Sammenlign og spar på hoteller i Helsingfors

Beklager, Vi kan ikke hjelpe med opphold på mer enn 30 netter.

Bruk kartet vårt for å søke etter de beste hotellene i Helsingfors

Bruk kartet vårt for å finne hoteller nær Helsingfors-området eller attraksjoner som du vil besøke.

De beste hotellene i Helsingfors. Les anmeldelsene

Føl deg trygg på at du har bestilt det perfekte oppholdet. Les ekte gjesteanmeldelser før du bestiller.

Vis flere hoteller

Hotell i Helsingfors | Sammenlign priser på billige hotell i Helsingfors

Helsinki

Hotell i Helsinki kan være en fengslende opplevelse. Ja, her kan du faktisk bo på hotell i den gamle fengselsbygningen, selv om det er mye lettere å sjekke ut derfra nå. Det 170 år gamle bygget har blitt gjort om til et populært og komfortabelt firestjernershotell i Helsinki sentrum. Men det er langt fra det eneste hotellet i den finske hovedstaden, og mange av Helsinki-hotellene har spennende interiør og lang historie. Helsinki er kjent som designhovedstaden i Norden, med Alvar Aalto, Marimekko og andre kjente ikoner. Hotellene i byen preges også av det unike finske designfokuset. Alt fra kjente hotellkjeder, små boutique-hoteller, vandrerhjem og eksklusive femstjernershoteller kan med rette kalles designhotell – men det finnes også helt vanlige, beige hotellrom dersom det er det du foretrekker. Det er ikke utpreget billig å overnatte i Helsinki, men dersom du bestiller rom i god tid på forhånd, og du sammenligner priser på flere hoteller kan du komme over gode hotelltilbud i Helsinki hos Skyscanner. 

Hotellene i Helsinki sentrum ligger praktisk til når du vil utforske de mange severdighetene i byen. Noen av de best kjente er blant annet den flotte Helsinki-katedralen og den ortodokse Uspenski-katedralen. Den gamle markedshallen og markedsplassen Kauppatori er begge steder du kan vandre i timevis. Kunst- og designinteresserte må få med seg besøk på Ateneum kunstmuseum, Kiasma senter for samtidskunst og det flotte nasjonalmuseet. Helsinki er en populær feriedestinasjon for barnefamilier, og det finnes mange barnevennlige hoteller med familierom og rimelig overnatting for barn. Barna kommer til å like fornøyelsesparken Linnanmäki, dyreparken i Helsinki og den enorme festningsøyen Suomenlinna som ligger i havnen utenfor Helsinki. Det er også mange forretningsvennlige hoteller i Helsinki, og med det gode samarbeidet mellom Norge og Finland er det mange norske forretningsreisende som benytter seg av overnatting på Finlands lekre forretningshotell, med førsteklasses konferansemuligheter, designerrom og god service.

 

Visste du at...?

Helsinki ble grunnlagt av en svenske. Det var Gustav Vasa som besluttet at det var behov for en by for å gjøre handel med de baltiske statene. Han kalte byen Helsingfors, som fortsatt er det svenske navnet på byen. På finsk har Helsinki blitt brukt siden 1819. 

Helsinki er den eneste byen i Finland som har trikk og metro. Helsinki er nesten fire ganger så stor som landets nest største by, Tampere.

I 1952, det samme året som Oslo arrangerte vinter-OL, hadde Finland sommer-OL i Helsinki. Frem til Lillehammer-OL i 1994 ble både sommerlekene og vinterlekene arrangert i samme år.