Retningslinjer for informasjonskapsler

Sist oppdatert 15. mai 2018

 

Vårt informasjonskapselløfte

 

Vi vil alltid kun bruke informasjonskapsler og andre lignende teknologier for formålene som er fremsatt i disse retningslinjene og vil aldri bruke dem til å blåse opp eller endre prisene du ser når du søker på Skyscanner eller for å manipulere etterspørselen.

 

 

 

 

Om disse retningslinjene

 

 

Sammen med våre vilkår for bruk og retningslinjer for personvern, gir disse retningslinjene for informasjonskapsler deg informasjon om de ulike typene informasjonskapsler og andre lignende teknologier som brukes av alle våre nettsider, mobilapper og andre tjenester. Vi vil gjennomgå disse retningslinjene fra tid til annen for å se til at de er oppdaterte. Hvis vi foretar endringer, vil vi publisere siste versjon her. Når vi foretar betydelige endringer vil vi gi deg beskjed om det neste gang du åpner våre tjenester, eller via annen kommunikasjon.

 

 

 

 

Hvordan bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologier?

 

 

Vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologier når du bruker våre tjenester. Disse informasjonskapslene og lignende teknologier er kontrollert enten av oss eller av tredjeparter som handler på våre vegne.

Vi bruker informasjonskapsler når de er avgjørende for å levere tjenestene våre, for å optimalisere og personlig tilpasse våre tjenester, for å analysere og bedre forstå tjenestene og for å levere annonser. Du kan finne ut mer om hvordan du håndterer informasjonskapsler og lignende teknologier nedenfor.

Lær mer om informasjonskapsler og lignende teknologier

 

 

 

 

Hva er informasjonskapsler?

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som er plassert på enheten din, via vår nettleser, på forespørsel fra nettsidene som du besøker eller applikasjoner du bruker og som lagrer informasjon på enheten din i en begrenset tidsperiode.

Noen av informasjonskapslene som vi bruker, fjernes så snart du forlater nettsidene våre eller appen, da vi ikke trenger å lagre denne informasjonen mellom besøkene. Derimot gjør «vedvarende» informasjonskapsler det mulig for våre tjenester eller tagger til å gjenkjenne deg når du besøker oss på nytt, og de utløper automatisk når de når en spesifikk utløpsdato, med mindre du sletter dem tidligere. Vedvarende informasjonskapsler som er plassert på enheten din av Skyscanner vil aldri lagres i mer enn 2 år fra dato for siste besøk. Det finnes tilgjengelige verktøy for å sjekke utløpsdatoen på informasjonskapsler, og denne funksjonaliteten kan gis av nettleseren din.

Vi bruker også lignende teknologier som henvises til som «tagger». Tagger implementeres på våre tjenester og er ofte brukt sammen med tekstinformasjonskapsler for å gjøre det mulig for informasjon å lagres på eller overføres til og fra enheten du bruker til å få tilgang til Skyscanner fra. Tagger henvises ofte til som «sporingspiksler» eller «kodesnippets».

I disse retningslinjene vil vi samlet henvise til alle disse teknologiene som «informasjonskapsler».

 

Hvem er det som kontrollerer disse «informasjonskapslene»?

Informasjonskapslene og lignende teknologier på våre tjenester er kontrollert enten av oss eller av tredjeparter som handler på våre vegne. Det finnes også noen informasjonskapsler som vi har implementert for annonseringsformål som er kontrollert av uavhengige tredjeparter. Du kan finne ut mer om disse tredjepartene og hvordan du velger bort deres informasjonskapslene i avsnittet Hvordan kan jeg trekke tilbake mitt samtykke til bruken av informasjonskapsler? i disse retningslinjene.

 

Når bruker vi informasjonskapsler?

 

Der de er avgjørende for å levere våre tjenester

 

Disse retningslinjene er avgjørende for riktig funksjon av våre tjenester. Uten disse ville ikke Skyscanner fungere. For eksempel bruker vi tagger for å registrere om du fortsetter for å fullføre en bestilling hos en reiseleverandør som du omdirigeres til fra Skyscanner for å fullføre en bestilling med, noe som er avgjørende for å gjøre oss i stand til å sikre at linkene mellom våre plattformer fungerer riktig og for å identifisere og rette opp eventuelle problemer eller feil. Informasjonskapsler gjør at vi kan huske på informasjon som er avgjørende for å bestemme hvordan søkeresultatene vises, slik som språk og valutapreferanser. De gjør også at vi kan huske dine søkekriterier – slik som ruter, datoer og antall reisende – etter som du flytter mellom sidene og sender denne informasjonen til reiseleverandørene som du omdirigeres til via Skyscanner.

 

For å optimalisere og personliggjøre leveringen av våre tjenester

 

Disse informasjonskapslene brukes til å optimalisere og personliggjøre din opplevelse av Skyscanner-tjenestene. Uten disse ville Skyscanner ikke kjennes så lett å bruke. For eksempel bruker vi informasjonskapsler til å gjenkjenne om du er en førstegangsbesøkende eller en tilbakevendende besøkende og til å skreddersy presentasjonen av Skyscanner-tjenestene, slik som ved å huske på språket og valutapreferansene eller dine nyligste søk. Denne typen informasjonskapsler brukes også til å gjenkjenne deg når du får tilgang til Skyscanner fra ulike enheter for å gi deg en konsekvent opplevelse.

 

For å analysere og bedre forstå våre tjenester

 

Vi bruker informasjonskapsler for å overvåke, teste og forstå mer om hvordan våre tjenester brukes og fås tilgang til. Dette gjør at vi kan foreta viktige beslutninger om hvordan vi best utvikler eller leverer vårt produkt for å oppfylle dine behov.

 

For å levere annonsering

 

Vi bruker informasjonskapsler til å gjøre oss og tredjeparter som leverer annonseringsløsninger i stand til å levere personlige tilpassede annonser til deg. Du kan finne ut mer om annonseringen du opplever på Skyscanner i avsnittet Hvordan brukes din informasjon til annonsering? i Retningslinjer for personvern.

 

 

 

Når du først får tilgang til våre tjenester, ber vi om at du bekrefter at det er OK for deg at vi bruker informasjonskapsler i tråd med disse retningslinjene. Hvis du ikke godtar bruken av disse teknologiene, eller hvis du forandrer mening på et senere tidspunkt, kan du enten trekke tilbake ditt samtykke ved bruk av de metodene som er fremsatt nedenfor, eller du kan slutte å bruke våre tjenester.

Lær mer om å håndtere informasjonskapsler og lignende sporingsteknologier

 

 

 

 

Tilbaketrekking av samtykket ved bruk av nettleser eller enhetsinnstillinger

Den enkleste måten å trekke tilbake ditt samtykke til informasjonskapsler på, er via innstillingene til nettleseren eller enheten du bruker for å få tilgang til våre tjenester. Nettlesere som Chrome, Safari, Firefox, Opera og Edge har innstillinger som gjør at du kan kontrollere måten informasjonen innhentes og deles på. Typisk sett gjør disse nettleserne deg i stand til å se alle informasjonskapslene de lagrer på enheten, slette mellomlagringen av informasjonskapsler og justere preferansene dine for fremtidig samling. Veiledninger for hvordan du får tilgang til og bruker slik funksjonalitet er tilgjengelig på https://www.aboutcookies.org.

Ulempen med å bruke nettleser- eller enhetsinnstillinger for å trekke tilbake ditt samtykke er det at det vil ha virkningen å deaktivere mange av de informasjonskapslene som er avgjørende for å få våre tjenester til å fungere – virkningen av dette er at noen eller alle disse funksjonene og funksjonaliteten vi tilbyr kan slutte å fungere. På grunn av dette vil vi anbefale å ta en mer målrettet metode til å trekke tilbake ditt samtykke. Hvis du for eksempel ønsker å stoppe informasjonskapsler som brukes til å gi deg med interessebaserte annonser, kan du i stedet for å blokkere alle informasjonskapsler kun velge bort disse på en tilfelle-til-tilfelle-basis ved å følge trinnene som er fremsatt nedenfor.

Velge bort at informasjonskapsler brukes til annonsering

Selv om det for tiden ikke finnes noen universell knapp som gjør at du kan blokkere bruken av alle informasjonskapsler for annonseringsformål, kan du, ved å klikke på knappen Slik velger du bort tredjeparts annonsering via informasjonskapsler nedenfor, finne ut hvordan du hindrer informasjonen i å bli brukt til disse formålene av enhver tredjeparts tilbyder av annonseringsløsnings som vi har slått oss sammen med (la oss kalle dem «Tredjeparts annonseløsninger») på en tilfelle-til-tilfelle-basis eller via standardorganene for annonsering som er linket til nedenfor. Når du velger bort eller blokkerer interessebasert annonsering som leveres av tredjeparts annonseløsninger, vil du ikke lenger motta annonser fra disse tredjepartsløsningene på Skyscanner eller på andre nettsider etter som du beveger deg rundt på nettet. Men du vil likevel fortsette å motta interessebasert annonsering som leveres av oss når du er på våre tjenester, for eksempel hvis du søker etter en flyvning fra London til New York, kan vi servere deg annonser for hoteller i New York.

Mange nettlesere og andre tredjeparter tilbyr spesialisert annonseblokkeringsprogramvare, «utvidelser» eller verktøy som gjør det mulig for deg å blokkere bruken av alle informasjonskapsler til annonseringsformål. Hvis du får tilgang til våre tjenester fra en iOS eller Android-enhet, kan du også kontrollere hvordan informasjonen din brukes for annonseringsformål i dine enhetsinnstillinger.

Du kan finne litt nyttig informasjon om hvordan du håndterer og begrenser eksponeringen til online interessebasert annonsering mer generelt på http://optout.aboutads.info, http://optout.networkadvertising.org og http://youronlinechoices.org. Du kan bruke disse tjenestene til å velge bort størsteparten av de interessebaserte annonsene på våre tjenester. Hvis du ville foretrekke å velge bort på en leverandør-til-leverandør-basis, kan du gjøre dette ved å følge instruksjonene ved å klikke på det utvidbare belegget nedenfor.

Velge bort tredjeparts annonsering via informasjonskapsler

Du må velge bort på hver enhet du bruker for å få tilgang til våre tjenester.

Merk at disse bortvelgingsmekanismene bruker en informasjonskapsel på enheten, og hvis du sletter informasjonskapslene fra nettleseren, vil den «glemme» bortvelgingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tredjepartsleverandør Bortvelgingsdetaljer
Criteo Du kan foreta bortvelgingen på denne siden: https://www.criteo.com/privacy
Facebook Du kan følge instruksjonene for appen og nettsidene/mobilnettet på denne siden: https://www.facebook.com/help/568137493302217
Google Du kan foreta bortvelgingen på denne siden: https://adssettings.google.com/
Booking Buddy For mer informasjon: https://www.bookingbuddy.com/en-US/legal/
Bing Du kan foreta bortvelgingen på: https://choice.microsoft.com/
Clicktripz For mer informasjon: http://www.clicktripz.com/privacy_policy.php
Yahoo Du kan foreta bortvelgingen på: https://aim.yahoo.com/aim/us/en/optout/
Twitter For mer informasjon: https://help.twitter.com/en/safety-and-security/privacy-controls-for-tailored-ads
Salesforce Du kan velge bort SalesForce DMP-informasjonskapselen på https://www.salesforce.com/products/marketing-cloud/sfmc/salesforce-dmp-consumer-choice/
Intent Du kan stille inn en Intent Media bortvelgingsinformasjonskapsel på https://intentmedia.com/opt-out/

 

 

 

 

Mer informasjon

Hvis du har noen spørsmål vedrørende disse retningslinjene eller ønsker mer informasjon om informasjonskapslene som brukes på våre nettsider, ta kontakt med oss.