Kart

Sammenlign flybilletter til Tromsø

Tromsø er den største byen i Nord-Norge og verdens nordligste studentby. Det er en livlig metropol med mye på menyen og med flere puber per innbygger enn noen annen norsk by.

Det er hit du kommer for å se nordlyset, for å gå turer på sommeren og stå på ski på vinteren. Byen har også et respektert universitet, hvilket gjør at byen er full av studerende studenter som skaper liv og røre.

Selv om byen ligger nesten 400 kilometer nord for polarsirkelen er klima slettest ikke så verst takket være Golfstrømmen, og selv om det kan føles som om Tromsø og tromsøværingene går i dvale i de mørke vintermånedene, lever de ekstra mye på på sommerhalvåret hvor sola i perioder aldri går ned.

 

Visum

Norske statsborgere trenger selvfølgelig ikke visum for å reise til innenlands.

Sesong

Det kommer helt an på hva du vil ha ut av oppholdet. Står ski, hundekjøring og annen vintersport på ønskelista, sier det seg selv at det er best å reise på vinteren. Men ønsker du å oppleve midnattssola, plaske i vannet og gå turer i grønn fjellheim, bør du besøke byen en gang mellom april og august.

Reise rundt

Buss er det beste transportmiddelet. Skal du rundt til andre steder i fylket, går det også ferger, hurtigbåter og ekspressbusser.

Åpningstider

Butikkene har åpent mandag til fredag, fra 09.00 eller 10.00 – 16.00 eller 17.00 og lørdag fra 10.00 – rundt 14.00 Kjøpesentre har åpent lenger og på torsdag har mange butikker langåpent. Matbutikker holder ofte åpent til 22.00 på hverdagene.

Tips

Det har blitt mer og mer vanlig å tipse her til lands også og er du fornøyd med servicen forventes det at du tipser ca. 10%.

Nødnummer

Ambulanse 113, politi 112, brann 110

Ambassade (only relvant with destiantions abroad)

 

Severdigheter (topp 5)

1. Ishavskatedralen. Tromsdalen kirke, eller ”Ishavskatedralen som den populært blir kalt på grunn av sin karakteristiske form som gir assosiasjoner til isfjell. Med sitt aurora lys er den ekstra stemningsfull å besøke i mørketida og er du heldig kan du få med deg en midnattkonsert.

2. Botanisk hage. Tromsøs botaniske hage er kanskje ikke så stor, men den er verdens nordligste. Parken huser en fin samling flora fra verdens kaldeste strøk og er åpen året rundt – det er gratis inngang. Kafeen og museet derimot er åpen kun i sommersesongen.

3. Hundekjøring og nordlyset. Jakt på nordlyset mens du kjører ditt eget team av huskyer. En profesjonell guide vil ta deg med på tur mellom høye fjell og dype daler; og kanskje får du oppleve nordlyset også. Huks å kle deg godt!

4. Isbrevandring. Kun et par timers kjøring unna Tromsø ligger de vakre Lyngsaplene og en brevandring her, blant nydelig fjell- og bredlandskap, er en utmerket sommeraktivitet.

5. Skipsbroen bar. Ta heisen på Rica Ishavshotell til 4. etasje hvor Skipsbroen holder hus. Her kan du ta deg en drink mens du nyter en fantastisk panoramautsikt over fjell, fjord og havn.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Over 70 000

Valuta

Norske kroner (NOK)

Telefon

+47

Religion

Kristendom

Tidsforskjell

Ingen

Offisielt språk

Norsk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Tromsø

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.