Kart

Flybilletter til København

København har både avslappet sjarm og en hektisk, moderne storbykultur. Det er lett å fly til København fra mange byer i Norge, og flyplassen Kastrup gir deg en forsmak på dansk design og arkitektur. Fantastiske moderne bygg som Operaen og nasjonalbiblioteket Den Svarte Diamanten er gode eksempler. Dansk design kan du få tak i på shoppingmekkaet Strøget, og etterpå kan du spise smørrebrød, kartofler og snaps på en av de mange kafeene, restaurantene eller kroene. Du kan se kongelig arkitektur på Amalienborg eller i Frederiksberg hage, og fråtse i kultur på de mange museene – Glyptoteket, Nasjonalgalleriet, et av verdens eldste friluftsmuseer, eller det moderne Experimentarium. Få med deg en konsert eller to, og nyt storbylivet i lille, store København.

Sesong

Ikke ulikt hjemme. Kalde vintre, ofte kjølige høst- og vårdager men relativt varme somre. Det regner ganske lite, faktisk mest om sommeren. København er fint å besøke året rundt. Sommeren er særlig populær, men desember kan også være magisk, med snø og julehandel.

Offentlig transport

Metroen dekker store deler av sentrum og forstedene. S-toget er et lokaltog som brukes mye av alle pendlerne og knytter København sentrum sammen med byer og forsteder i nærheten. Buss er også mye brukt.Fra Hovedbanegården går det tog til resten av landet og mye av Europa.

Åpningstider

Vanlige åpningstider er 09.30-16.00 for banker, og 08.30-16.30 for offentlige kontorer. Butikker og handlesentre i København er stort sett 09.00-18.00 eller 20.00. Det er relativt vanlig med helgeåpne butikker.

Tips og driks

Service er inkludert i regningen, men det er ganske vanlig å tipse rundt 10% om du er fornøyd med servitøren.

Nødinformasjon

Nødnummeret er 112 for alle nødtjenester. Nyttig informasjon for norske reisende finner du her.

Severdigheter

1. Tivoli: Den berømte fornøyelsesparken Tivoli, med berg- og dalbaner, attraksjoner, grønne oaser, lekre restauranter, live konserter og sjarmerende nostalgi, er verdens nest eldste fornøyelsespark (den eldste er Bakken like nord for København). Få med deg fyrverkeriet på lørdager.

2. Rundetårn: Europas eldste fungerende observatorie, og et lett gjenkjennelig bygg. Det runde tårnet midt i byen ble bygget av Christian IV på 1600-tallet for å minnes den danske astronomen Tyco Brahe. Fra toppen har du god utsikt over Københavns mange severdigheter.

3. Nyhavn: Spaser langs bryggekanten, se på de mangefargede husene, nyt gourmetmåltider eller øl og smørrebrød på en av fortauskafeene.

4. Louisiana: Det moderne kunstmuseet Louisiana ligger 40 km nord for København, og er ikke bare et av de bedre moderne museene i Europa kjent for å ha fingeren på kunstpulsen, det har også fantastiske omgivelser der du kan vandre i hagene og se på skulpturer fra kjente og ukjente kunstnere.

5. Christiania: Fristaden Christiania, med en brokete historie og en alternativ livsstil, er den dag i dag et avbrekk fra kapitalismens kjas og mas, med økologiske restauranter, kunstnervirksomheter, gallerier og god 70-talls-stemning.

Overnatting

Det er mange sjarmerende hoteller i København sentrum, og det er populært å bo på både kroer og gjestehus. Prisene varierer, men det er relativt dyrt med overnatting i København, sammenlignet med mange andre turistdestinasjoner. Det lønner seg å bestille hotell i god tid på forhånd, og du får ofte de beste tilbudene på hotell i København på internett. Bruk Skyscanners hotellsøk for å finne billige hotell i København: du kan sammenligne priser fra mange forskjellige operatører i tillegg til å velge akkurat de fasilitetene som passer deg.

Kjappe fakta

Innbyggertall: 570 000 i sentrum, 1,9 millioner i stor-København

Valuta: Danske kroner (DKK)

Landkode: +45

Religion: Nesten 80% er medlemmer i den lutheranske danske folkekirken

Tidssone: GMT +1 (som i Norge)

Offisielt språk: Dansk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av København

Vanlige spørsmål

Det finnes 2 flyplasser i København: København og København Roskilde.
Gulf Air, Oman Air, transavia, AIS Airlines, Novair, Nouvelair, Norwegian og GOL Linhas Aéreas flyr alle direkte til København.
Billigste måned å fly til København er februar.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.