Kart

 Bergen flyplass

Med over 5,5 millioner reisende hvert år er Bergen Lufthavn Norges nest travleste. Økonomisk støtte fra NATO gjorde det mulig å åpne flyplassen i 1955. I de første årene var det aller meste av flytrafikken innenriks, men i dag er det mange direkteruter til og fra destinasjoner i hele Europa, samt enkelte reisemål utenfor EU.

Alle reisende til og fra utlandet kommer gjennom flyplassens taxfree-butikk, hvor man kan fylle handlekurven med parfyme, kosmetikk, alkohol, tobakk og søtsaker. På Fjords Cafe og Pub kan man smake på alt fra lokale spesialiteter som bergensk fiskesuppe til japansk-inspirert sushi. Dersom du vil på nett kan du aktivere det trådløse AIRPORT-nettet via tekstmelding. Tilgangen er aktiv i to timer, men om du trenger mer tid kan du bare få en ny kode.

Bergen Lufthavn Flesland ligger helt ute ved fjorden, og det betyr at du også kan nå flyplassen med båt. Det går hurtigbåt til Austevoll, Sunnhordland, Stord, Haugesund og Stavanger fra Flesland kai, og fast minibuss frakter passasjerer mellom flyplassen og fergekaien.

Med Skyscanners lynkjappe, fleksibe og oversiktlige søkefunksjoner kan du enkelt finne de billigste avgangene til og fra Bergen Lufthavn Flesland, uansett om du flyr innenriks eller skal til eller fra utlandet, på enveisbillett eller tur/retur. 

Flyplasser i nærheten av Bergen:

 Reise til og fra flyplassen

Med bil skjul 

Bergen Lufthavn ligger på Flesland, cirka 20 kilometer sør-vest for Bergen sentrum. Med bil tar turen cirka en halvtime via hovedveien 580/E39 – men i rushtrafikken kan det ta lengre tid. De billigste av de flere tusen parkeringsplasser på og rundt flyplassen ligger cirka en halv kilometer unna. De nærmeste ligger i det store parkeringshus umiddelbart over for terminalbygningen.

Tog skjul 

Der er ingen tog direkte fra fra flyplassen, men det går busser direkte mellom Flesland flyplass og Bergen jernbanestasjon. Fra togstasjonen går det tog med forbindelse til flere hundre byer over hele Norge, deler av Sverige og videre. 

Busser skjul 

Flybussene kjører i ekspressfart mellom flyplassen og Bergen sentrum, med stopp blant annet på Bergen Storsenter og alle byens mest populære hoteller. Dessuten går det rutebusser til blant annet Loddefjord, Nesttun og Sotra/Askøy.

Taxi skjul 

Drosjer fra flere firmaer kjører til og fra taxiholdeplassen like utenfor hovedinngangen på Flesland.

 Hvem flyr til Bergen

 Kontaktinformasjon for flyplass

Bergen Flyplass

Adresse:
Bergen lufthavn,
P.O. Box 34,
Flyplassveien 555,
Flesland,
5869 Bergen,
NORWAY

Tlf.:+47 (0)67 031100
Faks:+47 (0)67 031101

Nettsted:

Eier:
Avinor AS

 Detaljert stedsinformasjon

Lengdegrad:5° 13' 9'' E
Breddegrad:60° 17' 36'' N
IATA-kode:BGO
ICAO-kode:ENBR

 Flyplassens plassering

Google map

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.