15 steder Game of Thrones har blitt spilt inn og som du kan reise til!

Alle artikler

15 steder Game of Thrones har blitt spilt inn og som du kan reise til!

En ny sesong av fantasiserien er i gang og vi vet at mange av dere er klare som egg hver gang en episode ruller over skjermen. Derfor har vi plukket ut noen av de stedene hvor serien har blitt spilt inn. Så er du en skikkelig fan og har lyst til å være Daenerys Targaryen for en dag, er det bare en ting å gjøre: Legge neste ferie til et av disse landene!

Spania

1. Det kongelige slottet i Sevilla (Water Palace of Dorne)

Sevillas kongelige palass og den tilhørende hagen portretterer hjemmet til Doran Martell og hans familie i hovedstaden Lanza del Sol. Et navn som passer bra med tanke på hvor varmt det kan bli Sevilla.

Alcázar de Sevilla

2. Tyrefekterarenaen i Osuna (Meereen arena)

I samme by ligger Osuna tyrefekterarena som dukker opp i sesong fem. I Games of Thrones fungerer den som Meereen arena. Det er her Tyrion og Daenreys møtes igjen. Scenen som utspiller seg i Meereen arena skal visstnok være den dyreste i TV-historien, men for å finne ut hvordan det går, må du følge med på serien. Vi har i hvert fall ikke tenkt til å avsløre en eneste detalj

Plaza de toros de Osuna, Seville

Marokko

3) Aït-Ben-Haddou (Yunkai and Pentos)

I den fiktive verden ”Essos” i Game of Thrones, er det Aït-Ben-Haddou, en befestet by ca. 100 kilometer sørvest for Marrakech, som har æren å spille både Yunkai, den minste av de tre byene i Slaver Bay, og Pentos, den største av De Frie Byene.

 

Aït-Ben-Haddou in Morocco

4) Essaouira (Astapor)

Game of Thrones byen Astapor virkeliggjøres i Essaouira. Men mens Astapor ligger sør for Yunkai, ligger Essaouira vest for Aït-Ben-Haddou, ca. 100 km vest for Marrakech, på atlanterkysten av Marokko. En av byens landemerker er den befestede muren som sørger for at Astapor tar seg bra ut på TV-skjermen.

Essaouira in Morocco

5) Atlas Film Studios, Quarzazate

Atlas Film Studios ligger i den marokkanske ørkenen like utenfor byen Ouarzazate og er verdens største filmstudio. Bortsett fra å være en fantastisk filmlokasjon, er studioene også en populær turistattraksjon fordi mange av filmsettene fortsatt er intakt. I tillegg til scener fra Game of Thrones, har filmer som Babel, Gladiator og Asterix & Obelix: ble Mission Cleopatra blitt filmet her.

Atlas Film Studios, Quarzazate

Island

6) Grjótagjá (kjærlighetsredet til Jon and Ygriette)

Vi får kanskje ikke sett mer til Jon Snows og Ygriettes elskovrede, men stedet er så absolutt verdt et besøk allikevel. Grjótagjá ligger i en liten grotte nær Mývatn-sjøen på Nordøst-Island. Mens det utenfor er snø og is, kan vannet i denne varmekilden bli så varmt som 50+. Det forklarer også hvorfor Jon og Ygriette ble så innmari hete…

Grjótagjá in Iceland

7. Vatnajökull (North of the Wall)

Det store fjellområdet sørøst på Island utgjør Europas største isbre, Vatnajökull. Og Vatnajökull holder til i det som er Europas største nasjonalparl på hele 13.600km².

I Westeros er det Vatnajökull som er det mystiske landet «North of the Wall» hvor skumle skapninger lusker rundt.

Vatnajökull in Iceland

Kroatia

8) Dubrovnik (King’s Landing)

Her er det, Westeros’ kongesetet: King’s Landing, aka Dubrovnik. Det er ikke overraskende at denne nydelige byen ble plukket ut til å posere som en av Westeros’ “hovedattraksjoner”. Gamlebyen i Dubrovnik er omringet av en tykk steinmur og ligger på en halvøy med bratte klipper, hvilket gir King’s Landing det dramatiske utseende det fortjener.

Dubrovnik in Croatia

9. Klis Fortress

Middelalderfestningen som ligger på toppen av en høyde med utsikt over landsbyen Klis i Split, er et av stedene Daenerys planlegger å ta tilbake makten. Det er en stund til du vil få se festingen på skjermen, men i mellomtiden kan du besøke det som en gang var et kongelig slott.

Klis fortress in Split in Croatia

10) Krka nasjonalpark (vakkert naturlandskap)

Den grønne og frodige nasjonalparken, en av åtte i Kroatia, dukker flere ganger opp i serien. Det turkise vannet og den behagelige lyden av rennede elver og fossende fossefall er som balsam for sjelen, både for besøkende og for karakterene Game of Thrones.

Krka National Park in Croatia

11) Ston (King’s Landing)

Det er ikke bare Dubrovnik som får æren av å portrettere King’s Landing. I serien vil du se berømte bymuren til Ston, en by i Sør-Kroatia. Den blir brukt til festningen som omgir den vestlige delen av King’s Landing. Det er ikke uvanlig å se Game of Thrones-fans klatre ivrig på muren som med god grunn blir referert til «the Great Wall of Europe».

Stontown in Croatia

Nord-irland

12) Castle Ward (Winterfell)

Overdådige Castle Ward, med utsikt over Strangford Lough og med sine 820 dekar jord, blir brukt som gårdsplassen i Winterfell. Strukturen består av både gotisk og klassisk arkitektur, har en nedsunket eksotisk hage, fine stier og fredfulle skogsområder; alt som skal til for å få deg til å føle at du er i “The North”. Det er her Kong Robert Baratheon og hans hoff ankommer Winterfell, og hvor han og Ned Stark slår av en jakt-prat.

Castle Ward in Northern Ireland

13) The Dark Hedges (veien fra King’s Landing)

The Dark Hedges er trolig verdens vakreste veistrekning med eldgamle bøketrør trær som pryder hver side. De ble plantet av Stuart-familien på 1700-tallet for å imponere besøkende til deres georgianske herskapshus (Gracehill House). Veien har så absolutt levd opp til forventingene og er i dag et av de mest fotograferte stedene i Nord-Irland.

The Dark Hedgesin Northern Ireland

Malta

14) Mdina byport (porten til King’s Landing)

King’s Landing dukker opp på Malta også, nærmeste bestemt i hovedstaden Mdina. Byen, som står på en høyde i sentrum, er omringet av en bymur fra middelalderen og blir ofte kalt “den stille byen”. I Game of Thrones rir Catelyn og Ser Rodrik Cassel gjennom den nydelige Mdina-porten på vei inn til King’s Landing i etterkant av angrepet på Bran.

Mdina gate in Malta

Skottland

15) Doune Castle (Winterfell)

Sistemann ut på lista vår er Doune Castle i Skottland. Middelalderborgen som ligger i Doune nær Stirling ble bygget på 1200-tallet og så ombygd på 1300-tallet av hertugen av Albany, Robert Stewart. Slottet har holdt seg godt og er å se i flere filmer og serier. I Game of Thrones ble det brukt som filmsettet til Winterfell i seriens pilotepisode.

 Doune Castle in Scottland

Hvor ville du reist?

Oversatt fra den originale artikkelen av James Teideman.

Kart