Kart

Sammenlign flybilletter til Lyon

Lyon, som er en av Frankrikes største byer, ligger sydøst i landet, drøyt to timer med tog unna Paris. Det er også hovedstaden i Rhône-Alpes regionen som strekker seg fra vindistriktet Beaujolais i nord til Provence i sør, og fra Dauphiné i vest til de franske alpene i øst. Her, i idylliske omgivelser, ligger det som har vært en kommersiell, industriell og økonomisk drivkraft i 500 år og som har utviklet seg til å bli en gourmet-by uten sidestykke.

For selv om en så absolutt ikke bør overse alle de flotte museene, det dynamiske kulturlivet, det myldrende utelivet, det fremragende universitet og de fantastiske shopping-mulighetene som gjør byen både sofistikert og kultivert, så er det er maten Lyon er aller best kjent for. Her kan den gourmetlystne hengi seg til sine villeste gastronomiske fantasier.

 

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Frankrike.

Sesong

Lyon kan skryta av mer enn 2000 soltimer i året! Juli og august er varmest, men også mest folksom. I Juni og september steker ikke sola like intenst og det er færre folk. Mai er også en fin måned å reise, men det kan regne en del.

Reise rundt

Lyon har et godt utviklet undergrunn- og bussnettverk. En billett gir tilgang på all offentlig transport i en time. Det er lett å få tak i taxi og du kan leie sykkel.

Åpningstider

De fleste butikker i Lyon har åpent mandag til lørdag, fra 09.30 - 19.00 (noen stenger mellom 12.00 og 14.00). Flere matbutikker holder åpent på søndag også.

Tips

På restauranter og i barer er det vanlig at 15% blir automatisk lagt til på regningen, men det forventes allikevel at du legger igjen tips. Tar du taxi, bør du gi 10%.

Nødnummer

112

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse: 45 Quai Rambaud, 69002 Lyon. Telefon: 04 78 17 62 89.

 

Severdigheter (topp 5)

1. Musée des Beaux-Arts. Dette praktfulle, men ikke for store museet viser Frankrikes fineste samling av skulpturer og malerier utenfor Paris; fra antikkens tid og oppover. Høydepunktene inkluderer kunst av Rodin, Rubens, Rembrandt, Monet, Matisse og Picasso. Plukk opp en gratis audioguide og husk å sette av tid til en drink eller et måltid på museets kafé-restaurant. En tur i den fine klosterhagen er også verdt å få med seg.

2. Mat og drikke. Som sagt, Lyon er en gorumet-by, så når du først er på besøk må du smake på den lokale maten som i hovedsak består av kjøttretter, pølser og salater. Lyons spesialitet er noe som kalles "quenelles", en type scampi (laget med fisk) i en rik fløtesaus.

3. Gamlebyen. Etter Venezia er gamlebyen i Lyonet av Europas største renessansekvarter.De fleste av de eldste bygningene her ble reist på 14- og 1500-tallet og på 1990-tallet ble kvartalet totalrenovert. Besøkende er så heldige å rusle rundt i vakre, brosteinsbelagte trange gater og forbi mange fine kunst- og håndverkbutikker. Her ligger også kjente hotell, restauranter og populære boutiques.

4. St. Jean katedralen. Lyons romersk-katolske katedral ble påbegynt i 1110 og har stått på UNESCOs lverdensarvliste siden 1998. Den er et praktfullt syn med flamboyant gotisk fasade og en imponerende astronomisk klokke på innsiden.

5. Chinatown. Du kan ikke dra til Lyon uten å stikke innom Chinatown, Frankrikes største turistattraksjon. Chinatown strekker seg over to kvartaler og byr på utallige butikker og restauranter, og fordi området ikke er så altfor stort, kan det lett utforskes på en ettermiddag.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 500 000

Valuta

Euro (EUR)

Telefon

+ 33

Religion

Frankrike er offisielt ikke-religiøs og anser religion som en privatsak. Den tradisjonelle religionen er dog katolsk.

Tidsforskjell

Ingen

Offisielt språk

Fransk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Lyon

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.