buss eller leiebil (med sykkelstativ?) til Alpe d’Huez.

Saltmarkene i Uyuni, Bolivia

Det er en helt unik opplevelse å ta sykkelen – med brede dekk – ut på en sykkeltur over de hvite slettene som strekker seg utover i landskapet i Bolivia. Den absurde følelsen i å legge ut på krysningen av denne tilsynelatende endeløse flatmarken av hvitt, hardpakket salt, med en knallblå himmel over deg er uten sammenligning. Du rekker over på en dagstur, og det er nok best å unngå nettene her, da temperaturen synker ned i -20C. Du kan fly til La Paz og deretter ta buss eller annen lokal transport til Uyuni – men pakk gjerne med en sovepose til bussturen om du ikke velger de mest luksuriøse turistbussene, da reisen kan bli kald.

Sunderland til Whitehaven, England

På sykkelferie i England

Det er alltid fint å sykle et land på langs eller på tvers, særlig når det ikke er uoverkommelig stort – ikke legg ut på en krysning av Australia helt uten videre, for eksempel. Men noen steder er perfekte for den slags sykkelturer, og England er et av dem. Hvis du sykler fra Sunderland til Whitehaven i nord-England kan du krysse landet på sitt smaleste, fra kyst til kyst. Start i Sunderland sør for Newcastle, gjennom dalene som leder opp til fjellkjeden Penninene og så til de vakre innsjøene nord i Lake District og videre til tradisjonelt kullgruveland. Det er ca 225 kilometer, så om du er en beinhard syklist klarer du det på en dag, men hele poenget er å nyte turen, ta en øl eller to på en sjarmerende pub etter dagens økt, og gi deg selv nok tid til å ta landskapet innover deg. Fly til Newcastle, og ta toget tilbake om du ikke vil sykle returen også.

Solling, Tyskland

Tyskerne er sykkelentusiaster på sin hals. Over 150 langdistanse-sykkelveier over hele landet gir deg fantastiske feriemuligheter, og de fleste storbyene har også gode sykkelstier. Med sedvanlig effektivitet er sykkelrutenettet bygget opp slik at du finner noe for enhver smak. For en offroad-opplevelse kan vi anbefale Solling i Nord-Tyskland, der landskapet varierer fra grønne daler med elver og skogstier, til fjelltopper på noen hundre meter. Over 600 kilometer med sykkelstier på varierende, men godt, underlag og med forskjellige vanskelighets grader byr på mange gode opplevelser. Du kan også sykle 160 kilometer rundt hele nasjonalparken, med 2700 meter stigning over to til fire dager. Solling er lett å nå med tog fra Hannover flyplass.

Paris, Frankrike

Å se Paris fra sykkelsetet gjør den ikoniske byen tilgjengelig på en helt annen måte. Byen er ikke veldig stor, og du kan få med deg både turistattraksjonene og dagliglivet på kafeer, markeder og restauranter ved å ta pedalene fatt. Sykl opp Champs-Elysees og lat som om du er på siste Tour de France-strekning, besøk Notre Dame, Louvre og Bastillen, Pompidou-senteret, Montmartre og Montparnasse, og ta en sykkeltur langs Seinen. Lei en sykkel med kurv, putt en baguett og litt ost i kurven og lat som om du er en parisier på vei til piknik.

Læsø, Danmark

På sykkelferie i Danmark

Sykkelferie i Danmark er noe alle bør oppleve, iallefall en gang i livet. Om du drar på vennetur fra kro til kro, med hyppige stopp for en lett Carlsberg, eller om du tar med deg familien og legger ut på landsbysykling med overnatting på velutstyrte campingplasser er like bra – sykling i Danmark er en livsstil. Besøk for eksempel lille Læsø, en øy nord på Jylland, med Danmarks beste vær og flotte sykkelmuligheter rundt hele den sjarmerende øyen. Hvis du flyr til Aalborg kan du sykle til Fredrikshavn, hvor du finner en trivelig ferge til Læsø. God tur!

Hvis alt dette høres ut som litt mye arbeid, kan du eventuelt legge ferien til et av disse reisemålene for sportsidioter, der du får idrettsinteressen dekket, men du slipper å gjøre så mye innsats for det selv.

Kart