Kart

Sammenlign flybilletter til Denpasar (Bali)

Bali tilhører øyriket Indonesia og er for mange synonymt med paradis. Og, jovisst, dette er det perfekte stedet å late deg på stranda, slikke sol dagen lang, surfe, dykke og nippe til tropiske drinker mens du ser solen gå ned.

 

Men øya er mer enn en destinasjon hvor masseturismen har satt sine spor. Bali er, i følge mange, en stemning, en aspirasjon og en sinnstilstand. Og trass i mange besøkende har den klart å beholde sin originale Hindu-kultur, templer og seremonier. Det er en øy med mye sjarme og mange smil hvor du kan oppleve både travle storbyer så vel som bittesmå tettsteder; du kan velge mellom å oppsøke en verden av vakre templer og vulkaner eller bli med på vannsport og annen moro.

 

Visum

Norske statsborgere trenger visum for opphold i Indonesia. Dette kan du enten søke om før avreise på den Indonesisk ambassaden eller du kanfå utstedt visum ved ankomst til landet. Visumgebyret er på USD 35 for turistvisum gyldig inntil 30 dager. Husk også at du ved utreise må betale en skatt på 200 000 IDR (ca. 120,- norske kroner) som må betales kontant på flyplassen. 

Sesong

Hvis det er late dager på en de mange fine strendene du er ute etter, er tørkeperioden, spesielt juli til oktober, å foretrekke. Men er frodig og grønt litt mer din greie, bør du legge turen hit mellom oktober og mai som er regntiden.

Reise rundt

Beste måten å ta seg rundt på øya er å gjør det på egenhånd. Dvs. lei deg en bil, en privatsjåfør eller sleng deg på en sykkel. Det finnes offentlig transport, og det er billig, men kan ofte by på veldig lange turer så fort du beveger deg bort fra hovedveien. Dessuten er flere steder umulig å nå såfremt du ikke tar deg fram med egne midler.

Åpningstider

Butikkene har vanligvis åpent mandag til lørdag, fra 10.00 – 21.00. De fleste kjøpesentre holder åpent på søndager også. Bankenes åpningstider er normalt mandag til fredag, fra 08.30 - 16.00.

Tips

I Indonesia er det ingen utbredt tipsekultur og service blir ofte lag til automatisk. Hvis ikke, er det høflig å gi 10%. I taxi er det vanlig å runde opp.

Nødnummer

Ambulanse 118, politi 110, brann 113

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse: Segara Village Hotel, Jalan Segara Ayu, Sanur, Bali. Telefon: (62-361) 282223

 

Severdigheter (topp 5)

 

1.    Ubud market. Ubud market, eller "Pasar Seni Ubud" som det heter på lokalspråket, ligger på motsatt side av Ubud-palasset og er åpent hver dag. Her kan du finne vakre silkeskjerf, skjorter, håndlagde vesker, flettet kurver og hatter, statuer, drager og mange andre håndlagde varer.

2.    Strandlivet. På Bali finner du fine strender overalt og leter du litt kan du uten problemer finne din egen lille, private strand. En av de mest populære strendene, som folk oppsøker for å slippe unna stresset i sør og for å slappe av og surfe, er Balian Beach. Mellom basketakene i vannet kan du sette deg på en kafe og ta deg en øl. Andre strender er Kuta-Legian-Seminyak, Nusa Dua, Sanur, Jimbaran Beach, Dreamland Beach, Uluwatu og Ubud.

3.    Mat. Unn deg klassiske lokale retter. Selv om Bali har nok av restauranter av ypperste klasse, gå for all del ikke glipp av lokale favoritter som Baabi Glin (spyddet stekt gris), Ayam Betutu (kylling i bananblader kokt i flere timer) og Sate Liti (krydret kjøttdeig med sitrongress pinner). Ønsker du å prøve deg på en av disse rettene hjemme, kan du alltid ta et matlagingskurs mens du er her.

4.    Risterrasser. Synet av risterrassene i Ubud-området er noe helt spesielt der de ligger grønne og frodige og klamrer seg fast i åssidene. De er også praktiske og en viktig del av Balis vanningssystem. Andre byer som byr på vakre risåkre er Pejen og Campuhan.

5.    Templer. Det er mange av dem, hver med sin sjarm og historie Ulwata Temple er blant Balis viktigste sjø-templer og ligger på en klippekant på den sørvestlige Bukit halvøya. Tanah Lot er øyas mest ikoniske tempel og er plassert på toppen av en stor stein omringet av bølger som ikke slutter å si ifra. Besakih, også kjent som Balis ”modertempel” er det største tempelet på øya og ligger ved foten av Agung-fjellet.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 3,5 millioner

Valuta

Indonesiske Rupier (IDR).

Telefon

+ 62 (36)

Religion

Hinduisme

Tidsforskjell

- 7 timer vinterstid og – 6 sommertid

Offisielt språk

Bahasa indonesia

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Denpasar (Bali)

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.