Kabinansatte avslører: Slik får du gratis oppgradering

Alle artikler

Kabinansatte avslører: Slik får du gratis oppgradering

Velkledde unge menn har størst sjanse til å få en gratis oppgradering, ifølge internasjonal undersøkelse.

En velkledd, enslig mann i 30-årene er den passasjeren som har størst sjanse til å få en gratis oppgradering til businessklasse, ifølge Skyscanners undersøkelse av 700 flyselskapsansatte. Det viser seg at nesten to tredjedeler (61%) av kabinansatte har gitt bort gratis oppgraderinger, og det er single menn som får de beste setene.

Du kan imidlertid se langt etter gratis drinker i første klasse om du reiser på jentetur. De passasjerene som har minst sjanse til å bli oppgradert var kvinner i slutten av tenårene med utfordrende klær som reiser i gruppe, ifølge personalet som svarte på undersøkelsen vår.

Det finnes måter å bli oppgradert på selv om du ikke er blant de single 30-åringene, og de kabinansatte har svart på hva du kan gjøre dersom du er en passasjer på økonomiklasse med en drøm om å sitte foran i flyet. Vanlig høflighet hjelper deg et godt stykke på vei, men om du reiser ofte og har medlemskap i flyselskapets bonusprogram og i tillegg reiser alene har du større sjanse for å bli flyttet opp en kabinklasse om det skulle finnes ledige seter.

Nesten tre fjerdedeler (72%) av kabinansatte sa at de var mer tilbøyelig til å oppgradere en passasjer om de reiser alene. Andre faktorer som spiller inn er bonusmedlemskap og om du har en synlig skade det er lett å sympatisere med. Nesten to tredjedeler av de spurte fortalte at en passasjer med brukket bein hadde større sjanse for å få reise på en bedre billettype uten å betale ekstra.

I en egen spørreundersøkelse av passasjerene selv viser det seg at mange vil gjøre nesten hva som helst for å få sitte i de komfortable setene på de første radene. Tre fjerdedeler av de spurte sa at de var villige til å fortelle en hvit løgn eller tre om det ga dem større sjanse til å få en oppgradering, og 14% ville løyet om at de var på bryllupsreise. 6% ville faket en skade eller sykdom, mens 7% ville latt partneren sin i stikken og latet som om de reiste alene.

Dersom du vil forbedre dine sjanser for å få deg en luksuriøs Business Class-billett uten å betale et øre ekstra, bør du ta en titt på våre 15 måter å bli oppgradert på.

Skyscanner er verdens ledende reisesøkemotor, og hjelper deg å finne billige flybilletter, hoteller og leiebiler