5 spennende reisemål for å glemme at du er tilbake på jobb

Alle artikler

5 spennende reisemål for å glemme at du er tilbake på jobb

Når arbeidsdagene er lange og det føles lenge til neste ferie kan du drømme om disse spennende reisemålene.

La deg inspirere av Skyscanner – vi viser deg spennende destinasjoner du kan drømme om mens vintermørket fortsatt ligger tungt over Norge. Og de trenger ikke koste en formue!

Publisert januar 2013. Alle prisene er kun de lavest anslåtte prisene og er underlagt endringer. Prisene kan avvike dersom du bestiller gjennom et reisebyrå på nett og ikke direkte fra flyselskapet. Sjekk alltid de gjeldende vilkårene og betingelsene for å få oppdatert informasjon

1. Bangkok, Thailand (fra kr 3 351,-)

Bangkok er fortsatt et av verdens flotteste reisemål. Dette er den nye byen som aldri sover, og du vil aldri bli lei av den fantastiske maten, de spennende opplevelsene, tradisjonelle templer eller båttaxiene for å oppleve byen fra vannet. Kinesisk nyttår er vel verdt å få med seg på denne tiden av året, og det feires i Bangkok med tog og oppvisninger som inkluderer meterlange menneskedrager og en fest av farger. Og det tar bare rundt 11 timer å fly dit, så du blir ikke utslitt av turen over.

2. Sankt Petersburg, Russland (fra kr 1 077,-)

Som et av våre naboland er Russland et must for norske reisende. Det er kanskje kaldt i januar og februar, men St Petersburg viser seg fra sin beste side når den er dekket av snø og de tradisjonelle pelshattene florerer i gatene. Gå ikke glipp av de mange palassene fra det russiske rikets storhetstid, for eksempel Peterhof, Peter den Stores eiendom med spektakulære fontener, eller Pavlovsk som har noen av de flotteste hagene i Europa.

3. Brussel, Belgia (fra kr 229,-)

Brussel er Europas hovedstad, og dersom du er interessert i politikk og internasjonale forhold er både EU- og NATO-institusjonene mulig å besøke. For de mer shopping-interesserte er det vintersalg fra 3. til 31. januar, hvor du kan gjøre kupp på design og mote. Få også med deg tegneseriemuseet og den imponerende skulpturen Atomium som forestiller et jernatom forstørret 165 millioner ganger!

4. Dubai, De Forente Arabiske Emirater (fra kr 2 211,-)

Dubai har alt. Om du vil stå på ski året rundt kan du det i den innendørs skihallen (som også er et kjøpesenter). Du kan kjøpe diamanter, luksusprodukter og designklær i de enorme galleriene (de har en shoppingfestival fra 3. januar til 3. februar) eller nyte solen på de mange sandstrendene – noen ekte, mange kunstig oppbygd for maksimal nytelse. Dubai og dets mange seks-stjerners hoteller er definitivt imponerende! Du kan også få med deg sport i verdensklasse på sprangridning og tennisturneringene i januar og februar.

5. Marrakech, Marokko (fra kr 1 893,-)

En av de nærmeste afrikanske opplevelsene finner du i Marrakech. Denne historiske berberbyen tilbyr opplevelser som varierer fra magedans til middagen, flammeslukere på torget, museer som viser deg historien til islam, maurerne og mye annet, og hammamer der du kan rense både kropp og sjel. Bruk noen dager på å utforske markedsgatene i souken, og ikke glem å prute! Drikk ferskpresset appelsinjus fra de mange bodene, eller ta en tur på sirkuset som besøker byen i januar. Eller kanskje du vil prøve deg på Marrakech maraton den 27. januar?

Kart