Kart

Sammenlign flybilletter til San Jose

San Jose er den tredje største byen i California og den tiende største byen i USA. Det er også den største byen i Silicon Valley og den største byen i Nord-California. Med andre ord, den er stor.

Byen ble grunnlagt i 1777 og er det første sivile spanske bosettingen i California. Tro til sin beliggenhet i hjerte av Silicon Valley er San Jose hjem til hovedkvarterene til flere kjente tech-selskaper som, for eksempel, PayPal og eBay. Men selv om sentrum er ut som et kontorlandskap, har det også blitt et sted for å spise og gå ut.

Visum

Som norsk trenger man ikke visum for å reise til USA, så lenge det er snakk om en vanlig turist- eller jobbreise på opp til tre måneder.

Sesong

Du kan besøke San Jose året rundt, men de fleste turister kommer på sommeren da været er godt og varmt.

Reise rundt

Sentrum er kompakt og enkelt å bevege seg rundt i til fots. Eller du kan sykle; mange veier har sykkelstier og/eller brede skuldre. Er beina trøtte, kan du velge buss eller San Jose light rail. Fra april til august operer også San Joses historiske trikker på en 1,5 kilometer lang sløyfe gjennom byen. Utenfor sentrum derimot blir avstandene fort store og du gjør best i å leie bil.

Åpningstider

De fleste butikker holder åpent mandag til fredag, fra 10.00 – 19.00/20.00. Noen av de største sentrene stenger ennå seinere og har søndagsåpent. 

Tips

Det forventes at du gir tips. En bør gi minimum 15% på restauranter, helst 20%+, selvfølgelig avhengig av hvor fornøyd du er. 

Nødnummer

911 

Ambassade

Den nærmeste norske ambassade ligger i San Fransisco og har adresse: 575 Market Street, Suite 3950 San Fransisco, CA 84105, USA Telefon: +1 (415) 882-2000

Severdigheter (topp 5)

1. Winchester Mystery House. Dette er et hus helt for seg selv, kjent for både dets størrelse og dets arkitektoniske kuriositeter. Det ble bygget etter instrukser fra Sarah Winchester for å holde onde ånder unna.

2. Santana Row. Eksklusive butikker, restauranter, underholdningskompleks og hipt nabolag i ett. Dette området ser ut som en landsby i Frankrike eller Italia og strekker seg over hele 10 kvartaler i San Jose sentrum. Det er hjem til alt fra bungalower og hotell til spa og kino.

3. Tech Museum of Innovation. Museet er designet for å undervise og inspirere og har en rekke ”hands-on” utstillinger som gir besøkende mulighet til å utforske vitenskap og teknologi i dagliglivet.

4. Raging Waters. Nord Californias største vannpark består av 23 hektar med vann-moro. Mer enn en million liter vann spruter ut av attraksjoner som Barracuda Blaster og Shotgun Falls. For de mindre har du et bølgebasseng og Little Dipper boblebad.

5. Rosenkorsets egyptiske museum. Museet, bygget i Karnak-stil med en statue av Tawaret, huser den største samlingen av egyptiske gjenstander på utstilling i det vestlige Nord-Amerika.

Kjappe fakta

Innbyggere

Litt over 1 000 000

Valuta

USD (US dollars)

Telefon

+1

Religion

Religion i USA er preget av et mangfold av religiøs tro og praksis

Tidsforskjell

- 10

Offisielt språk

Engelsk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av San Jose

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.