Kart

Flybilletter til Kreta

Kreta er et magisk lappeteppe av flotte strender, gamle skatter og levende/spennende landskap/natur som dekorert med/inkluderer/med/ levende/livlige byer og drømmende/søvnige landsbyer, og med en lokalbefolkningen/folk/innbyggere som mer enn gjerne deler sine tradisjoner, mat og sjenerøsitet med tilreisende/besøkende.

 

Kreta (gresk: Κρήτη) er den største greske øy, den femte største i Middelhavet. 

 

Mer om naturen

 

Visum

Norske borgere er visumfrie til Hellas så lenge det gjelder et begrenset opphold. Visumfrihet gir ikke rett til å søke arbeid.

Sesong

Juli og august er høysesong, men da er været også veldig varmt, kanskje for varmt, og det er mange turister på tur. September og oktober er bedre alternativer.

Reise rundt

Å komme seg rundt på Kreta er ikke noe problem - Kreta har er godt kollektivtilbud både når det gjelder buss, taxi og ferger.

Åpningstider

Butikker holder åpent mandag, onsdag og lørdag, fra 09.00 – 14.00 og 17.00 – 21.00, og tirsdag, torsdag, fredag fra 08.00 – 14.00 og 17.00 – 21-00. Matvarebutikker holder åpent mandag til fredag, fra 08.00 - 21.00 og lørdag fra 08.00 – 20.00. I typiske turistområder, har butikken utvidede åpningstider. 

Tips

På restauranter blir det som oftest lagt til 15 % på regningen, men det er vanlig å gi 5% ekstra. Når du tar taxi, bør du også gi noe driks, mens hotellpersonale og andre servicemedarbeidere forventer ca. 12 – 15 % på toppen av regningen.

Nødnummer

Ambulanse 166, politi 100, brann 199

Ambassade

Norge har to konsulat på Kreta. Det som ligger i Iraklion dekker Iraklion og Lassithi distriktene og har adresse Iraklion A. Papanastasiou 28A,
GR-713 06, Iraklion.
Telefon: +30 2810 225991. Det som ligger I Chania dekker Chania og Rethymnon distriktene og har adresse: El. Venizelou 107 A,
GR- 731 00, Chania. Telefon: +30(?) 28210 57330 

 

Severdigheter (topp 5)

1. Samaria Gorge. Å vandre gjennom Samaria Gorge regnes som en av "må-gjøre” opplevelsene på Kreta og både seriøse turgåere og de mindre engasjerte bestemmer seg for å ta beina fatt. Ravinen, som er 16 kilometer, skal visstnok være den lengste i Europa og byr på flott natur.

2. Det minoiske Knossos-palasset. Palasskomplekset er et av de mest betydelige minoiske arkeologiske stedene og et bevis på hvor sivilisert Minoiske kulturen, som forsvant en gang i det 15. århundre, var. 

3. Kretas historiske museum. Hvis du lurer på hva Kreta har vært opptatt med de siste ca. 1700 årene, vil et besøk til Kretas historiske museum gi deg, i kronologisk rekkefølge, svar på en ting eller to om øyas liv gjennom middelalderen og fram til nåtid. Ønsker du å gå lenger tilbake i tid, bør tu tar turen innom Heraklion Arkeologiske Museum.

4. Via Beach. Stranda, også kjent som Palm Beach (må ikke forveksles med den mindre bemerkelsesverdig Palm Beach i Preveli), er populær hovedsakelig på grunn av sin fantastiske beliggenhet som er hjem til en stor palmeskog. Men andre ord, det er ikke nødvendig å leie parasoll hvis du søker skygge.

5. Hanaia Old Town. En eksotisk blanding av venetisk og tyrkisk arkitektur gjør Hania til Kretas mest stemningsfulle by. Det venetiske fyret og tidligere moské setter standaren for den pittoreske havnen hvor restaurerte venetianske herskapshus ligger på rekke og rad og huser boutique hoteller pensjonater og restauranter. Rester av den venetianske bymuren ligger vegg-i-vegg med et edderkopp-nett av sjarmerende brosteinsbelagte gater hvor du kan både shoppe, spise og drikke.

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 550 000

Valuta

Euro (EUR)

Telefon

+ 30

Religion

Gresk-ortodoks

Tidsforskjell

+ 1 time

Offisielt språk

Gresk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Kreta

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.