Kart

Sammenlign flybilletter til Santiago Arturo Merino Benitez

Santiago, hovedstaden i Chile, er et dynamisk og moderne reisemål med masse personlighet. Santiago ligger midt i det frodige hjertet av Chile, og byen er omringet av mektige fjellkjeder. De imponerende Andesfjellene ruver i horisonten og rammer inn den helt unike utsikten over byen. I sentrum av Santiago kan du oppleve et rikt kulturliv, spennende restauranter med det beste innen sør-amerikansk kokkekunst, og nattklubber med levende rytmer som holder deg fengslet til langt på natt. Santiago er en blanding av fargerike kolonibygninger i bydelene Bellavista og Lastarria og moderne skyskrapere i glass i Las Condes og Providencia. Og fra den travle millionbyen er det ikke langt til fantastiske naturopplevelser like utenfor byen. Det tar bare en time å komme fra storbyen til skibakkene, som er i verdensklasse. Sommerstid er sykling og mountainbiking, turgåing og vinsmaking bare noen av de mange opplevelsene du kan finne like i nærheten av Santiago. Kulturopplevelsene står også tett i tett i byen, med kunstmuseer, tangodansing, jazzmusikk og et spennende planetarium, for å nevne noe.

Sesong

Klimaet i Santiago er et middelhavsklima med klare årstider, motsatt av vår vinter og sommer. Det er generelt ganske varmt og tørt store deler av året, og det regner lite, særlig på høysommeren fra desember til februar. Byen er særlig vakker om våren, og det beste tidspunktet å finne billige flybilletter til Santiago er fra september til desember, eller i mars. Høysesongen for turister er mellom desember og mars. Hvis du er glad i å stå på ski er det kanskje aller best å reise til Santiago i august, da ligger det godt med snø i bakkene ved Valle Nevado, Portillo og Farellones.

Offentlig transport

Etter en omfattende transportreform i 2007 har Santiago nå et velutviklet og ambisiøst transportnettverk, med buss og metro som de viktigste transportformene. Metroen er særlig effektiv, og de fem metrolinjene, med flere under utbygging, dekker store deler av sentrum og sentrumsnære områder i Santiago. Bussene er rimelige, og du kan bruke samme billett på buss og metro. Dersom du vil ta drosje er det smart å reise med en lokalkjent, ellers betaler du sannsynligvis for mye. Kommer du med fly til Santiago er det enklest å ta drosje, men det kan bli dyrt, så del gjerne med andre reisende du stoler på. Santiago er også tilknyttet resten av Chile med gode togforbindelser.

Åpningstider

I millionbyen Santiago er det mange gode muligheter for shopping. Det er mye spennende mote å få kjøpt både i designforretningene på Alonso de Córdova, og på midlertidige markeder rundt omkring i byen. For kjedebutikker og kjente merkeforretninger i Santiago sentrum er vanlige åpningstider fra 10.00 til 21.00 mandag til fredag, med åpningstid på lørdager vanligvis mellom 10.00 og 14.00. Santiagos dagligvareforretninger har ofte åpent lenger, og mange er åpne døgnet rundt hele uken. Generell åpningstid for banker er fra 09.00 til 14.00, mens offentlige kontorer i Santiago har åpent fra 09.00 til 18.00 mandag til fredag.

Tips og driks

Det er vanlig å tipse serviceansatte i Santiago, som ofte er lavtlønte. Dersom du går ut og spiser på restaurant er rundt 10% vanlig, og dersom det står at tips er inkludert er det likevel fint å legge igjen 5% til den som serverte deg. Husk også å tipse ansatte på hotell i Santiago, særlig rengjøringspersonell og resepsjonister som hjelper deg med anbefalinger eller bestillinger. I drosjer runder du opp regningen og lar taxisjåføren beholde resten, mens det også er vanlig å tipse rundt 10% på guidete turer, på spa og hos frisøren – og gi noen kroner til dem som vasker hår, vasker bilen din eller pakker varene på supermarkedet også.

Nødinformasjon

Dersom du befinner deg i en nødsituasjon i Santiago, ringer du etter politi på 133, ambulanse på 131 eller brannvesenet på 132. Mange reiser på skiferie til Chile, og hvis du kommer ut for et nødstilfelle i skibakkene er nødnummeret til redningsmannskap for alpinister 699-47-64.

Severdigheter

1. Cerro San Cristóbal: Santiago er omringet av høyder og fjell, og det er mange naturlige utsiktspunkter for å få oversikt over den chilenske hovedstaden. Det flotteste stedet, hvor du kan nyte solnedgangen over Andesfjellene

i horisonten, er på toppen av høyden Cerro San Cristóbal, som du kan nå til fots, på sykkel eller med bane fra Bellavista.

2. Plaza de Armas: Dette er Santiagos hjerte, den historiske plassen midt i byens sentrum, flankert av imponerende bygninger som Catedral Metropolitana de Santiago, nasjonalmuseet i Chile i det gamle palasset, religionsmuseet Museo de Arte Sagrado og flere kirker.

3. La Chascona: Chiles nasjonalpoet Pablo Neruda fikk bygget dette sjarmerende huset som et elskovsrede for elskerinnen Matilde Urrutia. Huset er inspirert av kjærligheten til havet, og i dag kan du få guidede turer og se noen av de berømte kunstverkene Neruda har fått fra kjente venner.

4. Valparaiso: Ikke langt unna Santiago ligger Chiles nest største by, havnebyen Valparaiso med sine fargerike bygninger, brosteinsbelagte gater og flotte strender. Du er også like ved Viña del Mar, en populær strandferiedestinasjon for Santiagos befolkning.

5. Andesfjellene: Når du besøker Santiago ser du hele tiden de ruvende Andesfjellene som ligger like utenfor byen. Ta en dagstur eller bruk Santiago som en base for å utforske de verdenskjente fjellene. Mange skisportsteder ligger innenfor en times kjøretid fra Santiago.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 6 300 000

Valuta: Chilenske pesos (CLP)

Landkode: +56

Religion: Romersk-katolsk

Tidssone: 6 timer etter Norge, eller 4 timer ved norsk vintertid UTC -4

Offisielt språk: Spansk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Santiago Arturo Merino Benitez

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.