Sammenlign og spar på hoteller i Røros

Beklager, Vi kan ikke hjelpe med opphold på mer enn 30 netter.

Bruk kartet vårt for å søke etter de beste hotellene i Røros

Bruk kartet vårt for å finne hoteller nær Røros-området eller attraksjoner som du vil besøke.

De beste hotellene i Røros. Les anmeldelsene

Føl deg trygg på at du har bestilt det perfekte oppholdet. Les ekte gjesteanmeldelser før du bestiller.

Vis flere hoteller

Hotell i Røros | Sammenlign priser på billige hotell i Røros

Bergstaden Røros ligger rundt to timers kjøring sør for Trondheim, ikke langt unna Dovrefjell og Jotunheimen. Den sjarmerende småbyen med fargerik trehusbebyggelse og lange gruvetradisjoner er et unikt sted å besøke. Du kan fly direkte til Røros eller ta fly til Trondheim og dra sørover med bil eller buss.

Med bare litt over 5000 innbyggere er Røros et lite sted, men det er mye som skjer her. Større arrangementer som Rørosmartnan, sykkelarrangementet Jenterittet, det årlige julemarkedet og fotballturneringen Bergstadcupen trekker til seg besøkende fra nær og fjern. Rørosmartnan finner sted i februar, og er et populært marked over flere dager, med lokale varer og råvarer. Bestill hotell i god tid, for det kan fort bli utsolgt.

Over én million besøkende kommer til Røros i løpet av året, mange under de større arrangementene, men også året rundt for å oppleve det sjarmerende bygdesamfunnet med flott tradisjonell arkitektur og levende historisk kultur. Blant severdighetene kan vi nevne Røros kirke, Rørosmuseet som gir god innsikt i historien til stedet, Olavsgruva der du kan se tradisjonell koppergruvedrift på nært hold, og Ratvolden, hvor dikteren Johan Falkberget bodde. Matkulturen i området er unik, og du bør prøve lokale spesialiteter som økologisk tjukkmjølk fra Rørosmeieriet, og fisk, vilt, urter og meieriprodukter fra Rørosmat.

Røros et av de kaldeste stedene i Norge. Kulderekorden er på hele -50,4°C! Om sommeren kan det imidlertid bli varmt, noen ganger med over 30 °C midtsommers. Pakk etter forholdene, med andre ord!

Røros kan by på hundrevis av hotellrom, og en rekke private overnattingsmuligheter. Mange av hotellene har tradisjonsrik arkitektur og interiør, og overnatting i de sjarmerende hotellrommene på for eksempel Vertshuset Røros eller Erzscheidergaarden er en opplevelse. Røros har også flere pensjonater og gjestgiverier, med tradisjonsrike omgivelser sentralt i Røros sentrum. Gjestegårder, turisthytter og fjellstuer er også populære overnattingsmuligheter for de som vil bo i Rørosområdet. Billig overnatting får du på Røros Vandrerhjem. De fleste hotellene tilbyr gratis WiFi, og mange har også gratis parkering. Husk at hotellene ofte blir booket opp i lang tid før større arrangementer, så det lønner seg å finne overnatting i god tid.

Visste du at...?

* Røros er en av de få gruvebyene i verden som er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

* Industri er fortsatt den viktigste næringen, i dag med designbedrifter som Røros-Tweed, Røros Metall og HÅG.

* Røros commune har hele to nasjonalparker: Femundsmarka og Forollhogna, med gode muligheter for å se moskus og rein.