Kart

Sammenlign flybilletter til Færøyene

Færøyene

Fly til Færøyene for å oppleve en naturnær ferie i et spennende lite øyrike med lang historie. Færøyene tilhører offisielt Danmark, men styres som en egen stat, og de 18 små øyene er et fascinerende sted å reise til. Landet har Europas minste hovedstad, frisk sjøluft og et utall sauer. Tórshavn på hovedøyen Streymoy ble stiftet da norske kolonister reiste til Færøyene i vikingtiden, og halvøyen Tinganes der landets første parlamentariske ting ble satt hevder å være på alder med islandske Thingvellir. Gamlebyen i Tórshavn har bygninger tilbake til 1500-tallet, og de trivelige gatene er fulle av småbyidyll. Det er perfekt å reise til Færøyene for å komme seg unna moderne storbyers ståk og mas. Den færøyske statsministeren har sitt kontor i et rødmalt hus med gresstak, og Færøyene generelt er et jordnært sted, med nærhet til natur og kultur. Navnet Færøyene betyr saueøyene, og det er virkelig fullt av får på de lyng- og gresskledde øyene. Reis med båt og helikopter til de mindre øyene, få med deg Vestmannas fascinerende fuglefjell, og ta fjellstøvlene med så du kan oppleve det fremragende turterrenget, besøke gammeldagse trekirker og prøve deg på det rike fisket utenfor den færøyske kysten. Bestill flybilletter til Færøyene direkte fra danske eller norske flyplasser, og nyt å puste inn den friske, fine Færøysluften på ferien.

Visum

Nordiske statsborgere trenger hverken visum eller pass for å reise til Færøyene, men du må ha med deg identifikasjon, og da er pass i grunnen det greieste.

Sesong

Med sin beliggenhet i Atlanterhavet 60 mil vest for Bergen har Færøyene et typisk sub-arktisk maritimt klima. Takket være Golfstrømmen er klimaet mildere enn den geografiske beliggenheten skulle tilsi, og relativt varme og milde årstider gjør at Færøyene er utrolig frodige med gode fiskemuligheter. Turistsesongen er kort, fra mai til september. Vintrene på Færøyene er milde, men dagene er korte og vintermånedene er generelt våte og mørke. Juli og august er absolutt høysesong for turistopplevelser på Færøyene, med lange og lyse dager. Været er skiftende, så pakk alltid for både kulde og regn, selv om du reiser til Færøyene midtsommers. Mai, juni og september er fine måneder å besøke øyene på om du vil unngå de mest populære turistmånedene, og du kan finne rimelige flybilletter til Færøyene og hotell både i Torshavn og på Vágar til en billigere penge da.

Flyplasser

Det er bare en flyplass på Færøyene, og den ligger på den nest største øyen Vágar. Du kommer deg fra flyplassen Sørvágur til Torshavn, hovedstaden som ligger på naboøyen, via en tunnel som ble åpnet i 2002. Transport til de andre øyene er via helikopter eller ferge. Sørvágur flyplass

Offentlig transport

Færøyene består av 18 øyer, og det er et godt og effektivt kollektivtilbud mellom de forskjellige øyene. Buss og ferge er de viktigste transportmidlene. Bussnettverket mellom byene har blå busser og korresponderer med fergeavganger. I Færøyenes hovedstad Torshavn går det gratis røde busser innad i sentrum og til de nærmeste tettstedene. Disse bussene har hyppige avganger i ukedagene. Det er også mulig å ta helikopter mellom de ulike øyene, og de fleste større landsbyene har drosjetilbud. Flere utleieselskaper tilbyr leiebil på Færøyene, særlig fra flyplassen Vágar og i Torshavn.

Informasjon og nødnummer

Nødnummeret på Færøyene er 112. Om du befinner deg i en nødsituasjon mens du er på reise til Færøyene ringer du dette generelle nødnummeret, som setter deg over til politi, brannvesen eller ambulanse etter behov. Færøyingene har også et eget nummer til politiet når du ikke trenger øyeblikkelig hjelp, det er 114.

Større shopping på Færøyene er stort sett begrenset til hovedstaden Tórshavn, men på mange steder i byer og landsbyer finner du atskillige lokale produkter. De mest populære varene å handle med seg fra ferien på Færøyene er ullvarer av forskjellig sort, keramikk, håndverk og smykker, i tillegg til utstoppede fugler og unike suvenirer. Lokale designvarer og spennende produkter som sko i fiskeskinn er bare noe av det du kan finne på Færøyene. De fleste butikkene er åpne fra 10.00 til 17.30 mandag til onsdag, til 18.00 på torsdag og fredag, og med tidlig stenging på lørdager klokken 14.00. Mange kiosker og bensinstasjoner stenger klokken 23.00 hele uken, inkludert søndag.

Fem feriefavoritter

1. Fuglefjellene ved Vestmanna: Ved Vestmanna ligger Færøyenes enorme fuglefjell som årlig tiltrekker seg tusenvis av turister og millionvis av fugler. I sommermånedene fylles bergene opp av sjøfugler som hekker i fjellets mange små huler og grotter. Turister kan besøke større grotter med båt når bølgeforholdene tillater det.

2. Slættaratindur: Færøyenes høyeste fjell er 880 meter høyt og ruver i terrenget nord på Eysturoy. I følge Guinness Rekordbok skal du på en klar dag ha verdens lengste utsikt herfra, og det skal være mulig å se helt til Island som ligger over 500 kilometer unna.

3. Gamlebyen i Tórshavn: Europas minste hovedstad er lille Tórshavn, øst på hovedøyen Streymoy. Mange hus fra både 1500- og 1600-tallet er godt bevart, slik at den sjarmerende gamlebyen i sentrum av Torshavn er en smak av fordums tider. Besøk også parlamentsbygningene på Tinganes som hevder å være eldre enn Islands Thingvellir.

4. Rinkusteinar: Ved bredden av en av Færøyenes mange fjorder på Eysturoy ligger det to digre kampesteiner som rugger frem og tilbake i vannkanten. Dette fascinerende naturfenomenet har blitt forklart med myter og legender, og er vel verdt utflukten.

5. Toftavatn: Den store innsjøen Toftavatn ligger idyllisk til med lyngkledde åser, og det er fine turmuligheter i området. Her kan du også besøke noen av Færøyenes tradisjonelle gamle trekirker, og puste inn frisk luft fra hav og land.

Kjappe fakta

Hovedstad: Tórshavn

Areal: 1399 km²

Innbyggertall: Ca. 50 000 innbyggere

Valuta: Færøyske króna

Landkode: +298

Tidssone: 1 timer etter Norge, UTC+0.

Religion: Kristendom

Offisielt språk: Færøysk og dansk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.