5 gode grunner til å besøke Lyon

Alle artikler

5 gode grunner til å besøke Lyon

Lyon har alt; fra interessante museum, dynamisk kulturliv og pulserende uteliv til et fremragende universitet, fantastiske shopping-muligheter og mye god mat. Her er 5 av dem! Finn fly til Lyon

1. Musée des Beaux-Arts

Dette praktfulle, men ikke for store museet viser Frankrikes fineste samling av skulpturer og malerier utenfor Paris; fra antikkens tid og oppover. Høydepunktene inkluderer kunst av Rodin, Rubens, Rembrandt, Monet, Matisse og Picasso. Plukk opp en gratis audioguide og husk å sette av tid til en drink eller et måltid på museets kafé-restaurant. En tur i den fine klosterhagen er også verdt å få med seg.

2. Mat og drikke

Som sagt, Lyon er en gorumet-by, så når du først er på besøk må du smake på den lokale maten som i hovedsak består av kjøttretter, pølser og salater. Lyons spesialitet er noe som kalles "quenelles", en type scampi (laget med fisk) i en rik fløtesaus.

3. Gamlebyen

Etter Venezia er gamlebyen i Lyon et av Europas største renessansekvarter. De fleste av de eldste bygningene her ble reist på 14- og 1500-tallet og på 1990-tallet ble kvartalet totalrenovert. Besøkende er så heldige å rusle rundt i vakre, brosteinsbelagte trange gater og forbi mange fine kunst- og håndverkbutikker. Her ligger også kjente hotell, restauranter og populære boutiques.

Les mer: 5 gode grunner til å besøke Milan.

Gamlebyen i Lyon

4. St. Jean katedralen

Lyons romersk-katolske katedral ble påbegynt i 1110 og har stått på UNESCOs lverdensarvliste siden 1998. Den er et praktfullt syn med flamboyant gotisk fasade og en imponerende astronomisk klokke på innsiden.

5. Chinatown

Du kan ikke dra til Lyon uten å stikke innom Chinatown, Frankrikes største turistattraksjon. Chinatown strekker seg over to kvartaler og byr på utallige butikker og restauranter, og fordi området ikke er så altfor stort, kan det lett utforskes på en ettermiddag.

Lyon

Skyscanner er verdens ledende reisesøkemotor, og hjelper deg å finne billige flybilletter, hoteller og leiebiler.