Kart

Sammenlign flybilletter til Johannesburg OR Tambo

Johannesburg

Etter en lang reise er det spennende å ankomme med fly til Johannesburg. Denne motsetningsfylte byen med en mørk historie og mange utfordringer også i dag er en storbyopplevelse som setter sitt preg på den besøkende. Selv om Johannesburg kanskje ikke er den største turistattraksjonen i Sør-Afrika er byen absolutt verdt å få med seg, og det er en storby i rask endring. Hoteller, restauranter og kontorer utvikles i rekordfart, og kulturlivet er fullt av aktivitet, særlig i bydelen Newtown, der teater, konserter og jazzklubber står på menyen. Etter VM i fotball i 2010 har byen fått en ansiktsløftning, og det er både optimisme og aktivitet i store deler av byen, som gjør den til et fascinerende reisemål. Johannesburg er en stor, travel og kaotisk by, med høy aktivitet på gatene, både av trafikk og selgere. Byen har over 6 millioner trær, og sies å være en av de grønneste storbyene i verden. Historie er en viktig del av ferien i Johannesburg, en by som har opplevd mye i løpet av årene. Du finner mange tankevekkende og spennende museer som utforsker byens historie, og alle som reiser til Johannesburg bør få med seg besøk til både Apartheidmuseet og den verdenskjente bydelen Soweto, der Johannesburgs store sønn Nelson Mandela bodde. Bestiller du hotell i forstedene kan du besøke severdighetene i Johannesburg sentrum på dagen, og nyte rimelige og gode hotelltilbud i fredelige omgivelser etter butikkenes stengetid.

Sesong

Med sin beliggenhet på den sydlige halvkule har Johannesburg omvendt årstider fra oss. Det subtropiske klimaet har solfylte, varme dager, men det blir ikke ubehagelig varmt, selv ikke midt på sommeren mellom november og februar. Med rundt 25-30 grader og en del regn i sommermånedene, og makstemperaturer på rundt 20 midt på vinteren er det helt greit å fly til Johannesburg hele året. Regnperiodene betyr at Johannesburg er grønn og frodig. Den beste tiden å finne billige fly til Johannesburg er mellom mai og august, mens høysesongen for turister er desember og januar.

Offentlig transport

Johannesburg er en by som først og fremst er bilvennlig, og det litt kaotiske offentlige transportsystemet har en del forbedringspotensial. I likhet med mange andre afrikanske byer dominerer private minibusser gatene, og det er også vanlige busser med både en og to etasjer. Mange stopper hvor som helst, istedenfor på faste busstopp, så du kan praie dem omtrent som en drosje. Drosjer i Johannesburg finnes både som felles minibusstaxi og som vanlige taxier – som turist anbefales det å ta den siste typen, og sørge for at sjåføren bruker taksameter. Johannesburg også har et togtilbud som dekker forstedene av byen. Det heter Gautrain og er et hurtigtog som blant annet går mellom flyplassen i Johannesburg, sentrum og Pretoria. Stasjonene på toglinjen har hyppige bussavganger. Det er populært å leie bil i Johannesburg ettersom det kan være komplisert å komme seg til severdighetene utenfor Johannesburg sentrum med offentlig transport, og det er mange bilutleieselskaper med gode tilbud både i byen og ved Johannesburg flyplass.

Åpningstider

De som flyr til Johannesburg pleier som oftest å finne mange spennende gjenstander å kjøpe med seg hjem. Det er rimelig å handle her, og Johannesburg har et spennende utvalg av lokale produkter fra hele Sør-Afrika. Både kjøpesentre, spesialforretninger og små og store butikker finnes i fleng i Johannesburg. Åpningstidene i vanlige butikker er som oftest fra 08.30 eller 9.00 om morgenen til 17.00 mandag til fredag, og til 13.00 eller 14.00 på lørdager. Kjøpesentrene i og utenfor sentrum av Johannesburg er åpne til 20.00 på hverdager og til 18.00 både lørdag og søndag. Banker og postkontor er åpne mellom 08.30 og 16.30 mandag til fredag, og til 12.00 på søndager.

Tips og driks

Det er vanlig å tipse i Johannesburg, og når du går ut for å spise på byens mange spennende spisesteder er det normalt å gi mellom 10 og 15% i tips. Det er også en rekke andre serviceytere som forventer tips, for eksempel sikkerhetsvakter i parkeringshus, ved kjøpesenter og lignende steder som tilbyr seg å se etter bilen din hvis du leier bil i Johannesburg. Da kan du tipse et par rand, men bare dersom du synes de har gjort seg fortjent. På hotell i Johannesburg er det høflig å tipse betjeningen som hjelper deg med bagasjen og gjerne til renholderne. For alle som tar taxi, for eksempel til og fra flyplassen i Johannesburg er det greit å vite at de som oftest forventer tips. Rundt 10% er en god tommelfingerregel, mer om de hjelper med bagasjen.

Nødinformasjon

Det nasjonale nødnummeret til politiet i Sør-Afrika er 10111, og dersom du befinner deg i en nødsituasjon eller observerer et nødstilfelle mens du reiser i Johannesburg ringer du dette nummeret. Johannesburg har også et eget nødnummer for ambulanse, det er 10177. Dersom du ringer fra mobiltelefon skal du også kunne ringe 112 for å nå nødtjenestene.

Severdigheter

1. Apartheidmuseet: Sør-Afrika og Johannesburg er fortsatt preget av den lange, mørke apartheidhistorien, og i dette tankevekkende museet utforskes apartheidpolitikkens røtter, utførelse og konsekvenser gjennom film, bilder, tekst og gjenstander. Reisen mot demokratiet er også en viktig del av det populære museet.

2. Constitution Hill: På Constitution Hill lå tidligere en av Johannesburgs største fengsler, mens det i dag er den nasjonale domstolen som holder til her. Bygningskomplekset har en lang og brokete historie, og det arrangeres i dag guidete turer rundt i fengselet og i rettsbygningene.

3. Museum Africa: Johannesburg og Sør-Afrikas historiske og sosiokulturelle museum gir et innblikk i landets historie og kulturarv. Ved hjelp av tegneserier, kunst og dokumentar lærer du mer om historien til Sør-Afrika, med mange sørafrikaneres personlige fortellinger i flere av utstillingene.

4. Gold Reef City: Fornøyelsesparken Gold Reef City dreier seg rundt gullrushet i Sør-Afrika, og ligger ved en gammel gullgruve som var aktiv på 1800-tallet. Bygninger og ansatte er kledd fra samme periode, og i tillegg til gullgraving og historie er det flere berg- og dalbaner, vannrutsjebaner og andre attraksjoner med gulltematikk.

5. Lion Park: Like utenfor Johannesburg ligger et berømt løvereservat som er like populært blant kjendiser som det er blant turister og lokale. I tillegg til løver har parken både antiloper, hyener, giraffer og leoparder, og det er ofte mulig å klappe ungene til flere av dyrene før de blir for store.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 3,2 millioner

Valuta: Sørafrikanske rand (ZAR)

Landkode: +27

Religion: Sør-Afrika er sekulært, men kristendom er den mest vanlige religionen

Tidssone: En time foran Norge vintertid, ingen forskjell ved norsk sommertid. UTC +2

Offisielt språk: Sør-Afrika har 11 offisielle språk. De mest brukte i Johannesburg er engelsk og afrikaans. 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Johannesburg OR Tambo

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.