Retningslinjer for personvern

Sist oppdatert 15. mai 2018

 

Ingen overraskelser!

 

Vi vil kun innhente, bruke og dele opplysningene dine på måter som beskrives i disse retningslinjene

 

 

 

Vi holder informasjonen din sikker

 

Vi engasjerer oss for konfidensialiteten og sikkerheten til personopplysningene du gir oss.

 

 

 

Det er alltid du som har kontrollen

 

Oppdater din profil og kommunikasjonspreferanser til enhver tid

 

 

 

 

 

Om disse retningslinjene

 

Sammen med våre vilkår for bruk og retningslinjer for informasjonskapsler, forklarer disse retningslinjene hvordan vi innhenter og håndterer informasjonen din fra alle nettsidene våre, mobilapper og andre tjenester. Vi vil gjennomgå disse retningslinjene fra tid til annen for å se til at de er oppdaterte. Hvis vi foretar endringer, vil vi publisere siste versjon her. Når vi foretar betydelige endringer vil vi gi deg beskjed om det neste gang du åpner våre tjenester, eller via annen kommunikasjon.

Finn ut mer om disse retningslinjene

 

 

 

 

Du kommer til å høre begrepet «personopplysninger» mange ganger i disse retningslinjene. Med dette mener vi enhver informasjon som er knyttet til deg som en identifiserbar person. For eksempel inkluderer dette informasjon som i seg selv identifiserer deg, slik som ditt navn, kontaktopplysninger, reiserute, internettprotokolladresse («IP»), informasjonskapselstrenger eller enhets-ID-er, samt informasjon som i seg selv kanskje ikke identifiserer deg, men som vi lagrer sammen med slike identifikatorer, slik som hvordan du bruker tjenestene våre eller landet du befinner deg i når du gjør dette.

Vi kan kun snakke for oss selv, så disse retningslinjene dekker ikke innhenting eller bruk av din informasjon av noen av flyselskapene, reisebyråer på nett, hoteller, bilutleieselskaper (la oss kalle dem «Reiseleverandører») som vi presenterer.
Dette betyr at når du foretar en bestilling hos en reiseleverandør, vil informasjonen behandles av dem i samsvar med deres egne retningslinjer for personvern og vilkår og betingelser. Men ikke bekymre deg, vi gir deg alltid linkene, slik at du kan lese dem før du foretar en bestilling.

 

 

Hvorfor og hvordan bruker vi dine personopplysninger?

 

Vi bruker din informasjon kun der du har gitt oss ditt samtykke, der det er nødvendig å levere de tjenestene som du har forespurt, der det er nødvendig å utøve eller være i samsvar med juridiske rettigheter eller forpliktelser, eller for normale forretningsformål av den typen som er fremsatt i disse retningslinjene.

Finn ut mer om hvorfor og hvordan bruker vi dine personopplysninger

 

 

 

 

Når vi må gjøre dette for å levere våre tjenester eller forenkle ytelsen av en avtale du har inngått – eller går inn i – slik som å foreta en bestilling hos oss eller en reiseleverandør.
Hvordan vi bruker personopplysninger til å utføre avtaler.

  • Sikre at våre tjenester er tilgjengelige og kan brukes av deg på din spesifikke enhet, for eksempel ved å endre måten vi viser informasjon til deg på, basert på din enhetstype.
  • Generere resultater som svar på dine søkeforespørsler, for eksempel forsyne deg med en liste over alternativer for flyvning, hotell eller billeie som oppfyller dine krav på best mulig måte
  • Der du velger en reiseleverandør som du vil foreta en bestilling hos, enten:
   • ved å videresende deg til deres plattform sammen med de opplysningene som er nødvendig for at de skal gjenkjenne deg og reisealternativet du hadde valgt på Skyscanner inkludert data om din nettleser eller enhet og detaljene for reisesøket ditt, eller
   • ved å forenkle fullføringen av denne bestillingen innenfor våre tjenester, noe som vil gjøre oss involvert i innhenting og overføring til denne reiseleverandøren all den nødvendige informasjonen for å gjøre det mulig å behandle bestillingen, inkludert dine kontaktopplysninger, pass- eller identifikasjonsinformasjon samt betalingsopplysninger.

 

  •  
  • Ved å kontakte deg med meldinger, merknader eller varslinger som er nødvendig for å levere de forespurte tjenestene våre, slik som e-post med bestillingsbekreftelse eller andre avgjørende kommunikasjoner, slik som flyvningsstatusvarslinger og merknader om endringer eller oppdateringer av våre tjenester eller disse retningslinjene, våre retningslinjer for informasjonskapsler eller våre vilkår for bruk.
  • Ved å svare på kommunikasjon som du har sendt oss, slik som via vårt kundeservicehjelpesenter eller på sosiale medier, og
  • Der du har opprettet en konto hos oss, opprettholde og administrere denne og sikre at den holdes oppdatert og tilgjengelig

 

 

 

For å forbedre eller optimalisere våre tjenester og for å ellers beskytte eller videreføre våre berettigede interesser. Dette inkluderer ganske alvorlige årsaker som bedrageriforebyggelse og sikkerhet, men også moro grunner som produktforbedring, slik at vi kan fortsette å gjøre Skyscanner enda bedre for våre reisende.

Våre rettmessige interesser.

  • Sikkerhets- og bedrageriforebyggelsesformål, for eksempel ved å lagre et undersett av betalingsinformasjonen som de siste 4 sifrene i kredittkortet og IP-adresse for å registrere hvor en betaling kommer fra, eller for å beskytte våre tjenester mot misbruk av våre API-er eller fra automatiserte programvareagenter.
  • Identifisering og korrigering av feil med våre tjenester eller områder for forbedring gjennom bruk av informasjon slik som nettlesertype, operativsystem, sted og språkinformasjon og generell nettstedssaktivitet sammen med eventuell spesifikk tilbakemelding som du kan gi oss fra tid til annen.
  • Ved å forsyne kundeservice eller hjelpetjenester til deg i forbindelse med noen spørsmål du stiller, eller problemer du kan komme over når du bruker våre tjenester. For eksempel selv om det er den ultimate reiseleverandøren som er ansvarlig overfor deg for problemer som du kan ha med en flyvning, hotell eller annen reisetjeneste som du har bestilt via Skyscanner, hvis du eller reiseleverandøren kontakter oss vedrørende et problem med bestillingen, må vi bruke noen av dine personopplysninger for å være i stand til å hjelpe deg
  • Ved å forstå og evaluere hvordan, når og hvorfor folk bruker Skyscanner for formålene med å levere, evaluere, forbedre og optimalisere leveringen av våre tjenester. For eksempel:
   • overvåke antallet brukere som videresendes til, eller foretar bestillinger hos, reiseleverandører og detaljene for det relaterte reisealternativene som er valgt for formålene med kommersielle registreringer og forretningsanalyser
   • analysere ved et samlet nivå hva ulike grupper av brukere kan se på eller klikke på innenfor våre tjenester for å bedre forstå hvilke funksjoner eller funksjonaliteter som er mer populære eller nyttige enn andre.
   • kjøre A/B-tester som viser alternative versjoner av våre tjenester til ulike brukergrupper, for å evaluere den positive eller negative innvirkningen av slike endringer på våre brukeres erfaring med våre tjenester. For eksempel kan vi endre fremhevelsen av en knapp, dens farge eller dens plassering for ulike brukere som besøker våre nettsider for å hjelpe oss til å forstå hvordan vi gjør tjenesten enklere å bruke og for å mer effektivt tiltrekke brukeres oppmerksomhet til den mest relevante og viktige informasjonen, og
   • måle effektiviteten til vår kommunikasjon ved å registrere og analysere om e-poster vi har sendt til brukere har blitt åpnet.

 

  •  
  • Personliggjøre din opplevelse av våre tjenester for å sikre at din erfaring på Skyscanner er så nyttig, effektiv og relevant som mulig. For eksempel:
   • vi vil bruke informasjonskapsler (cookies) til å huske dine språk- og valutapreferanser, og kan også foreta personlig tilpasning av din opplevelse ved å fremheve eller anbefale en viss informasjon eller reisealternativer som vi mener er relevante for deg basert på din søkehistorikk og bruk av våre tjenester.
   • hvis du har bedt oss om å sende deg nyhetsbrev eller annen markedsføringskommunikasjon, kan vi skreddersy timing eller innhold på denne, slik at den reflekterer det vi mener er mest interessant for deg, slik som ved å bruke det faktum at du nylig søkte etter en flyvning i Barcelona til å få oss til å spørre deg om du også ønsker å søke etter et hotell i Barcelona
   • vi kan bruke din plasseringsinformasjon til å forutsi hvilken flyplass du sannsynligvis ønsker å reise fra eller komme tilbake til, og
   • vise relevante annonser for deg om våre tjenester eller andre tjenester som vi tror kan være av interesse for deg. For eksempel ved vi at du nylig søkte etter en flyvning til en gitt plassering, vi kan vise en melding til deg og spørre om du ønsker å søke etter et hotell eller en bil på samme sted. Se avsnittet «Hvordan brukes dine opplysninger til annonsering?» nedenfor for mer informasjon.

 

   • Personliggjøring av opplevelsen din omfatter at vi oppretter en profil og tidslinje for din aktivitet på våre tjenester. Men vi er forsiktige for å sikre at våre aktiviteter ikke involverer å foreta noen profilering eller automatisk beslutningstaking som kan ha juridisk eller annen betydelig innvirkning på deg.

 

  •  
  • Informere om strategiske forretningsbeslutninger gjennom å opprette aggregerte datasett med anonymiserte data som gjør at vi kan generere nyttig innsikt i mønstre eller trender innenfor reisebransjen. For eksempel kan vi bruke søkedata til å overvåke etterspørselen etter destinasjoner og se til at priser og reisealternativer som våre brukere ønsker, er tilgjengelige på våre tjenester. Denne informasjonen er også nyttig for reiseleverandører, da den gjør at de kan identifisere nye ruter eller plasseringer som er etterspurt og sikrer at de leverer konkurransedyktige priser.
  • Behandling av en søknad eller potensiell søknad du kan gjøre for en jobb hos Skyscanner. For eksempel:
   • i slike omstendigheter vil vi bruke din informasjon til å evaluere din bærekraft for rollen og kommunisere med deg i løpet av rekrutteringsprosessen, slik som ved å sende deg e-post med detaljer om jobben eller et tilbud og ved å arrangere eller gjennomføre intervjuer
   • avhengig av hvor langt du kommer i rekrutteringsprosessen vil vi bruke informasjonen i din søknad til å sjekke dine referanser og bakgrunn, bruke dine verifiserings- og identifikasjonsdokumenter til screeningformål og til å bekrefte din egnethet og rettighet til å jobbe, samt potensielt arrangere reise for å besøke oss for intervju.

 

   • Du kan finne ut mer om hvordan vi behandler dine personopplysninger når du søker om en rolle.

 

 

Der hvor vi behandler dine personopplysninger basert på en rettmessig interesse, vil vi kun gjøre dette der behandlingen er relevant, tilpasset og begrenset til det som er nødvendig for det formålet de ble innhentet til. Og selvfølgelig vil vi alltid sikre at våre rettmessige interesser ikke urimelig påvirker dine egne rettigheter og friheter.

 

 

Når vi har ditt samtykke.
Mer om når vi er avhengig av ditt samtykke.

Vi kommer til å innhente ditt samtykke for formål som:

  • å sende deg e-poster for tjenester du forespør, slik som prisvarslinger
  • å sende deg direkte markedsføringskommunikasjon på e-post, push-meldinger eller andre midler der du har gitt ditt samtykke til at vi gjør dette
  • å lagre visse informasjonskapsler på din enhet, der dette krever samtykke, og:
  • å registrere og evaluere tilbakemeldinger som du gir oss der du godtar å ta del i én-til-én brukertesting.

 

Når vi behandler dine personopplysninger basert kun på ditt samtykke, kan du trekke tilbake dette samtykket når som helst enten ved å bruke funksjonaliteten som er gitt innenfor den egnede produktfunksjonen eller ved å kontakte oss.

 

 

Der det er nødvendig å utøve eller være i samsvar med våre egne juridiske rettigheter eller forpliktelser.

Våre juridiske forpliktelser.

Vi må kanskje beholde og bruke dine opplysninger i forbindelse med juridiske krav, eller for samsvar, lovbestemmelser eller revisjonsformål. For eksempel kan vi oppbevare informasjon der dette kreves av oss ved lov, eller hvis vi pålegges å gjøre dette gjennom et rettslig vedtak eller et lovorgan. Og når du utøver enhver aktuell juridisk rettighet du har til å få tilgang til, endre eller slette dine personopplysninger, kan vi forespørre identifikasjons- og verifiseringsdokumenter fra deg for formålet å bekrefte din identitet.

 

 

 

 

 

Hvilken personlig informasjon innhenter vi?

 

Alle som bruker våre tjenester vil få deler av informasjon om seg innhentet, lagret og behandlet. Vi innhenter imidlertid ikke mer informasjon enn vi trenger.

Finn ut mer om hvilken informasjon vi samler inn og hvordan vi samler den inn.

 

 

 

Vi kan ikke hjelpe deg til å planlegge og bestille drømmereisen din uten informasjon. Så når du bruker våre tjenester, må vi innhente, oppbevare og dele noen personopplysninger og spørre deg om du godtar dette som beskrevet i disse retningslinjene. Vi innhenter informasjon på tre måter:

Du gir oss denne frivillig

Informasjonen du velger å gi oss kan inkludere personopplysninger som er nødvendige for at du skal bestille reise for deg selv og andre. Denne strekker seg fra datoer og reisemål du velger i et søk, til grunnleggende ting for å foreta en bestilling hos en reiseleverandør, slik som navn og kontaktopplysninger. Det kan også inkludere innhold som vurderinger eller bilder du laster opp til våre tjenester for å dele med andre reisende. Det viktigste er at det alltid er opptil deg om du velger å oppgi denne typen informasjon eller ikke.

Vi genererer eller innhenter den automatisk.

Vi genererer eller innhenter automatisk noe informasjon fra din datamaskin eller enhet når du bruker våre tjenester. Dette inkluderer ting som din IP-adresse, informasjon om enheten og nettleseren du bruker for å få tilgang til våre tjenester, nettside-URL-en du besøkte oss fra og tredjeparts nettsider du besøker når du klikker på linker for å gå ut av Skyscanner-nettsidene. Den inkluderer detaljer for bestillingene du har gjort via Skyscanner. Vi kan også vite din plassering fra din mobil- eller IP-adresse. Dette hjelper oss til å forbedre din erfaring og se til at du mottar innholdet som er mest relevant for deg.

Vi mottar den fra tredjeparter

Noen ganger får vi informasjon om deg fra tredjeparter, avhengig av hvordan du velger å ha interaksjon med oss. For eksempel når du kommer til våre nettsider via en kampanjepartner, eller når du logger inn på din Skyscanner-konto ved bruk av vår sosiale nettverk-innloggingsfunksjon. Og hvis du videresendes til en reiseleverandørs nettsider eller app for å fullføre bestillingen, kan vi innhente informasjon fra dem om du fortsatte med reisen og hva du bestilte.

Våre tjenester er ikke beregnet for barn under 13 år, og ingen under 13 år kan gi oss opplysninger, på eller via våre tjenester. Vi samler ikke bevisst inn personopplysninger fra barn under 13 år og vil slette enhver informasjon som vi finner ut at vi har innhentet eller mottatt, som ikke ble angitt av, eller med uttrykkelig samtykke på vegne av, barnets forelder eller foresatte.

Lær mer om de typene personopplysninger som vi innhenter

 

Avhengig av hvordan du samhandler med våre tjenester, kan vi innhente eller behandle følgende kategorier av personopplysninger via tre ulike måter, slik som forklart ovenfor.

 

  • Kontaktopplysninger:

 

  • slik som navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer og annen lignende informasjon.
  • Identifikasjonsinformasjon:

 

  • slik som en kopi av passet ditt eller annen identitetsbekreftende dokumentasjon som kan inneholde informasjon som navn, adresse, kjønn, immigrasjonsstatus, nasjonalitet og fødselsdato.
  • Betalingsinformasjon:

 

  • slik som ditt kreditt- eller debetkortnummer, utløpsdato og verifiseringskode når du bestiller en reise via våre tjenester.
  • Reise- og bestillingsinformasjon:

 

  • slik som bestillingsreferanse, bestillingshistorikk, passasjernavnregistrering («PNR»), identifikasjon- eller passinformasjon og reiserute.
  • Demografisk informasjon:

 

  • alder, kjønn, plassering og foretrukket språk når du bruker våre tjenester.

 

  • I omstendigheter der du søker etter en jobb hos Skyscanner kan vi be om visse opplysninger for mangfoldovervåkningsformål (slik som rase og etnisitet).
  • Enhet- og plasseringsinformasjon:

 

  • generiske detaljer fra enheten som IP-adresse, type, merke, modell og operativsystemet til enheten.

 

  • spesifikk plasseringsdata basert på GPS-data fra mobilenheten din (når du gir oss tilgang til denne informasjonen via innstillingene på enheten din), og:

 

  • ikke-spesifikk plassering basert på din IP-adresse.
  • Bruks- og profilinformasjon:

 

  • din Skyscanner søkehistorikk og reisepreferanser

 

  • hvordan du har samhandlet med våre tjenester, inkludert den tiden du tilbringer på våre sider og/eller sidene, funksjonene eller funksjonaliteten du har åpnet.

 

  • linker du har klikket på for å bli videresendt til eller fra våre tjenester, inkludert identiteten til reiseleverandøren du videresendes til og typen reisetjeneste du har valgt, og:

 

  • hvor du har blitt videresendt til en reiseleverandørs nettsider eller app for formålet med å fullføre en bestilling, kan vi innhente informasjon fra denne reiseleverandøren om du fortsatte og hva du bestilte hos dem.
  • Preferanseinformasjon:

 

  • valgte preferanser tilknyttet din Skyscanner-konto, inkludert spesifikke samtykker som du har gitt etter avslått, e-post og push-meldingspreferanser og informasjonskapsler som inneholder dine annonsepreferanser.
  • Kommunikasjonsinformasjon:

 

  • inkluderer kommunikasjon som vi mottar fra deg, slik som tilbakemelding, hjelpforespørsler og forespørsler via e-post og andre elektroniske kommunikasjonsmetoder, slik som nettchat, instant messaging eller sosiale medier, og:

 

  • metadata som er tilknyttet denne kommunikasjonen, slik som tid og dato.
  • Brukergenerert eller gitt innhold:

 

  • innhold som du laster opp til våre tjenester, inkludert kommentarer, bilder, videoer, anbefalinger, preferanser og vurderinger og metadata som tid og dato som er tilknyttet dette innholdet, og:

 

  • all informasjon som du gir oss i løpet av noen korrespondanse du kan føre med oss, slik som signaturer, bilder, meninger og, der du søker om en jobb hos Skyscanner, detaljer for ansettelseshistorikk, lønn og annen lignende informasjon.
  • Informasjon om sosiale medier

 

  • e-postadresse innhentes automatisk av oss fra tredjeparts sosiale medieplattform som du logger inn på Skyscanner fra, og:

 

  • informasjon fra din offentlig tilgjengelige LinkedIn (eller annet sosialt nettverk) profil, slik som navn, e-postadresse og CV for rekrutteringsformål, der du har gitt disse til en tredjepart og de har gjort det tilgjengelig for oss i samsvar med sine egne vilkår og personvernsretningslinjer.

 

 

 

Hvor lenge oppbevarer vi dine personopplysninger?

 

Vi beholder dine opplysninger kun så lenge vi har behov for dette, eller så lenge vi er nødt til å gjøre dette av juridiske grunner. Deretter vil vi slette dem eller gjøre dem anonyme, slik at de ikke kan identifisere deg. Vi behandler data ulikt avhengig av hva de brukes til, men du kan be oss om å slette dine personopplysninger når som helst.

Finn ut mer om hvor lenge vi lagrer dine personopplysninger

 

 

 

Vi oppbevarer dine personopplysninger så lenge vi har behov for dette. Det avhenger av når de ble innhentet eller om vi har et fortsatt juridisk grunnlag til å gjøre dette (slik som å oppfylle en avtale mellom oss, utføre en service som du forespurte eller for våre juridiske interesser).
Vær trygg på at hvis vi ikke lenger har en grunn eller noe lovmessig krav til å behandle dine personopplysninger, vil vi slette disse eller lagre disse på en måte slik at de ikke lengre identifiserer deg.

Vi har ulike retensjonsretningslinjer for ulike typer personopplysninger, tatt i betraktning:

 

  • Formålet med å innhente personopplysningene.
  • Hvor lang tid det vil ta for å oppfylle dette formålet. Og:
  • Enhver spesifikk grunn eller overstyring av juridisk forpliktelse for å beholde personopplysninger i en spesifikk tidsperiode.

 

Og hvis du har en konto hos oss, vil vi beholde personopplysningene dine, slik som din e-postadresse, navn og andre opplysninger, slik at du kan logge inn og ha tilgang til våre tjenester så lenge du har en konto. Vi kan beholde annen informasjon permanent – slik som stedsaktivitet som er linket til en IP-adresse – som vi bruker for å hjelpe oss til å forstå våre reisende, forbedre produktene og tjenestene våre og beskytte våre forretningsinteresser.

Uansett hvor lang retensjonsperioden er, kan du be oss om å slette dine personopplysninger i visse omstendigheter. Finn ut mer om hvordan du kan administrere dine personopplysninger i avsnittet Hva er dine valg og rettigheter? i disse retningslinjene.

 

 

Når vil informasjonen din deles med eller innhentes av tredjeparter?

 

Vi deler dine opplysninger kun når du ber oss om dette, der det er en nødvendig del av å gjøre forretninger med deg og forsyne deg med tjenestene, eller hvis vi er nødt til det av juridiske grunner. Selskaper som du bestiller hos via Skyscanner (slik som flyselskaper eller hoteller) vil innhente dine opplysninger i linje med sine egne retningslinjer. Noen ganger kan selskaper som annonserer via våre tjenester også innhente din informasjon (se Bruker vi informasjonskapsler eller andre lignende teknologier?). Til slutt, selskaper som hjelper oss til å levere tjenestene våre vil også innhente og bruke dine data på våre vegne.

Finn ut mer om hvordan vi deler eller lar andre innhente dine opplysninger

 

 

 

 

Deling av personopplysninger med tredjeparter som behandler disse kun etter vår instruks

 

Vi deler informasjon som er relatert til våre brukere med utvalgte tredjeparter som gir oss en rekke tjenester som støtter leveringen av våre tjenester (heretter kalt «Tredjepartsbehandlere»). Disse tredjepartsbehandlerne strekker seg fra leverandører av teknisk infrastruktur til kundeservice og autentifiseringsverktøy. Vi krever at enhver tredjepartsbehandler som håndterer informasjon på våre vegne gjør dette etter avtalemessige vilkår som krever at informasjonen oppbevares på sikker måte og behandles i samsvar med gjeldende datavernlover og brukes kun slik som vi har instruert og ikke til denne tredjepartsbehandlerens egne formål (med mindre du uttrykkelig har samtykket til at de kan gjøre dette).

Tredjepartsbehandlere kan befinne seg i, eller behandle din informasjon, utenfor det landet der du er bosatt. Der vår bruk av en tredjepartsbehandler involverer overføringen av personopplysninger fra Europa til en plassering utenfor EØS, vil vi sørge for egnede tiltak for å sikre at personlige data beskyttes tilstrekkelig ved dette stedet, oftest ved å bruke Europakommisjonens godkjente standard kontraktmessige klausuler og robuste sikkerhetskontroller.

Typen av tredjepartsbehandlere vi kan dele elementer av dine personopplysninger med, inkluderer:

  • betalingsbehandlere som er engasjert av oss til å lagre eller håndtere betalingsinformasjon på sikker måte, slik som kreditt- eller debetkortdetaljer, som kreves for å forenkle bestillinger hos reiseleverandører – for eksempel når du gir oss kreditt- eller debetkortdetaljer, lagrer vi disse i et PCI-kompatibelt hvelv som forsynes av en bransjeledende tredjeparts betalingsbehandler.
  • leverandører av e-postadministrasjons- og distribusjonsverktøy – for eksempel hvis du registrerer deg for å motta Skyscanner-nyhetsbrev eller andre markedsføringsmeldinger, vil vi håndtere leveringen av disse til deg ved bruk av et tredjeparts e-postdistribueringsverktøy
  • leverandører av sikkerhets- og bedrageriforebyggelsestjenester – vi bruker for eksempel disse leverandørene for å identifisere automatiske programvareagenter som kan forstyrre våre tjenester eller for å forhindre misbruk av våre API-er.
  • leverandører av dataaggregasjons- og analyseprogramvaretjenester som gjør det mulig for oss å effektivt overvåke og optimalisere leveringen av våre tjenester.
  • leverandører av sporingsverktøy som vi bruker til å overvåke tilfeller der du klikker på en link til en reiseleverandørs nettsider og videresendes fra Skyscanners plattform til reiseleverandørens plattform.
  • leverandører av programvareplattformer som hjelper oss til å kommunisere eller forsyne deg med kundestøttetjenester – for eksempel administrerer og svarer vi på alle meldinger som du sender oss via vårt hjelpesenter ved bruk av tredjeparts kommunikasjonsverktøy.
  • leverandører av rekrutteringsadministrasjonstjenester – for eksempel når du søker på en ledig stilling hos Skyscanner, bruker vi et tredjeparts verktøy til å administrere og lagre informasjonen som er relatert til din søknad
  • leverandører av lagringstjenester i nettskyen og andre avgjørende IT-støttetjenester, og
  • andre selskaper innenfor Skyscanner-konsernet med formål om å støtte leveringen av våre tjenester til deg. Klikk her for å se selskaper i Skyscanner-konsernet

 

På datoen for disse retningslinjene støtter følgende datterselskaper av Skyscanner Limited leveringen av våre tjenester:

  • Skyscanner Bulgaria EOOD (Bulgaria)
  • Distinction Informatikai Szolgáltató Korlátolt Felelősségű (Ungarn)
  • ExperienceOn Ventures So-ciedad Limitada (Spania)
  • Beijing Skyscanner Technology Co Limited (Kina)
  • Skyscanner Private Limited (Singapore)
  • Skyscanner Incorporated (USA)
  • Gogobot Inc d/b/a ‘Trip by Skyscanner’ (USA)
  • Youbibi Technology (Shenzhen) Limited (Kina)

 

 

 

 

Deling av din informasjon med tredjeparter, eller tillate dem å innhente den, for behandling utenfor vår kontroll

 

Hvis du kjøper en reise hos en reiseleverandør innenfra våre tjenesters bestillingsplattform, vil alle personopplysninger som en del av bestillingsprosessen deles med den relevante reiseleverandøren og/eller en tredjepart som er avtalebundet for å forsyne tjenester på deres vegne, for å gjøre det mulig å behandle bestillingen. Når vi deler dine personopplysninger på denne måten, får du en mulighet til å gjennomgå reiseleverandørens retningslinjer for personvern samt vilkår og betingelser først. Før du fullfører noe kjøp, anbefaler vi at du leser nøye gjennom disse dokumentene for å forstå hvordan denne reiseleverandøren vil bruke din informasjon. Vi kan også dele personopplysninger med reiseleverandøren for deres, eller våre, standard verifiserings- og bedragerideteksjonsformål.

Vi vil dele personopplysninger med tredjeparter der du uttrykkelig tillater oss dette, for eksempel der vi driver en kampanje sammen med en partner, og du instruerer oss til å dele e-postadressen din med denne tredjeparten med det formål å motta reklame på e-post.

Visse opplysninger kan også innhentes fra deg av tredjeparter, slik som annonsører markedsføringsnettverk og tilknyttede selskaper (se avsnittet Hvordan annonserer vi? nedenfor) ved bruk av informasjonskapsler og lignende teknologier. For eksempel din IP-adresse og hendelser som er relatert til din aktivitet, slik som søk som du har utført eller sider du har sett på Skyscanner, kan innhentes og overføres til disse tredjepartene for å la dem gi relevant annonsering til deg over nettet. Informasjonen som innhentes på denne måten, vil aldri inkludere ditt navn, kontaktopplysninger eller annen informasjon som ville gjøre det mulig å identifisere deg utenfor internett. Du kan finne ut mer om annonsering i Skyscanner, inkludert hvordan du kan velge bort visse typer annonsering i avsnittet Hvordan annonserer vi? i disse retningslinjene og i våre retningslinjer for informasjonskapsler

 

Offentliggjøring av informasjon av juridiske og andre grunner

 

Vi kan avsløre din informasjon der det er nødvendig for å implementere våre vilkår for bruk eller andre avtaler eller til en prospektiv eller endelig kjøper hvis Skyscanner selv (eller en del av vår forretning) selges. Vi kan også avsløre din informasjon hvis det er nødvendig for å forhindre, oppdage eller forfølge ulovlige eller mistenkte ulovlige aktiviteter, inkludert bedrageri, eller for å forhindre annen skade eller ved behov som svar på juridisk bindende forespørsler, juridiske handlinger mot oss eller for å implementere våre rettigheter og krav.

 

 

Hvordan oppbevarer vi dine personopplysninger sikre?

 

Sikringen av ditt personvern er nedstøpt i vår kultur, og vi bruker en kombinasjon av bransjestandardmetoder til å beskytte denne.

Finn ut mer om hvordan vi lagrer dine personopplysninger på en sikker måte

 

 

 

Det å oppbevare dine personopplysninger på en trygg måte, er vår høyeste prioritet. Vi vil begrense tilgang kun til de Skyscanner-konsernansatte som må ta kontakt med deg og trenger dine opplysninger for å gjøre sin jobb og levere våre tjenester.

Dessverre kan ingen nettsider eller app garantere fullstendig sikkerhet, men vi har opprettet et organisasjonsdekkende sikkerhetsprogram som er designet for å holde dine personopplysninger så trygge som mulig. Det bruker en rekke tekniske, organisatoriske og administrative sikkerhetstiltak og beste praksis-teknikker, avhengig av typen data som behandles. For eksempel har datasystemene som vi bruker til å lagre dine opplysninger tilgangsbegrensninger og skybaserte servere som bruker bransjestandard diskkryptering. Vi bruker TLS- og HTTPS-kryptering for å beskytte dine personopplysninger når vi overfører disse over internett. Og vi utfører sikkerhetsvurderinger for tredjepartsbehandlere som håndterer dine data.

For å sikre at vi opprettholder en kultur med «Innebygd personvern» sørger vi for grundig datavern- og personvernsopplæring til alle ansatte inne Skyscanner-gruppen. Vi utvikler våre tjenester med det mål å bruke så få personopplysninger som mulig, inkludert gjennom bruk av dataminimeringsteknikker som anonymisering og pseudonymisering. Og når vi utvikler eller oppdaterer våre tjenester på måter som involverer innhenting eller bruk av nye former av personopplysninger, gjennomfører vi en personvernspåvirkningsvurdering for å forstå og redusere sannsynligheten for utilsiktet innvirkning på deg.

 

 

Hvor lagrer vi opplysningene dine?

 

Dine data er lagret på sikker måte i datasentre rundt hele verden – nøyaktig plassering avhenger av hvor du er når du bruker Skyscanner. Dine data vil kun behandles av leverandører som gir egnede kontraktmessige sikringer for informasjonen som de behandler. Noen ganger kan dine opplysninger bli lagret i land med andre nivåer av sikkerhet enn ditt eget, men vi sikrer alltid at standardene i disse oppfyller våre krav.

Finn ut mer om hvor vi lagrer dine opplysninger

 

 

 

Vi oppbevarer informasjonen vi innhenter fra deg på sikre servere på forskjellige steder, avhengig av hvor i verden du befinner deg når du åpner sidene våre. Aktuelt bruker vi servere som befinner seg i Amsterdam, Irland, Frankfurt, Hongkong, Russland, Singapore, Tokyo og Storbritannia. Disse serverne leveres og/eller støttes av tredjeparter som handler under vår instruksjon (se Når deles din informasjon med eller når innhentes den av tredjeparter? for mer informasjon).

Noen ganger kan land som dine data overføres til, eller lagres i, ha andre, eller mindre strenge, dataverns- og sikkerhetsstandarder enn ditt eget. Men, underlagt de lokale lovene i disse landene, vil vi gi den sikringen som er nødvendig for å beskytte dine data uansett hvor de befinner seg. Vi gjør dette gjennom en kombinasjon av egnede tekniske, organisatoriske og administrative sikkerhetstiltak, og ved å få på plass nødvendige juridiske avtaler for å sikre disse kravene. For eksempel vil vi kun lagre europeiske brukeres personopplysninger utenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet der en metode for validering av overføringen som er godkjent av Europakommisjonen er opprettet.

 

 

Hvordan brukes din informasjon til annonsering?

 

Du vil se ulike annonser når du bruker våre tjenester og kan også se annonser om Skyscanner når du befinner deg på andre plattformer. Disse annonsene kan komme fra oss eller fra tredjeparter og kan være personlig tilpasset for å gjøre dem mer relevante for deg. Informasjonen som brukes til å personlig tilpasse annonsene som du ser, kan inkludere detaljer på hva du har søkt etter på Skyscanner eller generell plasseringsinformasjon på by- eller flyplassnivå, men vil aldri inkludere ditt navn, kontaktopplysninger eller annen informasjon som ville gjøre det mulig å identifisere deg utenfor internett.
Hvis du ønsker å administrere hvordan din informasjon brukes til annonseringsformål, kan du finne ut mer nedenfor og i våre retningslinjer for informasjonskapsler.

Finn ut mer om hvordan din informasjon brukes til annonsering

 

 

 

 

Annonsene du kan se ved bruk av Skyscanner

Du vil ofte se annonser mens du bruker våre tjenester. Disse vil enten leveres av oss direkte eller av tredjeparter som annonserer løsningsleverandører som vi slår oss sammen med (la oss kalle dem «Tredjeparts annonseløsninger»).

De fleste av disse annonsene vil bli personlig tilpasset for å gjøre dem relevante for deg og vil falle inn i to ulike kategorier. Først og fremst annonser som er personlig tilpasset deg, basert på informasjon som er innhentet av oss, eller av tredjeparts annonseløsninger mens du bruker våre tjenester, slik som din generelle plassering (etter by eller land) og dine Skyscanner-søk eller bestillingshistorikk («Skyscanner-relatert informasjon»). Så for eksempel hvis du har bestilt en flyvning til Roma, vil du se annonser om hoteller i Roma, i stedet for hoteller i Paris (Paris er vidunderlig, men dette kan være irriterende!). Skyscanner-relatert informasjon vil aldri inkludere ditt navn, kontaktopplysninger eller annen informasjon som ville gjøre det mulig å identifisere deg utenfor Internett. For det andre, annonser som er personlig tilpasset for deg basert på informasjon som vi ikke har noen oversikt eller kontroll over, og som i stedet for er innhentet av deg fra tredjepartsløsninger nå du har brukt andre nettsider eller plattformer enn Skyscanner («ikke-Skyscanner-plattformer»). Kollektivt henviser vi til disse som «interessebaserte» annonser.

Informasjonen som kreves for å levere disse interessebaserte annonsene vil lagres av tredjeparts annonseløsninger sammen med din IP-adresse og/eller en informasjonskapsel-ID, slik at du kan forsynes med annonsene uten at tredjeparts annonseløsninger må lagre noen informasjon som ville gjøre at du kunne bli identifisert utenfor internett, slik som ditt navn eller adresse.

 

Annonser du kan se mens du er på ikke-Skyscanners plattformer

 

Du kan også se annonser for våre tjenester når du har forlatt Skyscanner og bruker andre nettsider enn Skyscanners nettsider. For eksempel kan dette skje hvis en ikke-Skyscanner-plattform som du bruker gir annonseplass tilgjengelig for salg og Skyscanner, eller en tredjeparts annonseløsning som vi samarbeider med, kjøper denne plassen. På lignende måte med de annonsene du ser mens du bruker Skyscanner, kan disse annonsene være personlig tilpasset og vist til deg på grunn av den informasjonen som tredjeparts annonseløsninger har innhentet om deg, enten da du brukte våre tjenester eller da du brukte andre plattformer enn Skyscanner. For eksempel hvis du har søkt etter en flyvning fra Edinburgh til London på Skyscanner eller en annen ikke-Skyscanner-plattform, og vi har bedt en tredjeparts annonseløsning om å vise vår annonse til personer som har uttrykt en interesse i å reise til London, kan tredjeparts annonseløsningen kategorisere deg innenfor den gruppen og gi deg vår annonse.

 

Hvordan kan jeg kontrollere de annonsene som jeg ser?

 

Du kan få mer informasjon om hvordan du skreddersyr dine annonsepreferanser i våre Retningslinjer for informasjonskapsler.

 

 

Bruker vi informasjonskapsler eller andre lignende teknologier?

 

Vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologier for å hjelpe til med levering, optimalisering, personliggjøring og analysering av våre tjenester og til annonseringsformål.

Lær mer om informasjonskapsler og lignende teknologier

 

 

 

 

Hva er dine valg og rettigheter?

 

Hvis du har en Skyscanner-konto, kan du få tilgang til, redigere, laste ned eller slette viktige personopplysninger som er forbundet med din profil, når som helst ved å gå til din profil. Herfra kan du også administrere dine abonnements- og markedsføringspreferanser.

Du har også rettigheter i forhold til de personopplysningene vi har om deg, noe vi forklarer mer detaljert nedenfor. Du kan utøve disse rettighetene ved å kontakte oss via vårt hjelpesenter.

Lær mer om dine valg og rettigheter

 

 

 

 

Du har rett til å be oss om en kopi av dine personopplysninger, å korrigere, slette eller begrense behandlingen av dine personopplysninger og å innhente de personlige opplysningene som du har gitt oss i et strukturert, maskinleselig format. I tillegg kan du protestere mot behandlingen av dine personopplysninger under noen omstendigheter (spesielt der vi ikke må behandle dataene for å oppfylle et kontraktmessig eller annet juridisk krav). Der vi har bedt om ditt samtykke, kan du også trekke ditt samtykke når som helst. Hvis du ber om å trekke ditt samtykke til at Skyscanner behandler dine opplysninger, vil dette ikke påvirke noen behandling som allerede har funnet sted inntil dette tidspunktet.

Disse rettighetene kan være begrenset, for eksempel hvis det å oppfylle din forespørsel ville avsløre personopplysninger om en annen person, eller hvis du ber oss om å slette informasjon som vi må oppbevare etter loven eller som vi har uttrykkelig legitime interesser for å beholde. Hvis du har uløste bekymringer, har du rett til å klage til datatilsynet.

I den grad du ikke er i stand til å utøve noen av disse rettighetene tilfredsstillende via din profil, kan du også gjøre dette ved å kontakte vårt personvernombud via post til Skyscanner, Quartermile One, 15 Lauriston Place, Edinburgh EH3 9EN, eller elektronisk via vårt hjelpesenter.

Hvis du har uløste bekymringer, har du rett til å klage til datatilsynet.

 

 

Hvem er vi og hvor kan du kontakte oss?

 

Skyscanner leveres av Skyscanner Limited, et selskap som er registrert i Storbritannia.

Skyscanner Limited er behandlingsansvarlig for all informasjon som innhentes fra deg via oss.

Vårt foretaksnummer er: 04217916

Vår registrerte kontoradresse er: Floor 6, The Avenue, 1 Bedford Avenue, London, United Kingdom, WC1B 3AU.