Kart

Flybilletter til Berlin

Berlin er kjent for å være kreativ, kunstnerisk og kompleks. Hippe berlinere og kresne turister kjeder seg sjelden i denne nyskapende byen. Arkitekturen og utsmykkingen av bylandskapet bærer med seg hundrevis av år med historie. Berlin er full av fantastiske attraksjoner, men du får også mye ut av å bare vandre gatelangs, stikke innom en av de mange utmerkede butikkene, ta deg en kaffe, danse hele natten lang på nattklubbene eller slappe av med en øl eller i en park.

Sesong

Med et klima ikke så ulikt det norske, men med varmere somre og noe mildere vintre er Berlin fint å besøke året rundt. Det regner relativt lite. Sommerstid er et populært tidspunkt å besøke Berlin, mens de kjølige vår- og høstdagene kan være fine for turister, da prisene er lavere og det kan være mindre travelt på de mest kjente attraksjonene.

Offentlig transport

Transportsystemet er både velutviklet og komplekst, med et godt offentlig transporttilbud. Berlin er en av byene i Europa med færrest biler per innbygger, og mange bruker buss og bane til å komme seg rundt i byen. Undergrunnslinjen heter U-bahn og har avganger 24 timer i døgnet i helgene. Lokaltog, trikk og ferge brukes også av flere hundre millioner hvert år.

Åpningstider

Berlin har åpningstider stort sett som i Norge. Butikker er åpne fra 9.00 eller 10.00 om morgenen til 18.00 eller 20.00 om kvelden, med redusert åpningstid på lørdager. Banker er vanligvis åpne mellom 09.00 og 17.00 mandag til fredag.

Tips og driks

På restauranter inkluderes det som oftest service på regningen, og det er ikke nødvendig å tipse.

Nødinformasjon

Nødnummeret er 112 for brann, ambulanse og ulykker. Politi er på 110. Nyttig informasjon for nordmenn som besøker Berlin finner du her.

Severdigheter

1. Riksdagen (Reichstag): Den historisk viktige riksdagsbygningen har en berømt glasskuppel, og fra toppen av bygget får du en fantastisk utsikt over hele Berlin. Ta en gratis audio-guide og få med deg interessante fakta både om arkitekturen og historien.

2. Unter den Linden: Rusle nedover den praktfulle paradegaten med lindetrær og besøk symboltunge Brandenburger Tor. Gå deretter videre til den vakre parken Tiergarten, en av Berlins beste parker.

3. Berlinmuren: Du kan ikke besøke Berlin uten en tur til verdens (nest?) mest kjente mur. Galleriene i området gir deg en smak av livet i en delt by, og du får også se mange av de kjente murmaleriene i East Side Gallery.

4. Museum-øyen: Pergamon-museet med antikk kunst, arkitektur og gjenstander fra Hellas, Romerriket, Babylon og Midt-Østen er et særlig høydepunkt, men det er mange spennende museer å besøke her.

5. Elven Spree: Berlin har nesten tusen broer, og du kan se flere av dem ved å ta en båttur nedover elven Spree. Avslutt med en god, tysk øl i en lokal Biergarten.

Overnatting

Du vil ikke ha problemer med å få deg en god natts søvn i Berlin, og det er fortsatt mulig å finne mange gode overnattingsmuligheter for en billig penge. På grunn av byggeboomen etter den kalde krigen har Berlin fortsatt relativt mange hoteller i forhold til etterspørselen, så prisene er lave og du har mange hotell å velge mellom. Hvis du reiser til Berlin for et par dager kan det anbefales å bo i Berlin-Mitte-området, da de fleste severdighetene ligger her. Det er imidlertid fortsatt flest hoteller på vestsiden av byen. Du kan sammenligne priser, avstand til turistattraksjoner og hotellasiliteter med Skyscanners søkefunksjoner for hotell i Berlin.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca 3 300 000

Valuta: Euro (EUR)

Landkode: +49

Religion: Over halvparten er kristne, 30% ikke religiøse, 5% muslimer

Tidssone: Samme som Norge, UTC +1

Offisielt språk: Tysk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Berlin

Vanlige spørsmål

Det finnes 2 flyplasser i Berlin: Berlin-Tegel og Berlin Schönefeld.
Delta, Transavia France, KLM, Danish Air Transport, Air Moldova, Nouvelair, Norwegian og Scoot flyr alle direkte til Berlin.
Billigste måned å fly til Berlin er mars.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.