10 av verdens mest populære (og overfylte) strender

Alle artikler

10 av verdens mest populære (og overfylte) strender

Drømmer du om bølgeskvulp og å ligge utstrakt på et mykt håndkle og lese en bok i ro og fred? Det får du garantert ikke gjort på noen av disse strendene.

Her er 10 av verdens mest besøkte strender, og som vi synes du bør oppleve minst én gang i løpet livet. Hold utkikk etter billige flybilletter og når du har funnet en er det bare å smøre seg med solkrem og pakke din fineste badedrakt – det er tid for sol og sand!

1. Polignano a Mare, Bari, Puglia, Italia

I byen Polignano a Mare i provinsen Bari finner du fantastisk natur, en sjarmerende atmosfære og en vakker strand. Den ligger på toppen av en klippe med utsikt over havet, og er en av områdets mest besøkte byer. Dessuten tar det ikke mer enn 20 minutter med tog fra flyplassen i Bari. Ikke overraskende er stranden her full av folk fra morgen til kveld. På de mange restaurantene langs stranden, kan du nyte fersk sjømat til lunsj og middag.

Finn fly til Bari

Polignano a Mare i Bari i Italia

2. Scheveningen, Nederland

Scheveningen er en av de vakreste og mest besøkte kystbyene i Holland, og tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Hvis du liker vannsport, har du kommet til rett sted – her finnes både windsurfing og kitesurfing å beskjeftige seg med. Hvis vannsport ikke er din lidenskap, kan du i stedet ta en spasertur langs brygga, spise på en av de lokale restaurantene som ligger langs vannkanten eller prøve danseferdighetene dine på en av de mange strandfestene som arrangeres her på sommeren.

Finn fly til Nederland

Scheveningen i Nederland

3. Rabbit Beach, Lampedusa, Sicilia

Med utsikt som tatt rett fra et postkort, et rikt marineliv og storslått natur, er den lille øya Lampeduse utenfor Sicilia perfekt for en dagstur for de som befinner seg i området. Gå ikke glipp av Rabbit Beach på den sørlige delen av øya som byr på flotte snorklemuligheter – hvis du er heldig kan du se både skilpadder og fargerik fisk svømme rundt. Er du tøff nok, kan du stupe ned i vannet fra toppen av klippene. Rabbit Beach er en av Italias vakreste strender.

Finn fly til Sicilia

Sicilia

Les mer: Slik bruker du Skyscanners søkefunksjon "Flere byer".

4. Tropea, Calabria, Italia

I middelalderbyen Tropea i Calabria ligger an annen flott italiensk strand. Området er kjent for sterke vinder og vannet her krever erfarne svømmere. Tropea er populær blant de lokale og tiltrekker seg turister spesielt fra de nordlige delene av landet. Bestill en drink i en av barene som ligger på klippen og nyt den fine utsikten.

Finn fly til Lamezia Terme

Tropea strand i Calabria

5. Marina Grande, Capri, Italia

Stranden i Marina Grande er klemt mellom to brygger hvor luksusbåter ligger og skinner om kapp med sola. Dette er Capris største strand og et perfekt utgangspunkt for en romantisk båttur med et stopp i Det hvite grotte og Villa Malaparte.

Finn fly til Roma

Marina Grande i Capri

6. Nazaré, Portugal

Nazaré har klart å bevare mye av sine gamle sjarme hvilket gjør den til en av de mest populære kystbyene i Portugal. For å få den beste opplevelsen av strandens unike atmosfære, bør du ta turen hit en lørdag ettermiddag på sommeren når det er flust av familer her. Alternativt kan du ta en tur ut på vannet og lære om tradisjonelle fiskemetoder som har blitt brukt i mange generasjoner. Gå ikke glipp av en tur til Sitio og klatre opp klippene –det er en slitsom tur opp, men så innmari verdt det når du ser utsikten.

Finn fly til Lisboa

Nazare strand i Portugal

7. Ipanema, Rio de Janeiro, Brasil

Ipanema (som Frank Sinatra synger om) er en av verdens mest berømte strender. Her nyter turister, surfere og studenter den gylne sanden, de vakre bølgene og de mange festivalene. Stranden er vakrest ved solnedgang.

Finn fly til Rio de Janeiro

Ipanema i Rio de Janeiro

Les mer: 12 skjulte skatter i Thailand.

8. Biarritz, Frankrike

Det er på tide å skrittet i en posh retning: Biarritz er en vakker kystby med en aristokratisk og velstående historie. I dag er byen populær blant surfere som kommer for å ri de beste bølgene. Biarritz er også populær blant golfere og de som ønsker å prøve seg på den tradisjonelle sporten cesta punta, også kjent som det raskeste spillet i verden I tillegg er byen som hentet fra et postkort; perfekt fra alle vinkler.

Finn fly til Biarritz

Biarritz i Frankrike

9. Valparaiso, Chile

I 2003 ble Valparaiso inkludert på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og når du besøker byen vil du fort forstå hvorfor – den er stappfull av fargerike hus, unik gatekunst og veggmalerier. Husk å smake på en manjar; en melkebasert dessert, mens du lytter til bølgene i en av Sør-Amerikas viktigste havnebyer. Oversatt fra den originale artikkelen.

Finn fly til Santiago

Valparaiso strand i Chile

10. Lloret de Mar, Spania

En av Casablancas mest populære reisemål, og et sted som er kjent for sine mange timer med sol, strand og billige drinker (og en av Europas travleste bar- og nattklubbområder). Men til tross for mye fest og moro er Lloret overraskende rent og byr dessuten på imponerende utsikt. Med andre ord: Det perfekte stedet for en ferie-selfie!

Finn fly til Gerona

Lloret de Mar i Spania

Oversatt dra den original artikkelen.

Skyscanner er verdens ledende reisesøkemotor, og hjelper deg å finne billige flybilletter, hoteller og leiebiler.