Nordens 10 mest magiske steder

Alle artikler

Nordens 10 mest magiske steder

Se Skyscanners liste over 10 magiske steder i Skandinavia her:

1. Geiranger fjord, Sunnmøre, Norge

UNESCO-listede Geirangerfjorden er populær blant både turister og nordmenn – og det er lett å forstå hvorfor. Den mektige fjorden er hele enn 15 kilometer lang, og omgitt av snødekte fjelltopper, fosser og grønne skoger. For de eventyrlystne er det mange utendørsaktiviteter å velge mellom. Du kan fiske, dra på kajakktur over fjorden, prøve rafting eller gå en tur opp Trollstigen.

Geirangerfjorden

2. Skógafoss, Skogar, Island

Island har mange fantastiske fossefall; hver av de unike. Men Skógafoss, som du kan oppleve på nært hold, er en av våre favoritter. Med et høydefall på 60 meter er denne fossen en av Islands største, og takket være mengden vannkraft som Skogafoss produserer, kan du ofte se både enkel og dobbel regnbue på solfylte dager. Uten å overdrive: Det er et magisk syn!

Skógafoss på Island

3. Fårö, Gotland, Sverige

Fårö ligger nordøst for Gotland, og er et helt spesielt sted. Hit reiser du med Fårö ferje fra Fårösund – det er gratis og tar mellom sju og åtte minutter. Selv om øya er Sveriges åttende største, bor det ikke mer enn ca. 500 mennesker her (et tall som stiger betraktelig i sommersesongen). I sommermånedene reiser horder av turister til Fårö, først og fremt på grunn av de vakre strendene og den unike naturen. De uvanlige fjellformasjonene som ligge i sjøen utenfor øya, for eksempel ved Digerhuvud og den gamle havnen, er også litt av et syn. Ingmar Bergman, en av Sveriges mest kjente kulturpersonligheter, en en av mange som elsker Fårö!

Spesielle fjellformasjoner i Fårö, Sverige

4. Opalsøen i granittbrudd, Bornholm, Danmark

Bornholm, Danmarks østligste øya, er kjent for sin unike natur som består av skoger og hvite strender, Hammershus slottsruin og dets fire rundkirker. Men det er øyas mange granittbrudd som virkelig viser Bornholms sanne personlighet; mer flotte og naturskjønne områder finnes ikke andre steder enn her. Gå blant de store massene av stein som danner åser og daler, nyt de blendende turkise innsjøene, og bli minnet på hvorfor Bornholm kalles Østersjøen perle.

Bornholm i Danmark

Les mer: 12 steder du bør besøke før du begynner på slanker’n.

5. Kobba Klintar, Åland, Finland

Kobba Klintar er en liten øy i Ålandshavet like utenfor Mariehamn. Losstasjonen på Kobba Klintar er et velkjent symbol på Åland og kalles Ålands frihetsgudinne. Losstasjonen var i bruk i hele 110 år, men har vært ute av drift siden 1972. Den fantastiske utsikten over Ålandshavet, samt et historisk interessant miljø, gjør Kobba Klintar til et magisk sted. Det går båt hit fra Mariehamn.

Kobba Klintar i Finland

6. Bryggen, Bergen, Norge

Bryggen i Bergen er det eneste gjenværende kommersielle distriktet fra Hansatiden, og har siden 1979 hatt en velfortjent plass på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Dette utrolig idyllisk område med sine karakteristiske fargerike hus er rett og slett bedårende. Her ligger er mange gode restauranter, spesielt for de som liker sjømat, samt små butikker og verksteder for håndverkere og kunstnere.

Bryggen i Bergen

7. Jökulsárlón, Island

Jökulsárlón, kjent blant turister som den iskalde sjø, ligger rett sør for Vatnajökull og er den største bresjøen i Europa. Innsjøen, som ble skapt takket være smeltet vann fra Islands mange isbreer, er ca. 270 meter dyp. Jökulsárlón ved solnedgang, når du kan se kveldslyset danse i ulike farger blant hundrevis av isfjell som flyter på sjøen, er et syn som garantert vil ta pusten fra deg. En båttur på innsjøen er også en kul opplevelse.

Jökulsárlón isbre på Island

Les mer: 13 måter å være en reisende Christmas hero!

8. Den Høye Kysten, Örnsköldsvik Kramfors, Ångermanland, Sverige

I de senere år har Den Høye Kysten, sammen med Gotland, vært blant Sveriges mest populære turistmål. Den 130 km lange kystlinjen byr på storslått natur, turgåing, klatring og mange andre utendørsaktiviteter. I 2000 ble Den Høye Kysten utnevnt til verdensarvområde på grunn av sin unike geologi. Den velfortjente utnevnelsen skyldes blant annet den raske og enorme landhevning på 800 meter siden den siste istiden.

Den Høye Kysten i Sverige

9. Svanninge Bakker / " De Fynske Alper", Fyn, Danmark

Svanninge Bakker eller "De Fynske Alper " som det naturskjønne området kalles, ligger på den sørlige delen av Fyn, like nord for Fåborg. Svanninge Bakker består av et utrolig vakkert og kupert skogsområde med lyngkledd åser og mange sykkel- og naturstier. Området er spesielt fint på morgen når tåka hviler mellom åsene, og de første solstrålene glitrer i tåka. Verdt et besøk sommer så vel som vinter!

Svanninge Bakker i Danmark

10. St. Olafs slott, Savonlinna, Finland

Det er få steder som er så magisk som St. Olafs slott, både selve festningen, men også området rundt. Det ble nylig utnevnt som symbol på Savonlinna, byen som ligger på en øy midt i Kyrönsalmi-sundet. Slottet ble bygget rundt år 1475 av den danskfødte Erik Axelsson Trott, og er det best bevarte middelalderslottet i Skandinavia. St. Olafs slott blir også kalt "Opera slottet". Hver sommer arrangeres internasjonale operaforestillinger på gårdsplassen hvor du kan nyte musikalske perler i en historisk setting.

St. Olafs slott i Savonlinna i Finland

Oversatt fra den original artikkelen.

Skyscanner er verdens ledende reisesøkemotor, og hjelper deg å finne billige flybilletter, hoteller og leiebiler.