Kart

Sammenlign flybilletter til Abu Dhabi

Abu Dhabi er hovedstaden i De Forente Arabiske Emirater som ligger på sørøstkysten av Persiabukta. Byen har sett en enorm utvikling de siste årene, og det som for 50 år siden var en enkelt liten fiskelandsby, bærer i dag preg av luksus og overflod. Dog er den ikke like overdådig som sin søster Dubai og byen kan ennå vise til mer tradisjonelle sider av Emiratene.

Og nettopp fordi den ikke er fullt så kosmologisk eller like avansert som Dubai, har Abu Dhabi mindre trafikk og eksos. Dette gjør den til en mer levelig by, så fremt ikke dansing og diskotek er det viktigste for deg. Det er en populær by som, blant annet, byr på nok av shoppingmuligheter, spennende severdigheter og en åtte kilometer lang strandpromenade.

 

Visum

Norske statsborgere trenger turistvisum, og et visum gyldig i 30 dager ordnes enkelt ved ankomst på flyplassen i De Forente Arabiske Emirater.

Sesong

I Abu Dhabi blir det ekstremt varm og fuktig i sommerhalvåret, så det anbefales å ta turen hit mellom november og april hvor været minner om norsk sommer.

Reise rundt

Det er lett å ta seg rundt Abu Dhabi med luftkondisjonerte busser som kjører over hele byen. Det er også billig å ta taxi, i hvert fall for oss som er vant til norske priser.

Åpningstider

De fleste butikker holder åpent hver dag fra 09:00 – 22:00/23:00, bort sett fra fredag hvor de holder åpent fra 10:00 eller 14:00 – 24:00. Bankene holder åpent lørdag til onsdag, fra 08:00 – 15:00 og torsdag fra 08:00 – 12:00.

Tips

I de Forente Arabiske Emirater er det ingen stor tipsekultur, men hvis man får spesielt god service, så er det vanlig å runde opp på regningen.

Nødnummer

Ambulanse og politi 998/999, brann 997

Ambassade

Den norske ambassaden har adresse Etihad Towers, West Courniche, Tower No. 3 Level 11, Abu Dhabi. Telefon: (+971)-240 38400.

 

Severdigheter (topp 5)

1. Shopping. I Abu Dhabi er det ikke vanskelig å finne et shoppingsenter; alle med aircondition og lange åpningstider. Her flokker de lokale til for å møte venner og familie, spise, gå på kino, shoppe og vise seg fram. Shoppingsentrene er som store underholdningskompleks og fungerer også ofte som arena for konserter og show. Abu Dhabi Mall, Marina Mall, Damla Mall, Al Wahda Mall og Yas Mall er bare noen eksempler.

2. Sheikh Zayed-moskeén. Moskeén stiger majestetisk opp fra en vakker og velstelt hage og er synlig fra alle borene som knytter Abu Dhabi øy til fastland. Den rommer hele 41 000 tilbedre og markerer hvilestedet til Sheikh Zayed som var den første presidenten i De Arabiske Emirates.

3. Abu Dhabi Heritage Village. Den rekonstruert landsbyen gir et innblikk i hvordan ting var i dette området før oljen ble oppdaget, og hvordan livet til dels fortsatt er for mange som bor på den arabiske halvøya. Landsbyen ligger ved et fint strandområde i byen, så når besøket ditt er ferdig, kan du ta deg en rusletur ved vannet.

4. Observasjonsdekket. Abu Dhabis svar på Dubais Burj Khalif er observasjonsdekket som ligger i 74. etasje i Jumeirah Etihad Towers Hotel. I tillegg til fantastisk utsikt kan du, i bytte mot inngangsbilletten, få deg noe å drikke og spise i restauranten.

5. Yas Island. På Yas Island ligger noen av Abu Dhabis mest luksuriøse hoteller. Øya har flere fine sandstrender hvor du kan slappe av og sole deg. Er du ute etter fart og spenning, bør du ta turnen til Ferrari World; verdens første Ferrari fornøyelsespark, som også holder til på Yas Island.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 2,3 millioner

Valuta

Emiratarabiske dirham (AED)

Telefon

+ (971) 2

Religion

Islam

Tidsforskjell

+ 2 timer sommertid, + 3 timer vintertid

Offisielt språk

Arabisk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Abu Dhabi

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.