Kart

Flybilletter til Gran Canaria - Sammenlign fly til Gran Canaria

Gran Canaria er en del av Kanariøyene, den populære spanske øygruppen som ligger et par hundre kilometer nord for Afrika. Mange flyr til Las Palmas, hovedstaden som er svært populær blant norske turister, og flere nordmenn har gjort Gran Canaria til sitt andre hjem, særlig i vinterhalvåret. Mange reiser til Gran Canaria for å oppleve godt vær, deilig mat, et rikt utvalg aktiviteter som golf, surfing, dykking, sykling og turgåing. Det varierte terrenget og gode klimaet er populært å utforske til fots eller på mountain bikes, mens du kan smake på lokal vin i Santa Brigida, det lokale vindistriktet. Gran Canaria er kjent for god mat, spesielt fisk og sjømat, og det lokale markedet i Arguineguin har mange fristelser å by på.

Sesong

På Gran Canaria er det generelt varmt og godt hele året, men øyen er kjent for å ha mange forskjellige mikro-klima, så det kommer an på hvor du befinner deg – på sørsiden, som er mest populært blant turister, er det stort sett godt vær og deilig temperatur gjennom hele året. Mai-september er spesielt populære tidspunkt å besøke Gran Canaria på, selv om det ofte er over 20C også om vinteren.

Offentlig transport

Det lokale busstilbudet på øyen er godt og relativt billig, og du kommer deg enkelt rundt til de viktigste attraksjonene med en av de mange bussrutene som dekker det meste av øyen. Det er ellers greit å leie bil hvis du vil utforske mer på egen hånd, og taxi er ganske billig i byene.

Åpningstider

Butikker er åpne mellom 09.00 og 19.00, banker og offentlige kontorer stort sett mellom 09.00 og 13.00. Som ellers i Spania er det vanlig at mange butikker og kontorer holder stengt mellom 13.00 og 16.00, men større kjøpesentre er åpne hele dagen.

Tips og driks

Det er vanlig å tipse rundt 5-10% av regningen om du er fornøyd med servicen på restauranter og utesteder. Noen euro til rengjøringspersonalet, hotellansatte og taxisjåfører settes også stor pris på, men det er ikke obligatorisk.

Nødinformasjon

Nødnummeret er 112 for brann, ambulanse og ulykker, og du kommer til politistasjonen om du ringer 091.

Severdigheter

1. Dunas de Maspalomas: Sanddynene i Maspalomas er blant Gran Canarias – og Spanias – flotteste strender. Her finner du også et imponerende fyrtårn, og du kan gå rett til den populære Playa des Inglés.

2. Catedral de Santa Ana: Den flotte Santa Ana-katedralen er det viktigste kanariske monumentet, og feires hvert år den 26. november.

3. Las Palmas: Gran Canarias hovedstad er senter for underholdning, natteliv, restauranter og kultur på Gran Canaria. Med egen bystrand som regnes blant verdens beste, flere bra museer og berømte festivaler er Las Palmas med rette populær blant besøkende.

4. Jardin Botanico Canario: Den botaniske hagen på Gran Canaria ble opprettet av en svenske, og er et behagelig sted å vandre blant lokale plantevarianter, en furuskog og et fossefall, blant mye annet.

5. Roque Nublo: For turgåere er Nublo et naturlig mål – den berømte 80 meter høye monolitten er Gran Canarias mest berømte landemerke, og det er også god utsikt over øyen og naboen Tenerife herfra.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca 850 000

Valuta: Euro (EUR)

Landkode: +49

Religion: Hovedsakelig romersk-katolsk

Tidssone: En time før Norge, UTC +0

Offisielt språk: Spansk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Gran Canaria Las Palmas

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.