Kart

Sammenlign flybilletter til Washington

Washington er USAs hovedstad og ligger godt plassert på landets østkyst. Det er kanskje ikke den mest turistifiserte byen du kan tenke deg, men hvis du er interessert i amerikansk historie , så har du kommet til riktig plass, for her ligger de fleste av landets store historiske bygninger, de viktigste museene og galleriene og det politiske maktsenteret

I tillegg til Det Hvite Hus, Capitol Hill, Pentagon, politikk og presidenter, er Washington også et kulturelt og historiskmidtpunkt i USA med mange monumenter, gratis inngang til museer for enhver smak, bra shoppingmuligheter, spennende butikker, restauranter og kafeer. Byen har dessuten ung og trendy atmosfære og bra uteliv takket være alle studentene.

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum så lenge det er snakk om en vanlig turist- eller jobbreise på opp til tre måneder. Bare sørg for at du har gyldig, elektronisk pass.

Sesong

Hit passer det å dra elle årstider selv om det kan bli riktig så surt på vinteren. Har du muligheten, få med deg kirsebærblomstringen i april/mai.

Reise rundt

Det er lett å komme seg rundt omkring i byen med Washingtons velutbygde undergrunns- og bus systemet. Dessuten er det flust av taxier. Det er heller ikke noe problem å komme seg til flere ab byens attraksjoner til fots.

Åpningstider

Butikker holder stort sett åpent mandag til lørdag, fra 09.00 – 18.00. Enkelte butikker og mange kjøpesentre har lengre åpningstider, noen med søndagsåpent. Det finnes også flere supermarkeder som er åpne 24 timer i døgnet.

Tips

15 – 20% i driks er vanlig på restauranter. Det er også vanlig å gi 10 – 20% driks til frisører, massører på spa og liknende. Gi en til to dollar hvis du får hjelp til å bære bagasjen og to til tre dollar til rengjøringspersonale på hotellet.

Nødnummer

911

Ambassade

Den norske ambassade har adresse 2720 34th Street NW. Telefon: (202) 333-6000 .

 

Severdigheter (topp 5)

1. Det Hvite Hus. Du kommer deg ikke utenom en tur innom, eller i hvert fall forbi, Det Hvite Hus. Det er ikke bare presidentens hjem, men også symbol på den amerikanske nasjon. 

2. Georges Town. Georgetown er en bydel fra kolonitiden med bolighus, butikker, restauranter og kunstgallerier i opprinnelig eller etterlignet gammel stil. Området er hovedstadens mest eksklusive boområdet og kjent for å være Washington DCs beste steder for å spise, shoppe og smake på utelivet. Her kan du óg ta deg en spasertur langs havna og nyte utsikten over Potomac-elven.

3. Det nasjonale luft- og romfartsmuseet. Dette er det mest populære av Smithsonian museene. Folk flokker hit for å se på verdens største samling av fly og romskip. De interaktive utsilingene gjør et besøk hit morsomt og lærerikt for både store og små.

4. Kennedysenteret er Washingtons kulturelle juvel og du bør få med deg et show her, være seg opera, teater, ballet eller konsert. De har også gratis konserterer på Millennium scenen.

5. Lincoln Memorial. I en by med så mange monumenter, bør du i alle fall få med deg én: Kjempestatuen av den amerikanske presidenten Abraham Lincoln er turistenes favoritt og de historieinteresserte kan få med seg mannens to berømte taler som begge står skrevet på veggene på motsatt side av statuen.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Rundt 590 000

Valuta

USD

Telefon

+ (1)

Religion

Det er ingen offisiell religion i USA, men 78% er en form for kristne.

Tidsforskjell

- 5 på vinteren og – 6 på sommeren

Offisielt språk

USA har ikke noe offisielt språk på føderalt nivå i USA, men engelsk er de facto det nasjonale språket.

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Washington

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.