Kart

Sammenlign flybilletter til Irland

Irland

Det er svært populært å reise til Irland, den smaragdgrønne øyen som trekker til seg turister fra hele verden. Grønne enger, lang historie, tradisjonsrik musikk og berømt øl er bare noen av attraksjonene for alle de som kommer med fly til Irland for å la seg fascinere av det vakre og vennlige landet med tusen nyanser av grønt. Fra klippelandskap og sjarmerende kystbyer i vest, til travle storbyer med sterke spor i verdenslitteraturen i øst – Irland har mye å by på. Berømt for sin gjestfrihet og det mørke Guinness-ølet som nytes på tradisjonsrike irske puber verden over, har det historierike landet en rekke tilbud for turister som reiser til Irland. Om du velger Dublin som din irske favoritt kan du spasere langs Liffey-elven, få med deg kunstgallerier, tradisjonsrike Trinity College, elegante bygninger, den vakre St. Stephen’s Green-parken og utallige puber, eller oppleve Guinness Storehouse og Jameson-destilleriet midt i byen. Cork og Galway er også spennende byer å besøke, og den irske naturen er en opplevelse i seg selv. Grønne enger i alle nyanser, dramatiske klipper og fascinerende geologiske fenomener på steder som The Burren, Cliffs of Moher og Giant’s Causeway i Nord-Irland er verdt minst en biltur Irland rundt. Bestill flybilletter til Irland, finn deg en leiebil og utforsk den trivelige grønne øyen på egen hånd.

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Irland. Fordi landet ikke er med i Schengen-samarbeidet må man imidlertid ha med gyldig pass som er gyldig for hele oppholdet. Ytterligere informasjon og informasjon om visum for utenlandske borgere bosatt i Norge kan man finne på nettsidene til den irske ambassaden i Oslo.

Sesong

Irland er kjent for å være et relativt vått og regnfullt land. Det er jo det som gjør at det vakre landet er så grønt! Det er mest populært å reise til Irland om sommeren. Det blir ikke veldig varmt, men du får som oftest mange dager med sol. Det er ofte dyrere og vanskeligere å finne overnatting og flybilletter til Irland om sommeren, særlig i juli og august, så det kan være billigere og minst like hyggelig å besøke Irland om våren eller på høsten. Særlig Dublin og Cork er ganske tettpakket med turister fra hele verden om sommeren, og de er nydelige byer også om våren. I mars feires St. Patrick’s Day i hele Irland, og dette er en opplevelse som mange vil få med seg – vær forberedt på at billige flybilletter til Irland fort blir utsolgt rundt 17. mars. I vintermånedene fra november til februar er det billig å reise, men mange turiststeder langs kysten og utenfor de større byene er praktisk talt stengt, samtidig som været kan være tåkete, vått og kaldt. De beste månedene å reise til Irland er gjerne april-mai og september-oktober.

Flyplasser

Irland er et relativt lite land, uten de helt store avstandene. Det er 5 internasjonale flyplasser i Irland, som dekker de største byene og regionene øst, vest, nord og sør i landet. I tillegg har Irland flere mindre lokalflyplasser, som Kerry, Donegal, Sligo, Waterford og Knock. De viktigste flyplassene i Irland er: Dublin flyplass Cork flyplass Shannon flyplass Waterford flyplass Knock flyplass Kerry flyplass Donegal flyplass

Offentlig transport

Det viktigste offentlige transportmidlet i Irland er buss. Du kan reise nesten hvor som helst i Irland med buss, og det er relativt rimelig, særlig på lengre reiser. Irske busser er behagelige og effektive, og i de større byene er det både buss og bane som dekker kollektivtransportbehovet. Det går også jernbane i store deler av Irland, og det er raskere å reise med tog, selv om billettene kan være noe dyrere, særlig om du ikke bestiller i god tid på forhånd. I de irske storbyene som Dublin, Cork, Galway, Belfast og Derry er det både buss og lokaltog, og flere steder finner du trikk eller bybane. Taxi i Irland er relativt rimelig, og på mange mindre steder er de den fremste formen for kollektivtransport til og fra sosialt samvær på landsbygden.

Informasjon og nødnummer

Irland har to nødnumre, det generelle europeiske nødnummeret 112 og 999. Begge numrene kobler deg til de irske nødtjenestene, som sender beskjed til politi, brann eller ambulanse. 

Fem feriefavoritter

1. Ring of Kerry: En av Irlands flotteste opplevelser er den eventyrlige bilturen gjennom uberørt, vakkert landskap i fylket Kerry. Denne nesten 200 kilometer lange rundturen tar deg fra sjarmerende Killarney gjennom kystlandskap, tette skoger, små landsbyer og kuperte berg og daler. Besøk også klosteret Skellig Michael på veien fra Killarney til Kenmare.

2. Guinness Storehouse: Irlands best besøkte turistattraksjon er bryggeriet Guinness, der en kombinasjon av museum, opplevelsessenter og bar med utsikt over byen trekker til seg både øltørste og kulturinteresserte. Det verdenskjente brune ølet har en fascinerende historie, og smaker ekstra godt i Sky Bar på toppen av senteret.

3. Cliffs of Moher: På vestkysten av Irland er det dramatiske klippelandskapet en av hovedattraksjonene. Cliffs of Moher er blant de mest spektakulære opplevelsene, med stupbratte klipper 200 meter rett ned. De strekker seg fra grønne marker rett ut i dypet, og fra kysten her er neste stopp USA.

4. Donegal: En kjøretur langs Irlands vest- og nordkyst regnes blant verdens beste bilturer. Det vakre landskapet med grønne enger, dramatiske bukter og spennende whiskydestillerier overgås bare av det fascinerende vulkansteinfenomenet Giant’s Causeway i Nord-Irland, med tusenvis av sekskantete basaltsøyler som stikker opp fra havbunnen.

5. Blarney Stone: På toppen av det flotte Blarney Castle utenfor Cork ligger etter sigende hemmeligheten bak irenes veltalenhet og sjarm. Dersom du kysser Blarney Stone blir du velsignet med ’the Gift of the Gab’, eller talekunstens gaver – prøv selv!

Kjappe fakta

Hovedstad: Dublin

Areal: Ca. 85 000 km²

Innbyggertall: Ca. 4,7 millioner innbyggere

Valuta: Euro (EUR)

Landkode: +353

Tidssone: 1 time etter Norge, UTC+0

Religion: Katolisisme

Offisielt språk: Engelsk og irsk (gælisk) 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.